Thursday, 11 December 2014

Energia kérdés?

Földgáz? Biogáz? Termál energia? Földhő? Atom? Vízerőmű? Fa? Szén?
Mivel fűtsünk? Mivel világítsunk? Mivel hatsuk a szekeret? (Mi)

Látszólag ez a kérdés amikor a rendszer aljas szolgái előhozakodnak az energia hordozók körüli lobby (korrupció és hatalom) jelen pillanatnyi érdekeivel.
A nép - azaz a kispénzű lakosság, értsd azok akik a villanyszámlát fizetik - pedig semmit sem vesz észre abból, hogy ezek a látszólag független megmondóemberek (jólfésültek, őszhajúak, lehetőleg több hangzatos címmel és státusszal rendelkeznek, ami a tudatlanok szemében mindjárt nagy hitelt kölcsönöz nekik) és szakértők pénzért ügyesen hajlítják és irányítják a köz (értsd a tudatlan nép = akik a számlát fizetik) tudatát.
A kérdés pedig sokkal inkább így hangzik:
Miből fogjuk (mi az energia tulajdonosai és haszonélvezői) biztosítani a megszokott jóllétünket biztosítani, ha nem veszi meg a nép az általunk termelt villanyáramot?
Persze amikor a tv-ben rádióban beszélnek akkor is azt mondják, hogy MI de ez a mi nem jelenti azokat akiknek a számlát kell kifizetni. Látszólag ők is fizetnek persze, de ők azt visszakapják ügyes trükkök százain át, amik elvarrják és elrejtik az összefüggést. A szegény gyanútlan nép pedig azt hiszi hogy ŐK rólunk beszélnek, mintha ők is mi lennénk. pedig ők csak arról beszélnek, hogy mi azaz (ők, akik abból élnek amit a nép befizet számlákra) hogyan fognak megélni, ha ez vagy az az energiahordozó ára leesik, vagy megszűnik termelni. Hát igen. Így beszél az ingyenélő szarházi. Kettős beszédnek nevezik az ilyet. Azt mondja hogy Mi, és nem azt érti alatta. Persze próbáld csak vele tisztázni azt a kérdést: ki is az a mi, hát ügyesen és gyakoroltan meg fog győzni arról, hogy te is beletartozol persze, hogyne, pláne, sőt...
Lement az olaj ára: mindjárt van összeesküvés. Nicsak nicsak hát a muszlim szar is olyan büdös mint a zsidó meg a keresztény szar? Csodálkozom.
Déli áramlat meg nyugati áramlat, akkor most merre áramlik az áram?
Duplagondol, duplabeszéd, kettős beszéd s a nép issza a jó modorú, kellemes és művelt hazaárulók meséit - hisz annyit de annyit tudnak Napóleonról és olyan jól tudják melyik nép hányszor és hogyan bukott el a nagy mindent leigázó Birodalom fegyverei alatt - hát persze: Ők csak tudják. Hisz ők azok akik mozgatják a szálakat a függönyök mögött. A titkolózó társaságok akiknek azért kell titkolózniuk, mert ha kitudódna mit is csinálnak valójában akkor a nép (akik a számlákat kifizetik) fellógatná őket az első fára. Bogár, Boros, Varga, Sólyom, Göncz, Gurcsány, Orbán és még sokan másik mind titkos kis közösségek tagjai, akik abból tömik a zsebüket, hogy tudnak valamit amit a nép (akik a számlákat kifizetik) nem. Nézem Bogár agymenését olyan szépen beszél, és ott vannak a kódok a kézjelek és még midig ott van az elképesztő arrogancia, ami mindig is lenyűgözött és kétségbeejtett. Ma már nem érdekel - vagy talán inkább nem is érint annyira keserűen. Tudom hogy nekik is végük van, lesz az ő világuk elpusztul. Pusztulásra ítéltetett mert olyan alapértékekre épül, amik önpusztítóak. És amiért van másik sokkal erősebb rendszer felépülőben, az én rendszerem (engedtessék meg ennyit nekem, mert úgy érzem megérdemlem, pedig persze tudom nálam nagyobb intelligencia tervezte meg jóval előttem csak felismertem mit kell tennünk a megvalósítása érdekében, de akkor is ennyit legalább egyszer ideírom, mint büszke apa a gyerekére ahogy néz: az én fiam, az én lányom), mely egyenletesen kitartóan egyre gyorsuló ütemben nő és fejlődik és kiszorítja a rosszat.
Mert ugye Varga hangoztatta azt is a helyipénzzel kapcsolatban, hogy mindig a rossz pénz szorítja ki a jót - bár hogy ezt milyen logikára építette azt nem részletezte. És hazudott. Nekünk. De a fenti logika alapján érthető a mondása. Mi a jó pénz ugyanis számukra? Hát az a jó pénz ami az övék, amit ők nyomtatnak olyan mennyisgben amennyit akarnak. És melyik a rossz pénz? Hát ami nem az övék. Mindig a jó szorítja ki a rosszat, mert az emberek szeretik a jó megoldásokat, a nép (akik a számlákat fizetik) szereti a jó megoldásokat, csak ők (a fosztogatók, ingyenélők, szarházi tolvajok és szemfényvesztők) nem szeretik ha a jó megoldások a nép kezébe kerülnek, mert akkor elveszítik a pénzüket és a hatalmukat, meg a kényelmüket és esetleg a fejüket is, mint ahogy azt a történelem számtalanszor megmutatta: a nép nem szereti ha fosztogatják. Ezért is kell rejtőzködniük, titkolózniuk.

No comments: