Tuesday 10 April 2012

Jézus feltámadott! Alleluja!

Elmúllott a Húsvét.
Megint elgondolkodtam. Előkerült egy pár gondolat a régmúltból. Jézust Indiában sokan egy jóginak tartották. Volt egy jógaoktató, aki megvizsgálta a párhuzamokat Jézus gyógyításai és a Keleti hipnotikus gyógyítások technikái között. Úgy tűnik tökéletesen fedik egymást. És tekintve, hogy Jézus gyermekkoráról nem sokat tudunk én fenntartom a gyanút és a lehetőséget, hogy tanulhatott keleti gyógyítást és jógát. Ha ehhez hozzáveszem azokat az orvosilag és tudományosan bizonyított, dokumentált és lenyűgöző csodatetteket, amiket a keleti jógik véghezvittek - akkor a sok csoda hihetővé válik, sőt a tudomámnyos magyarázat is kézenfekvőnek tűnik.
Jézus tanította az embereket arra, hogy ismerjék fel saját hatalmukat, erejüket (ezeket a szavakat többször használja). A vérfolyásos asszony eseténél például kijelenti: nem én gyógyítottalak meg, hanem a hited! Tehát megmndta az embereknek, hogy nem ő műveli ezeket a csodákat, hanem mindenki maga. Egy olyan pszichikus képessség használatát tanította, melyet mind az akkori és az utána következő uralkodók visszatartottak a néptől. A saját személyes és a csoport pszichikus erejébe vetett hit erejét.
Érdekes módon a nyugati hipnózis (mesmerizmus, magnetizmus) is igyekszik eltitkolni és félremagyarázni ezt a mindenkiben meglévő képességet.
Ezt a tudást igyekeznek minden áron megtartani önmaguknak az uralkodók.
Ma azt gondolom Jézus itt van közöttünk. Vére és emléke itt él sokunkban.