Monday 30 November 2015

Gömzsik II.

"Személyes ingyen kurvát akar csinálni belőlem."
"De hogyan, hát küldd el a fenébe."
"De P megteheti."
"Hogyan?"
"Megmondtam neki hogy én mosszad ügynök vagyok. És van egy csomó bizonyítéka, zsarol és ha nem teszem meg amit mond egy életre börtönbe küldhet vagy akár meg is ölhetnek."
---
Sport presszó. balettmester a gyerek és fecsó
Gy: "Figyu nem azt mondom hogy nem kell odafigyelni rá, hanem azt mondom nézd csak végig és számold össze hány ember csinál valami értelmeset itt a városban? Nulla. És ha ez megvan akkor nézd meg hány magyar van ezek között. Egyszerű a matek fecsókám: Nulla. Én azt mondom hogy ahelyett hogy zaklatod azokat akik jó dolgot csinálnak és építik a közösséget, ahelyett segíteni és támogatni kell attól függetlenül hogy melyik náció titkosszolgálata ültette ide a nyakunkra, és odafigyelve akkor közbelépni csak ha más irányba akarna cselekedni."
F: "Nem érdekel. Nekem az a dolgom hogy megvédjem a hazámat. És én megteszem. És a Gömzsik akkor fog baszni velem amikor mondom neki."
Gy: "No jó. Úgy mondtad hogy szereted a nyílt és őszinte beszédet. Akkor legyen úgy. Ha nem szállsz le a Gömzsikről, megöllek."
A kocsmában egy pillanat alatt megfagyott a levegő. A balettmester keze enyhén megremegett és kicsit lassabban fújta ki a füstöt mint szokta. Érezni lehetett a halál szagát a levegőben. A fecsó lassan lettette a felespoharat a bárpultra és közben féloldalasan lefordult a bárszékről sandán lefelé nézve és lassan mozogva. A balettmester ekkor féloldalt odaszólt neki lassú megfontoltsággal:
B: "Ebben a kérdésben én most nem avatkozok bele fecsó, mert mi sok csatát megvívtunk már együtt, csak azért mondom hogy tudd: ha nem így lenne most velem is meg kellene küzdened."
A fecsó ezen elgondolkodott és visszafordult a pult felé. Egy darabig csönd volt, majd felkiáltott:
"De mit csináljak ha egyszer annyira szeretném ezt a nőt megkúrni?"
A kocsma hangulata varázsütésre felderült és a feszültség érezhetően elült. A gyerek egy pillanatra rosszul érezte magát de hamar váltott.
Gy: "Hát fecsó én legyek apád helyett apád gyerek létemre? Nos nem vasvillával kell a nőhöz menni hanem..." És itt szellemes és bolond példák sora következett hogyan kell egy nő ellenállását folyamatos és pozitív próbálkozásokkal kitartással, virággal, csokoládéval, tánccal megtörni. A hangulat jelentősen javult de valami mégis ott maradt a levegőben.
---
B: "Mi történt a fecsóval? Hová lett? Mert ez a srác... Jó fej meg bírom, de hogy őt szólítsam fecsónak ez nekem nem megy. És különben is elvezényeltek innen, más feladatot kapok."
Gy: "Ha akarod elintézem hogy itt maradhass." A balettmester enyhén felhorkant és csóválta a fejét.
B "Nem maradok. Ez a feladat is fontos és ezt is meg kell csinálnia valakinek."
Gy "Hoztam neked valamit. Összeszedtem a hiányzó darabokat amiket te nem találtál meg a fecsó történetében. Itt van ebben a borítékban. olvasd el most és elégetjük itt a mosogatóban."
A balettmester átvette a borítékot és olvasni kezdte: gyermekkor: az apja brutálisan megalázta és megkínozta (megkúrta seggbe és közben üvöltött, hogy ezt kapod ha nem vagy elég kemény és nem te győzöl a küzdelemben), arra nevelte hogy akármilyen túlerővel szemben is szembeszálljon, közben megtanította jól verekedni, a katonai hírszerzés majd a felderítés berkeiben szolgált, rákapott a gyilkolás ízére, 19.. részt vett két ember halálra kínzásában, mindkét ember egy egy ujját megtartotta és a lakásán elrejtette néhány fotóval együtt a mészárlásról; ez valószínűleg a saját még megmaradt emberi részének is sok volt és ezután sokáig nem bonyolódott még kocsmai verekedésbe sem, majd 19..-ben találkozott egy felderítési ügy kapcsán X. Gáborral akit szinte apafiguraként tisztelt és elfogadta a véleményét. Ezután sok kiküldetésben együttműködtek. Az élete egészen kiegyensúlyozottá vált legalábbis látszólag, közben X. Gábor azért tartotta vele a kapcsolatot, mert gyanút fogott. X.Gábor ugyanis nyomozást folytatott egy gyilkossági ügy kapcsán és a kérdéses időszakról fecsó hallgatásba burkolózott. A balettmester kicsit feldúlt állapotban nyújtotta át a kocsmárosnak a papírt. A kocsmáros a gyerekre nézett: 
"Elolvashatom?" a gyerek bólintott. 
"Végül is nincs már jelentősége, most hogy a fecsó már halott." majd folytatta a balettmesterhez fordulva
"Felnézett rád. Számított neki a véleményed. A Gömzsikről is csak azért szállt le és hagyta abba a zaklatását, mert amikor megfenyegettem te a Gömzsik mellett álltál ki és nem a fenyegetés hatására."
B "De nem bírta lenyelni a tüskét, neked ugrott később és ez lett a veszte."
Gy "Igen. Itt hibáztam. Ha tudtam volna hogy őt a bizonyítási vágy és a gyűlölet valami fajta keveréke hajtja, nem ezt a megoldást választom, hanem megkértelek volna téged. Valamiért nem figyeltem oda kellőképpen. De nem ez lett a veszte hanem az hogy őt a gyűlölet és a nagy kihívásoknak való megfelelés hajtotta, téged pedig a szeretet. Ezért élsz te és ő halott. Egyébként kettőtök története nagyon hasonlít egymáshoz és valószínűleg azért is tartottad ennyire szimpatikusnak. Őt is téged is nagyon megkínoztak, mindketten kemény és haláltmegvető katonák lettetek, de te bölcsebb vagy és a tetteidet a szeretet vezérli, míg őt csak a bizonyítás és a nagy tettek a nagy kihívások. Rád felnézett és sokat számított a véleményed neki. És tudj arról is hogy míg őt átlökték gyermekkorában azon a ponton ahonnan már nincs visszaút, mégis hosszú évekig a te személyed jelenléte az életében visszatartotta őt attól hogy megint kedvtelésből gyilkoljon és kínozzon másokat. De hosszú távon ez sem elég és a visszaesés várható volt."
Egy darabig csend volt. A balettmester mélázva meredt a poharába.
B "Szóval lent volt s-ban. Ezt titkolta."
kocsmáros "Te nyomoztál a fecsó után?"
Gy "Igen. A kínzásokat titkolta és nem volt köze a gyilkossági ügyhöz amiben nyomoztál. Viszont a profilja megfelel a gyilkosénak joggal gyanakodtál rá."
B kicsit a kocsmáros felé fordulva "Igen nyomoztam, de közben meg is kedveltem. S most már tudom hogy nem ő tette, bár más borzalmakban meg részt vett. De akkor is nagyon közel állt hozzám. Fedeztük egymás hátát sok meredek helyzetben és mindig lehetett rá számítani szem számított mekkora a veszély."
Gy "Nem tehettem mást. Nekem jött. ilyen helyzetben te sem tettél volna mást, mint amire kiképeztek."
---
Gömzsik "Szeretnélek megkérni valamire."
Gy "Monddsza."
G "Ölelj meg kérlek egy kicsit mert különben megőrülök." Azzal odabújt a gyerek mellkasához. A gyerek meghökkenve ölelte át, szinte gépiesen de szeretettel. Nem tudta mire vélni a helyzet furcsaságát. Eltelt egy perc vagy kettő, majd miután G lenyugodott megköszönte és ment a dolgára. A gyerek már hazamenni készült aznap nem neki kellett zárnia az ifjúsági házat. Az ügyeleti boxból kilépve valaki odalépett hozzá.
"Van valami köztetek?"
"khm.. nincs. Én se tudom mire vélni ezt a dolgot, csak odajött hozzám és megkért hogy öleljem meg mert különben megőrül."
"Elég furcsa."
"Igen. Hát valami nagy dráma zajlik itt a háttérben már napok óta. Eddig a fecsóékkal meg a balettmesterrel haverkodott most hogy már rám is rámfanyalodik ez biztos már a vég."
"Milyen dráma zajlik."
"Nem tudom, de valami komoly dolog történik, mert az elmúlt hetekben gyakran láttam a Gömzsiket kisírt szemekkel. Próbálja elsminkelni, de én azért azt észreveszem.
---
G "A Gizi is bevallotta nekem nyíltan hogy ő is részt szokott venni véráldozati szertartásokon. Azt hittem lefordulok a székről."
Gy "Hogy jutottál el oda hogy ilyen őszintén beszélt veled?"
G "Megmondtam neki is hogy mosszad ügynök vagyok. És kiderült hogy ő is az. Gondolom azt hitte hogy akkor én is olyan vagyok. Ezek szerint ez teljesen normális dolog náluk."
Gy "Észrevette a reakciódat?"
G "Hát nem tudom. Próbáltam váltani, szerintem nem, de nem vagyok biztos benne. Végül is utána még egy órát beszélgettünk jó hangulatban. De hazafelé hánytam az utcán."
---
Sokat beszélgettek ketten.
G "de miért nem beszélsz velük? Szerintem simán képesek megérteni amit mondasz olyan egyszerűen érvelsz és annyira tisztán logikusan, értelmileg meg tudják szerintem érteni."
Gy "Nincs már türlelmem ehhez. tudod mennyit próbálkoztam ezzel? Már hányingerem van ha arra gondolok hogy valamelyikkel leüljek erről dumálni. Egszerűen lezárták önmagukat. Történetileg azért tették ezt mert amit tanítottam a hipnózisról nekik azt a feletteseik mind ellenem használták és egyben ellenük is. Az egész bandát úgy állították be hogy lezártják magukat és bármit mondok én lepattintják mindegy mennyire logikus és éleslátó és mennyire felel meg a valós helyzetnek."
"Akkor engedd meg hogy én megpróbáljam."
"De Anikó. Ha te elkezded ugyanezt tenni, akkor egy idő után veled is ugyanazt fogják tenni amit velem. Akkor fogja ez a patkányhorda csak igazán megmutatni a valós arcát és először megpróbálnak simán megölni azután ha kudarcot vallanak akkor kicsinálnak a szervezett zaklatási módszereikkel."
"De én meg akarom próbálni."
A gyerek fájdalmasan de örömmel nézett rá miközben mérlegelte a lehetőségeket és egyszerre maga előtt látta a tennivalók folyamatábráját és a szükséges feltételeket ahhoz hogy a lány sikerrel járhasson és életben maradhasson.
Gy "Rendben. Igazad van. Lehet ha te próbálod meg arra oda fognak figyelni egy páran. Te nő vagy csinos vagy és nem számítanak arra, hogy ennyire bátor és értelmes legyél, hogy te is belefogj egy ilyen feladatba. Végül is lehet hogy neked sikerül áttörni hosszú évek egylúgozását néhányuknál. De nem ugorhatsz neki azonnal. Először is át kell esned egy nagyon kemény kiképzésen hogy meg tudd védeni magad.
G  "De én kaptam kiképzést a mosszadtól."
Gy "Nem baj majd meglátod hogy egészen más szempontú és sokkal jobb kiképzést kapsz tőlem nincs vita Anikó csak akkor vághatsz bele ha ezt megcsinálod különben nem fogod túlélni."
G "Rendben."
Gy "Azután megbeszélünk egy pár jelzést és átnézzük mi történhet. A fordulópontoknál jelzünk egymásnak. Közben én felkészítek egy csapatot akik majd asszisztálnak az egészhez. Egy idő után okkult módszerekkel is neked fognak esni. Ezeket elmagyarázom miről fogod megismerni és mit tudsz majd tenni ahhoz hogy ki tudj szakadni az uralmuk alól. Nagyon nehéz lesz most még nem érted, de majd meg fogod látni mekkora erejük van egy ember elméje felett. Akkor kicsit másképp fogod már látni ezt az egészet. közben rendszeresen találkozunk majd és biztosított helyszínen megbeszéljük a történteket hogy ne őrülj meg teljesen. Nem lesz könnyű helyzet, de ha követed a segítő fonalat akkor végig fogod tudni csinálni ép ésszel és utána sokkal erősebbé válsz majd mint amilyen előtte voltál." Egy kis szünet után csendesen hozzátette: "Ha túléled."
---
Gy "Tudni akarom hogy ki volt a handlered."
G "De mit akarsz csinálni vele? Kérlek nehogy bántsd, nagyon szeretem ő szedett ki a gyermekprostitúciós hálózatból, ő törődött velem és csinált belőlem ügynököt új életet adva."
Gy "Tudni akarom hogy miért küldött téged ide. Mert abban viszont biztos vagyok hogy nem véletlenül küldött pont ebbe a városba."
G "De ugye nem fogod megölni?"
Gy "Az attól függ. Ha azért küldött ide mert arra számított hogy mi találkozunk és hátha valami jó sül ki ebből, akkor nem bántom  de ha azért küldött ide hogy megtörjön és megkínozzon és martalékává tegyen ezeknek a sátánista szarháziknak, akkor meg kell ölnöm, hogy ne tudja ezt megtenni többé senkivel. Fel tudja mérni pontosan az intelligencia szintjét apró jelekből is, nagyon jó és ha szándékosan küldött a halálba akkor végzek vele.
G "De én nagyon szeretem és nagyon sok szeretetet kaptam tőle."
Gy "De Anikó te tudod a legjobban hogy milyen mérces mázos, mély és valódságos szeretetben tud a mosszad a halálba küldeni bárkit még a sajátjait is."
A lány csak nézett kétségbeesve tehetetlenül, de tudta hogy a gyereknek igaza van. Elmondta hogyan lépnek kapcsolatba.
G "De hogyan fogom megtudni hogy gonosz volt-e vagy sem? Hogy élni hagytad-e vagy sem? Szeretném tudni."
Gy "Mikorra beszéltétek meg a következő kontaktot?"
G "Hat hónap múlva lesz esedékes megint."
Gy "Hat hónap? Addigra én biztosan túl leszek már ezen a találkozón. Lépj vele kapcsolatba ahogy szoktad. Azaz kerüldd el a szokásos kódszavakat de használd a Gömzsik hangodat."
G "De honnan fogom tudni hogy ő lesz a vonal másik végén?"
Gy "Ha jó akkor használni fogja a nevemet és elmondja hogy voltam nála."
G "És ő honnan fogja tudni hogy én én vagyok?"
Gy "Említs majd meg neki valami olyan dolgot amiről csak ő tudhat senki más."
---
"Amikor találkozom vele és életben hagyom, kontaktolni fog valakivel. Tudni akarom ki az. Gyorsan és azonnal kell reagálnunk mert nem lesz sok időnk legyetek készenlétben. Erre fel kell készülnünk."
---
A handler lakásában. A handler éppen hazaért a gyerek már a lakásban várta. A handler a nappaliban veszi észre a gyereket. Megrökönyödve dermed meg a nappali ajtajában. A gyerek a kanapén ülve egy dartpisztollyal a kezében nézte a nőt.
Gy "Üljön le." A nő lassan óvatos mozdulatokkal leült vele szemben a dohányzóasztal másik oldalára. Egy darabig csak nézték egymást. A nő agya lázasan dolgozott a helyzet értékelésén és a lehetséges cselekvési terveken. Látszott rajta hogy fél, de kész küzdeni. A gyerek a reakcióit figyelte és ő is elemzett a maga gondolatnélküli módján.
H "Te a Gömzsik miatt jöttél." A gyerek bólintott de csendben maradt.
H "Azt az információt kaptam hogy meghalt rákbetegsében." A gyerek bólintott megint és nézte tovább a nőt rezzenéstelen pókerarccal de kicsit fenyegetőbben.
H "Már vártam hogy megjelenj. Ha nem te ölted meg akkor gondolom tudni szeretnéd miért küldtem oda."
A gyerek most szólalt meg először, hangjában szelíd de fenyegető visszafolytott erővel.
Gy "Miért küldted oda?"
H "Azt reméltem, hogy ti egymásra találtok ... és ki tudja talán bármi lehetett volna belőle."
A gyerek tudta hogy a nő őszintén beszél. Egy darabig még várt majd eltette a pisztolyt és felállt. Elindult az ajtó felé egy szó nélkül. A nő felugrott és utánakiáltott:
H "Várj. Kérlek mondd meg hogy te ölted-e meg vagy sem! Szeretném hallani a szádból."
A gyerek visszafordult és kicsit gondolkodva féloldalt odavetette: "Én öltem meg."
Majd hátrafordult és kinyitotta az ajtót, kilépett rajta de mielőtt becsukta visszafordult és a nőre nézve folytatta: "A Gözsiket én öltem meg, de a csaj aki a Gömzsiket játszotta életben maradt. Ha jelentkezik mondd meg neki, hogy üdvözlöm. Használd a nevemet és mondd meg neki hogy itt voltam nálad, ebből tudni fogja hogy tényleg te vagy az, és ne ahsznál semmilyen szoksos kódot." Azzal becsukta az ajtót maga mögött. A lépcsőház folyosóján még halotta a háta mögött, ahogyan valami porcelán tárgy zúzódik darabokra nagy erővel az ajtónak vágódva. Csendesen elnevette magát a szokásos hülye vicceinek sikerén.
---
G "Szia Helen én vagyok az, már rég nem beszéltünk mi van veled?"
H "Sziiiiia" - vágta az ismerős hangot meghallva rá elnyújtott örömmel a hangjában "TE hogy vagy mesélj mi történt veled mostanában?" A nő madj kipukkadt örömében. "Képzeld volt ám nálam a P."
G "No éééés? - Milyen volt találkozni vele?"
H "Hááát... Te hogy ez mekkora egy bunkó el se tudom mondani." S nevetett mindkét nő megkönnyebbülten. "De azt is el kell ismernem hogy megérdemeltem egy kicsit. De inkább mesélj mi van veled."
G "Semmi különös jól vagyok ma voltam bevásárolni valami új kabátot akartam venni és képzeld egyszer csak pont egy ugyanolyan kockás-csíkos színes kötött posztókabáttal találtam magam szemben mint amit egyszer mi ketten úgy megcsodáltunk azon a dél-itáliai olasz csajon még a nyolcvanas években azon a nyaraláson a hegyekben. Erről eszembe jutottál hogy mi lehet veled, gondoltam felhívlak."
H "Ne hülyéskedj! Hogyne emlékeznék! Ezt most komolyan mondod?" A nő leült a telefon mellé és egy pár pillanatig csak hallgatott boldogan. Ezután folytatták a csevegést mindenféle semmisségekről és az élet apró dolgairól. A beszélgetés végeztével a nő egy percig csak ült a telefon mellett boldogan és mosolyogva. Egy perc múlva újra felemelte a kagylót tárcsázott majd várt míg a vonal másik oldalán felemeli valaki a kézibeszélőt. A telefonba senki nem szólt bele.
H "Minden a reményeim szerint alakult. Maximálisan." Madj választ sem várva letette a telefont.
 ---
Közben az egyik katonai intel központban a hívást lokalizálva az egyik satellit szemet a célkészülék helyére állították. Az operátor hőképet kért a készülék pontos helyzetére. A kép nagyon hamar megérkezett. Erre az alkalomra beállítottak néhány extra technikai megoldást ami eszméletlen gyors reakcióidőt eredményezett mind a keresés mind a ráközelítés tekintetében. A satellit vonalait ezekben a pillanatokban senki más nem használhatta. Az operátor a hőképen látta amint egy emberi alak éppen leteszi a telefonkagylót. Épp időben sikerült ráközelíteni ahhoz hogy követni tudja és az automatikus követőrendszert rá tudja zárni a célpontra. Az emberi alak szerencsére nem igyekezett eltűnni a képernyőről. Valószínűleg nem is sejtette hogy egy huszonegyedik századi technológia épp minden mozdulatát rögzíti a huszadik század végén. Leült a családi asztalhoz ami ebédhez volt megterítve éppen.
Gy "Ki van most elérhető közelségben?"
O "x-ék csapata 5 perc alatt kiérhetnek."
xék "Már úton is vagyunk." Az egész folyamat alig pár percet vett igénybe máris egy csapat úton volt a célpont felé. Fél óra múltán már vizuális képet nézhettek a kezelői helységben a helyszínről, a célszemély fényképe pedig már a világ összes elérhető adatbázisát használva pörgött a keresőrendszerben.
A célpont befejezte az ebédjét és szokásos délutáni sétájára indult az őszi napsütésben. A park egyik bokros részén pontsan az egyik pad mellett utolérte egy fiatal hölgy és mosolyogva megkérdezte meg tudná-e mondani mennyi az idő... A férfi az órájára nézett de a mondatot már nem tudta befejezni. Hátulról a hölgy társa egy tűt nyomott a nyakába amitől szinte azonnal lebénult úgy hogy kiáltani sem tudott. A nő és a segítője a két karjánál fogva a padra ültették, majd gyorsan dolgozni kezdtek. A nő a férfi nyaki érből vérmintát vett miközben a segítője mindkét kézről teljes tenyérlenyomatot készített. Azután a nő egy kis vattadarabbal DNS mintát tett el és a férfi szájába egy fogsor-minta rögzítő anyagot nyomtak. A férfi állkapcsát gyengéden összenyomva levették a fogsorának mintázatát. A segítő eközben egy kézi röntgenkészülék segítségével felvételt készített a férfi teljes testéről, majd egy ultrahangos felvételt is. A hölgy közben udvariasan megnyugtatta a kétségbeesett férfit.
"A gyerek ödvözletét küldi. A Gömzsik miatt vagyunk itt, csak tudni akarjuk hogy ki keverte meg ezt a paklit és mi célja van ezzel. Egy bénító injekciót kapott aminek a hatása 10 perc múlva teljesen elmúlik minden mellékhatás nélkül. Felállhat és folytathatja a sétáját. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért. Ne fáradjon egyikünk arca sem valóságos. További szép napot." Azzal mikor végeztek felálltak a padról és kényelmesen elsétáltak. Beültek egy közeli autóba és elhajtottak. Nem sokkal azután hogy az autó eltűnt a következő kanyarban a férfi ereje visszatért. Előre roskadt a padon és csak bámult egy darabig maga elé. Letörölte a hidek verekójték gyöngyöket a homlokáról. El nem tudta képzelni hogyan találhattak rá ilyen hihetetlenül gyorsan, hiszen H sem tudta hogy ki ő, nem mondhatta el nekik. Az arca a kétségbeesés és a hihetlenkedés között hullámzottegy darabig. Azután felállt és kezdeti bizonytalan léptekkel hazasétált. Mire hazaért megnyugodott. Tudta hogy az ítélete nem hagyta cserben és nem tévedett. Az hogy még mindig életben volt bizonyította, hogy a gyerekkel egy oldalon álltak.
---
A gyerek a színház bejáratán épphogy betántorgott valahogy, még nem tért teljesen vissza a szokott tudatállapotába, Az előtérben még mindig érzékelte a halálos veszélyt, figyelme céltudatosan radarozta a kis ácsorgó tömeget. G észrevette a tántorgó gyereket és odasietett közben felkiáltva: "P mi történt veled? Jól vagy?" Eközben az egyik férfi riadtan nézett a gyerekre és a hátsó ajtó felé indult sietve, de a feltűnést próbálva elkerülni. Látszott rajta hogy megrémült a gyerek jelenlététől. A gyerek magában sziszegve utánaindult. Hirtelen telejsen kitisztult a feje és megint a tökéletesen működő gyilkolóéppé változott. "Az az ember látta G reakcióját, nem mehet el innen élve!" "Nyugi hátul várja egy emberünk nem megy sehova." Pár millanat múlva jött a megerősítő jelzés hogy "megvan". A gyerek megnyugodott. G közben nem tudta eldönteni hogy mi történt és mit tehetne. Valaki hangosan odasúgta neki hogy: "épp most támadta meg valaki kint az utcán, akit meg kellett ölnie". G gyorsan kisietett az utcára és körülnézett. Sehol semmi nem látszott a harc végzetes eseménysorából. Egy pár ember nyugodtan sétált az utcán. Egy utcaseprő lassan mérgelődve szedte az eldobált cigarettacsikkeket, pár ember halkan beszélgetett a saroknál mint régen látott cimborák. G visszasietett az előtérbe. "Hogy lehet ennyire gyorsan eltüntetni egy holttestet és hogy lehet hogy ebben a városban mindenki ennyire természetesnek veszi azt ha valaki megtámad valakit és egyikük belehal az ütközetbe?" Egyszerűen nem fért a fejébe ez a dolog nem tudta megemészteni. "Nyugodj meg, és csak figyelj, ne cirkuszolj. Csak kell neki egy pár perc és magához tér. Nem sérült meg csak az idegei nem szeretetik a helyzetet. Megviseli a gyilkolás és a támadás. Ilyenkor átbillen a hétköznapi személyiségéből egy másik állapotba és a visszatérés időbe telik, ha van rá idő." Mondta valaki hogy megnyugtassa.
---
B "Mit mondjak a tartótisztemnek szerinted?"
Gy "Kezd azzal, hogy mi véget akarunk vetni minden háborúnak! Szerintem ha ezzel a mondattal indítasz az ki fogja verni nála a biztosítékot és nem érdekli tovább a jelentésed. Nevetni fog egyet és nem hallgatja végig a mondandódat."
B "Ennyire biztos vagy a dologban?"
Gy "Igen. Ad majd egy új ügyet és megmondja hogy írd meg a jelentésed majd elolvassa, de nem fogja. Írd le az egyik fejlesztésemet amiről meséltem és írd le azon keresztül az elméletemet az anyagokban rejlő határokról és arról hogy mindennek van egy határa min túl nem fejleszthető tovább. A tartótisztedet nem fogja érdekelni semmi sem az egészből, mert ő nem lát túl a materiális dolgokon és a technikai ügyekben sem túl okos, és így a jelentésedben olyan információk lesznek amit megerősítenek más részlegektől származó jelentések is, a korábbi együttműködéseinkből. Ezért nem fognak behívni szóbelire. Hanem lesz majd valaki akinek feltűnik a pszichikai kiegészítés amit szintén írj le hogy miért csináljuk mi ezt az egészet. Az az ember veszélyes rád nézve. lehet hogy ő maga fog utólag behívni kihallgatásra, de lehet hogy nem személyesen intézi, de ha jelentkezni fog akkor őt meg kell találnunk és beazonosítanunk. Egyébként ha támadni fog akkor azt mi elintézzük gyorsan és röviden -erről csak úgy fogsz értesülni hogy megjelentetik valamelyik szokásos kódolt üzenőfelületükön hogy meghalt egy kolléga. Ha "baráti" akkor segíteni fog. Innen te is tudni fogod hogy van-e még emberi értéket képviselő élőlény a feletted levő hierarchiában."
Gy "De ha itt maradnál taníthatnálak téged is." mosolygott a gyerek. a balettmester sandán rá nézett, a szokott megfontoltságával elnyomta a cigarettáját a hamutartóban. Közben gondolkodott.
B "Hát az emberi profilkészítésből biztos hogy messze lepipálsz és abból ítélve hogy a fecsó csakát egy ütéssel eltörted, a verekedést is igen magas szinten űzöd." kis szünet után nyelt egyet és kicsit halkabban hozzátette "Valószínűleg ott is lenne mit tanulnom tőled." A gyerek csak mosolygott.
Gy "Hát maradj."
B "Nem maradok. Megviseltek ezek a dolgok és nekem a fecsó elvesztése is nagyon fáj, mégha most már sokkal tisztábban is látom ki volt ő és miért volt olyan amilyen. Szükségem van időre amíg ezt meg tudom emészteni."
---
Tehát ezért tud mindenkiről mindent. Minenkiből kiszed mindent a gyermekkorától kezdve addig a pontig amíg segítséget kért tőle és aki hazudott neki azt ő is becsapta aki elmondott mindent azt meg kisegítette a rothadó rendszer karmai közül.
---
"Maradj nyugton. Ne mozogj. Valószínűleg eltörhetett egy csigolyád de legalábbis megrepedhetett."
"Hát kurvára fáj az egész fejem. Bazmeg ez a gyerek tényleg kurva jól verekszik."
"Igen ő nagyon jó de téged alulbecsült mert máskor nem csinált ilyen hibát. Mindig pontosan akkorát üt amekkorát kell. Most kicsit túllőtt a célon. Fel kell tennem egy rögzítőt, maradj nyugodtan." Azzal elővett egy mini röntgent és megvizsgálta a nyakát. "Szerencsére nincs nagy baj, csak megrepedt egy csigolyád. A mi cuccainkal kábé 3-4 nap és mehetsz a dolgodra."
---
korábban.
"Nem játsszhatod el a támadást fecsó. igazinak kell lennie. Teljes erőből kell támadnod és ölési szándékkal. "Ne feledd el hogy ott lesz a mestered és figyelni fog. A felkészülést is vedd a lehető legkomolyabban. Csinálj extra köröket és keményen készülj. Maximális koncentrációval támadj és a legjobb formádban legyél!"
"De P. biztos vagy benne hogy ez így működni fog? Mi van ha én öllek meg téged?"
"Fecsó tedd amit mondtam és ne aggódj - nem tudsz bennem kárt tenni."
---
"Mi a bizonyíték arra hogy az igazat mondod és nem csak hízelegsz vagy stratégiailag hazudsz nekem? Miért higgyek neked?"
"Majd lesz rá bizonyítékod is meglátod."
---
A gyerek nem csak hogy nem ölte meg de egy üzenetet is küldött. Az alkövetkezendő években a tempó sokszorosára fog nőni és az iramban mindenkinek kegyetlenül fel kell kötnie a gatyáját, aki talpon akar maradni, mind technikailag mind spirituálisan.
---
Hahaha A gömzsik ügyes kis csaj volt, de hazudott. Az igazság az hogy már az elejétől szinte tudtam hogy az volt a feladata hogy kiderítse ki irányít és hogy hová tűnnek azok az emberek akiket eltüntetünk, mert nem bukkantak nyomukra sehogy. A nagyképű szarházi főnökét - aki egyébként mestere volt a rejtőzködésnek -  bosszantotta különösen hogy nem ért el eredményeket a felderítés terén. Úgyhogy a Gömzsik addig addig tartotta oda a seggét itt a városban szinte mindenkinek amíg végül úgy döntöttem megszivatjuk. A többiek ki akarták nyírni, de mondtam hogy annyira azért nem elvetemült gonosztevő hogy megöljük. Bedugtuk egy francia kis faluba könyvtárosnak elvolt ott egy jó pár évig mire rájött hogy megszivattuk. Most visszajött mert vissza akar vágni... Egész ügyes csak mégse. :-D
Annyit azért változott a helyzet hogy msot már nem lesz annyira lazára fogva a dolog. Ezen a szinten már ő is meg fogja kapni a méltó jussát, mert most már ő is azok között aprítja a fát akik még mindig a magyarság javát kínozzák tudatosan megfosztják a lehetőségektől és kegyelemkenyéren tartják, szándékosan azért hogy megalázzák, hogy megalázzanak minket. Ezért ahogy megyünk előre az időben fizetni fognak mégpedig keményen. Vérrel. Úgyhogy innentől nincs több elnézés. A szarházi főnökeének meg az volt az üzenet hogy szálljon le a magas lóról mert ha én rúgom le, akkor föld körüli pályára kerül és csinálja meg amit mondok mert az élet véges. Nem sokkal később meglátogattam egyébként és kikérdeztem a felől hogy mit tud. Kénytelen volt elmondani mindent amit tudott. Én is tudok vallatni, sőt hozzá se nyúltam fizikailag csak kicsit kifárasztottam az agyát fényhatásokkal meg hanghatásokkal, kis alvásmegvonás és folyamatos figyelem. Szépen mindent kivettünk az elméjéből és éli azóta is világát ha a többi mosszad patkány ki nem nyírta azt gondolva hogy köpött... A Gömzsik meg... aki hazudott nekem az elpusztul. Én sem mondtam el mindent neki úgyhogy ha sokat ugrál meg fogja égeni magát és az ma már nem karcolást jelent a nyakon.
---
ja a trénerét is betettük a suliba, de a gyerekeknek az a feladatuk vele hogy kiteszik magukat a hatásának, beengedik és utána kiszűrik mit ültetett be és hogyan. És ezután semlegesítik a hatását. Ezt is meg kell tanulniuk és ahhoz hogy jók legyenek benne ahhoz a legjobb tanár kell. Ezért van ott a Gömzsik handlere mint tanár. Persze ő azt hiszi hogy valami másért van ott. No meg mindig van egy két rossz tanuló aki nem képes kivonni magát a hatása alól mert nem végzi el a házi feladatát, de azok itt ebben a suliban és utána az életben sajnos az életükkel fizetnek. Ezen a pályán nem lehet kapufázni.
---
Körbeszopta és nyalta itt a fél várost mire rájött hogy én irányítok; persze még az itteniek se voltak ezzel tisztában a legtöbb. De ő rájött. És ez azt jelenti hogy elég ügyes és okos. És kiválóan szopik. Nagyon kedveltem a késő esti bulikat nála, de ezzel nem csak én vagyok így szerintem.
---
"Amikor megkapod az első triggereket, ne te gyere vissza hanem küldd ide azt a helyettesítődet, aki annyi szart kavart és azt a technikát használta amit te és a handlered olyan jól csináltok."
---
"Szóljatok a Gábornak hogy jöjjön be hozzám!"
...
"Mi van?"
"Nézd mit találtam. Ezek a CDk a kazánházban itt a legfelső polcon voltak egy borítékban. A rejtett kamerás felvételek vannak rajtuk arról a napról amikor a fecsó megtámadta a gyereket. Mindegyik cd meg van számozva és a borítékon plusz számok vannak kötőjelesen. Először nem értettem mi lehet ez és ki rakhatta oda a polcra, de amikor beüzemeltem a lejátszót és be akartam rakni az első lemezt eszembe jutott, hogy egyszer a gyerek háromszor is elismtelte valamiért hogy ő mindig lenullázza a számlálót mielőtt elindít valamit. (:-) A számok ezt jelzik melyik részeket kell megnézni. Az első CD-n az ajtó feletti kamera felvétele van, a másodikon az ügyeleti szobáé a mennyezeti kameráé a harmadikon a belső szobáé a negyediken meg az előtéré. Nézd meg őket."
Megnézték.
A gyerek a szokottnál sokkal roszabbul viselte a támadást. A bejáratnál alig bírt feltántorogni a lépcsőn egyszer le is kellett támaszkodnia a lépcsőre majdnem hasraesett. Betántorgott szinte szó szerint az ügyeleti szobába, majd a székre rogyva a térdeire könyökölt és a fejét a tenyereibe támasztotta. Zsibbadt percekig semmi sem történt. A Gömzsik nézett ki a belső szobából. Amikor meglátta a gyereket hirtelen nagyon ideges lett és visszament a belső szobába a fénymásolóval szemben. Az ujjait tördelte és majdnem sírva fakadt. Majd szétrobbant a feszültségtől.
Egy pár perc múlva - talán 10 perccel a támadás után - a gyerek felült és sápadtan a bejárati ajtó felé nézett. Mereven, üveges tekintettel bámult az ajtóra. Bejött egy két ember a gyerek egyre sápadtabban nézett kezei erőtlenül feküdtek az asztalon. Egyszer csak egy nyúlánk figura lépedd be a gyerekre nézett és bólintott. A gyerek ekkor lehajolt és szinte az asztal alá dugta a fejét. Egy pár pillanatig ott maradt majd mire felült addigra a szokott közömbösségével a tennivalóit kezdte intézni.
A Gönzsik egy pár perccel később újra kinézett. "Mi van P?" A gyerek hátrafordult és hétköznapi stílusában válaszolt: "Semmi különös, átlagos nap az átlagos forgalmával." Majd elengedett egy bágyadt de vidám mosolyt.
Kicsit későbbb G kijött a belső szobából csak ennyit mondott: "Ne tudd meg mit éltem át most az elmúlt pár percben." A gyerek nem értette.
...
A két katona összenézett.
"Ez egy üzenet."
"Egy üzenet nekünk. De azt is lelenti hogycsak nekünk szól. Töröld le őket."
"Jobbat tudok. A P azt mondta egyszer hogy a számítógépekről nem lehet véglegesen törölni semmit úgyhogy előkészítettem egy jobb megoldást." azzal egy saválló tálcát tett a műhely asztalára.
"De miért nem tudhattunk mi erről?"
"Mert akkor nem lett volna valódi a reakciónk."
"De a G tudta."
---
Sport presszó, a balettmester a gyerek
...
B "Nem maradok. Tudod jó fej ez a srác meg bírom, de őt fecsóak szólítani... ez egy kicsit sok nekem. Árnyéka se lehet a fecsónak. Fáj."
Gy "Rendben." A gyerek távozóban volt éppen de még eszébe jutott valami.
Gy "Á, majdnem elfelejtettem hogy a fecsó említett valamit a kiképzőjével kapcsolatban. Azt mondta hogy szerinte ő volt a gyilkos abban az ügyben amiben nyomoztál és ha így volt akkor az az ember más dolgokban is sáros. Áss elő mindent róla miben vett részt és hogyan. Biztos vagyok benne hogy nem egy helyen rúgta össze a magyar ügyek bokáját a háttérbe húzódva, rejtve."
B "De még ha össze is szedem ezeket az infókat nem jöhetünk vele elő. Ha előveszem akkor az egész tervünk lebukik."
Gy "Így van. Ez a szarházi most megússza és még sok kárt fog okozni. Sajnos. De nem fogja végleg megúszni, amikor készen áll az új nemzedék egy jobb csoportja és feláll a védelmük elő kell szednünk ezeket az infókat. Mindent amit össze tudsz róla szedni."
---
Sport presszó öreg desszantos, balettmester
B agya lázasan dolgozott.
B "Várj csak. Ha a fecsó trénere sáros, akkor annak nagyon szerteágazó összefüggései lehetnek."
D "Az az ember az egész hírszerzői és felderítő közösséget rá tudja uszítani a gyerekre. Szerintem lehet hogy azért rendezték meg az egészet hogy egy időre visszatartsák őket és elvegyék a kedvüket a próbálkozásoktól. Ahogy én ismerem ő folyamatosan próbálkozna újabb és újabb áldozatokkal."
B "A gyerek meg megölné őket."
Hallgattak és gondolkodtak. Egy darabig csak a cigaretták füstje mozgott a kocsma levegőjében.
B "Akkor ezért nem szólt nekünk erről az egészről. A fecsó trénere ott volt azon a rendezvényen. Az egyik szemtanú pont ránézett amikor megtörtént úgy ítélte meg hogy a reakciója nem volt túl heves inkább mélységesen csalódott. Leszarta hogy a fecsó meghalt."
D "Rájöttem hogy ki volt az aki a jelzést leadta a bejáratnál. Ő tanította a takarítókat. Valamiért rá emlékszem."
---
Gy "Fecsó beszélhetek veled négyszemközt?"
B "Ti mit titkolóztok előttünk?"
Gy "Ezt a ti érdeketek hogy ne tudjatok róla."
fecsó és a gyerek félrehúzódtak az ügyeleti box bejárata mellé.
Gy "Szükségem volna egy olyan emberre mint te a suliban."
F "Jó. Mit kellene csinálni?"
Gy "Tanítani. Te sezreted ezt csinálni és jól is csinálod. Erre van szükségem."
F "De mit? Nekem nincs már kedvem táncot tanítani elegem van ebből az egészből. Ez egy kurva hazugság csak fedőtörténet én katona vagyok. Harcos."
Gy "Verekedni. Meg táncolni is de csak ha lesz kedved hozzá."
Ekkor az öreg desszantos közelített és benyitott az ügyeleti box ajtaján.
D "Bocs nem hallgatózni akartam csak kell a kulcs a ...hoz."
Gy "Gyere be ide a videószbába váltsunk még egy pár szót erről." Bementek.
Gy "Gondoldd meg azért, mert ennek a figurának el kell tűnnie azaz be fogjuk helyettesíteni hogy a még alvók ne vegyék észre de az intel banda észre fogja már venni hogy az nem te vagy. De neked el kell játszanunk a halálod."
F "P. Se kutyám se macskám, és ez nem az igazi nevem, nem az igazi énem. Akár most indulhatok és volna is kedvem hozzá. Sokkal fontosabbnak tartom amire kérsz mint bármi mást amit itt csinálok. Ezt ma már időpocsékolásnak tartom amióta megértettem amiket elmagyaráztál."
Gy "Rendben később beszélük és meg kell szervezni."
---
"Tudod hogy milyen vagyok és miért. legszivesebben mindhármótokat elvinnélek magammal és úgy tartanálak benneteket mint hárememet." mosolygott a lány. "Imádlak benneteket."
---
Én is imádlak. Kicsit össze van a fejem rázva olyan mint a könyvtár földrengés után ahol minden lepotyogott a polcokról és a polcok is összeborultak egymásra.
---
Fecsó trénere, béke tér
"Ha azt az ütést a fecsó túlélte, akkor ez a gyerek valamelyik harcművészetnek nem mestere hanem nagymestere, jobb mint bármelyikünk. És ha ezek összejátszottak akkor a fecsó áruló!"
---
valaki tudta mire készülünk, és figyeltek, rejtett módszerekkel igyekeztek megakadályozni hogy sikerüljön. kis híján sikerült is nekik. Nem volt időm és erőm rendesen edzeni ahogy szoktam hogy biztosan jó formában legyek. És pontosan ezt akarták. Valaki olyan figyelt és próbált beavatkozni (végül is sikerrel akadlyozta meg afelkészülést, valaki olyan aki segített nekünk szervezői logisztikai szinten és tisztában volt aképességeimmel, tehát nem az abc szintről jött) aki tudta hogy nekem azért kell edzenem és gyakorolnom hogy pont ott tudjam megállítani a kezem ahol meg kell és pont annyival üssek kisebbet amennyivel kell hogy az áldozat életben maradjon. Szerencsére nem lett komoly baj. De ez nálunk volt (?) egy súlyos fekete lyuk. Fontos lenne azoknak a napoknak a történéseit rekonstruálni.
---
"Az utolsó másodpercben értünk utol téged te marha. Egy sokkal nagyobb psuztító gépezettel állsz szemben mint a mosszad és a legfőbb veszély nem onnan érkezik hanem egy sokkal nagyobb és erősebb e felett álló szervezettől. Azért volt fontos hogy minnél hamarabb találkozzunk mert amit elkezdtél azt csináljuk mi is, csak nemzetközi szinten és nem csak zsidóknak segítünk hanem mindenkinek aki ebbe a mocsokba belekerült. A bejárónő akit nemrég vettél fel már az ő felderítőjük volt. hetek vagy napok kérdése lett volna hogy rájöjenek te vagy az aki kimented az ellenszegülőket és akkor elpusztultál volna. ostoba módon leráztál engem ezért kellett ilyen drasztikus módon fellépnem. Amikor átesel a kiképzésen és meglátod hol tartunk rá fogsz döbbenni hogy a moszad gyakorlatilag csak egy kis szelete ennek a problémának és nem is olyn veszélyes mint ahogy te azt képzelted - legalábbis ahhoz a szörnyeteghez viszonyítva amivel én hadakozom már kisgyerek korom óta."
---
"Apád is ezt csinálta ugye Peti? Ezért nem vitte semmire sem a civil életében. Csak nézz rám nem kell hogy válaszolj hangosan, tudom hogy hallod."
A gyerek ránézett és felvonva a szemöldökét szomorúan biccentet egyet.
"Csak hogy tudd. Segítek. Amíg én élek segíteni fogok."
A gyerek szótlanul legyintett egyet.
"Ugyan már tudod hányszor hallottam már én ezt a mondatot."
A balettmester lekerekedett szemmel nézett. Hallotta. Csodálkozva válaszolt, ajkai egy rezzenést sem mozdultak.
"De az én szavam nem üres fecsegés, majd meg fogod látni."
---
Gy "DE amíg itt forgolódott leesett egy csomó információ amit se én se ti nem tudtunk. például hogy a űGizi mosszad ügynök."
F "jajj de hát ez apróság..." legyintett "itt mindenki ügynök."
Gy "Apróság? Na akkor nézzük csak végig milyen fórumokon jelenik meg a gizi mint az ifjúsági ház igazgatója és hol van befolyása ,beleszólása a dolgokba."
Alekzdték összeszedni a különböző fórumokat. Egyszer csak aljutottak oda hogy az önkormányzati földügyi bizottságban is benne volt egy darabig.
"Szavazati joga volt arról a földügyről."
"És nemmel szabazott, senki nem értette hogy miért."
"És tudhatta hogy ez miért annyira fontos nekünk, mert amikor megbeszéltük az x-el ő is ott ült két asztallal arráb azon a rendezvényen."
Gy "hmmm. Apróság mi? Ezeket üljeetek le és szedjétek össze visszamenőleg hogy lássátok pontosan mit művelt és milyen hatást fejtett ki. Nézzétek a pozitív és a negatív oldalait is, legyetek semlegesek, ne az indulat vezessen és miután az összes részlet a helyén van akkor mérlegeljétek mennyit ér és milyen irányba húz. Ennek megfelelően tudtok csak helyes döntést hozni."
---
"Lesz majd ott egy jó csaj is aki segít neked, vigyázz rá és ne erőszakoskodj vele csak finoman udvarolj, csak baráti jótanács."
---
Fecsó és a balettmester az ifi ház folyosólyán
F "Te miért olyan érdekesek ezek a kiscsajok?"
B "Hát ezek különleges csajok."
F "De mégis miért?"
B "Mert olyan képességeik vannak. És dugják őket otthon."
F "Ne már. Dugjunk meg egyet."
B "ÁÁÁ. Itt? Nem. Tudod hogy mekkora figyelem van a gyerek körül, túl veszélyes."
F "De ezt úgy kipróbálnám."
B "Hát jó is elhiheted. Az például a legidősebb szöszke már magától szopik. Csak odatartod az arca elé a farkad kb 10-20 cm-re és már rá is bukik szépen és szopja. Még arra is megtanította az anyja hogy néha vákumot csináljon és cuppantson a végén."
F "Ne már, feláll a faszom attól amit mondasz."
B "Majd lehet hogy el is megyek hozzájk családlátogatásra és kipróbálom."
F "Hadd menjek én is. De a szülei tudják?"
B "Majd meglátjuk. Persze ők kondícionálják őket."
F "De miért?"
B "Hát ügynököket csinálunk belőlük, kurvákat. Olyanokat mint a Gömzsik."
---
Pár nappal később Gizi, balettmester
Gi "na milyen volt a családlátogatás?" kérdi sejtelmes mosollyal gizike a balettmestert
B "Hát..." és a balettmester lenézett a földre alig bírva visszafolytani amit mondani akart "igen jól sikerült."
Gi "Azt gondolom..." mondta gizike sejtelmesen elnyújtva a gondolomot.
---
A gyerek és a Gömzsik találkoznak a hídon
G csak mutogat messziről még nem értek közel és tátog hangtalanul a gyerek felé: "Be vagyok drótozva, most már nyomoznak mit csinálunk legyél ellenséges."
Gy a Gömzsik tátogva elmondott néhány dolgot miközben a gyerek hangosan beszélt. A hosszabb monológ egyoldalú volt. Szinte végig a gyerek beszélt, de mosolyogtak egymásra. A gyerek miközben beszélt egy cetlire leírt néhány dolgot és átadta a nőnek. ..."és ha még egyszer az utamba állsz, megöllek az embereiddel együtt." fejezte be a monológot a gyerek.
Búcsút intettek egymásnak a Gömzsik megcsókolta az ujja hegyét és a gyerek szájára nyomta. A gyerek visszacsókolt Szivében fájt a dolog, de mégis nagyon mélyen örült és boldog volt.
---
Gizi "Ha ember lett volna, akkor a fecsó már nem élne."
---
G "CSak egy kecske volt..."
Gy "Nem Anikó. Te egy embert áldoztál fel. A valóságban egy kecske volt, de te egy embert láttál. Azt akartam hogy tudd milyen, de nem akartam hogy valóságosan viseld ennek a súlyát. De a hipnózis amiben voltál olyan erős volt hogy te egy embert láttál, őt ölted meg, és őt daraboltad fel. Nem kell viselned ennek a romboló következményeit, mert valójában egy kecskét öltél le, de mégis: emlékezz arra a szörnyetegre amivé ott lettél egy pár pillanatra és ne felejtds el. Amint átveszik az elméd felett a hatalmat, ilyen szörnyeteggé válhatsz akármikor. A gyakorlás és a józan értékrend szerint élt élet hosszú időn kersztül való gyakorlása az ami egyre erősebbé tesz a sátánisták hatalmával szemben. Egy idő után csak lerázod majd magadról őket, mint a vándor az út porát."