Saturday 20 November 2010

Zsidai Ervin 28 éves nemzetbiztonsági főhadnagy szolgálati fegyverével főbe lőtte magát.

Zsidai Ervin 28 éves nemzetbiztonsági főhadnagy szolgálati fegyverével főbe lőtte magát.

"Meggyőződésünk szerint új titkosszolgálatra van szükség, amely nem a politikai érdekek kiszolgálója, hanem a nemzet valódi érdekeinek és értékeinek megőrzését tekinti feladatának. Biztonságpolitikai programunkban abból indulunk ki, hogy korunk számos új kockázatot és veszélyforrást hordoz. Ezek közé sorolható többek között a terrorizmus, az etnikai és vallási ellentétekből fakadó konfliktusok, a nemzetközi bűnözés, valamint az illegális fegyverkereskedelem és migráció. Nemzetbiztonsági kockázatot jelent hazánk energiapolitikai függősége is. A polgári és katonai nemzetbiztonsági szolgálatokra tehát hosszú távon is szükség van. Célkitűzésünk, hogy alkalmassá tegyük e szervezeteket a megváltozott körülmények közötti új típusú kihívások hatékony megoldására. Ezért fontos számunkra a szolgálatok anyagi és erkölcsi megbecsülése, a kiszámítható jövőkép felmutatása és a politikától mentes szakmai környezet biztosítása. Elengedhetetlennek ítéljük a politikailag kompromittálódott és szakmailag alkalmatlan vezetés azonnali eltávolítását." (Fidesz-MPP program, 86. oldal)

Mennyire hasonlítanak ezek a címerek?
Veszééély. Félni kell... Féljetek és fizessetek persze a biztonságotokért, amit mi fogunk biztosítani. De persze ez nem lesz olcsó...
Orbán Viktor a félelem, a rettegés alapjain akarja újjászervezni a titkosszolgálatokat (terror). Ebből már puszi pajtásától (Gyurcsány) láttunk ízelítőt 2006-ban. Etnikai és vallási ellentétekből fakadó konfliktusok, amit a KBH szervez? (cigányvadászat?), cionizmus? Az Orbán által szervezett szolgálatok miben lesznek mások? Megmondom én egyszerű parasztgyerek: a kifinomultabb módszereikben. A céljaik tekintetében ők is csak áldozatok lesznek és kiszolgálók egy pénzuralmi redszer kiépítéséhez, ahol bárki válhat Agent Smith-é, távirányított kínzóvá, elemzővé, hogy tökéletesebb elmeuralmi bérgyilkosságokat lehessen végrehajtani stb...
És itt szeretnék emléket állítani Mocsári Ilonának és Mach Péternek akiket az oligarchia bérencei gyilkoltak meg autóbalesetnek álcázva a tettüket. Mocsári Ilona közgazdaságtant tanított a Pécsi Egyetemen és a Pozsgai tanácsadója volt anno - és az egyetlen aki meg merte kérdezni bizonyos tételekről az állami kötségvetésben, hogy "az mi?" - no nem is volt sokáig tanácsadó és az életével fizetett.
Sokan meghaltak, és úgy tűnik lassan felnevelődik egy új generáció (korra tekintet nélkül), akik a halállal szembenézve már nem félnek kockáztatni családjukat, vagyonukat, önmagukat, mert tudják: szükség van a bátor tettekre, a valóságról való beszédre. Hogy az a kevés ember aki maradt elkezdhesse a munkát a szebb jövő építésében. A robotok felébresztésében.