Saturday 12 May 2012

töredékben törmelék

"Ha te is így gondolod fiam..." - súlyos feketén izzó fájdalom volt a hangjában. Alig tudta kipréselni a szavakat magából. "...akkor én megteszem." - mondta az öreg.
...
"Látok valamicske esélyt, de teljhatalmat kell adnod egy időre - amíg bírom - és végül el kell pusztítanod. Össze kell szednönk egy új teamet, tudósokat mindenféle területről, katonákat, mindenkit aki használható. Fóleg olyanok kellenek, akik már megfáradtak és szeretnének kiszállni. Akik tudják mi az a háború. Akik hajlandóak félredobni az eddigi meggyőződéseiket, akár vallási akár nemzeti hovatartozásról van szó."
...
"Igazad volt. Én is elbuktam. A harag és a gyűlölet elveszi az eszemet és képtelen vagyok szeretettel irányítani. Próbáljuk ki az állatokat. Ők egyszerűen gondolkodnak. Le kell modellezni az ő gondolkodásukat is. Hátha meg tudnak tanulni egy két egyszerű irányításra alkalmas fogalmat vagy jelet."
...
"Túl bonyolult."
Mit mondtak?
Azt, hogy túl bonyolult. "A delfinek szerint túl bonyolult. Akkor le kell egyszerűsíteni az egészet. Próbáljuk meg leegyszerűsíteni az emberi viselkedést vagy a mozgató erőit. Egyszerűbb fogalmakra kell leszűkíteni. Mint a harag, szeretet, félelem, szégyen, kíváncsiság - és ezekre alapozni a rendszert."
...
"Te ez komolyan veszi, amit a delfinek mondtak neki."
"És? Csináld amit mond!"
 
Dönteni kellett. Az emberiség sorsát egyszer a kezembe adta az Isten. Én a helyetekben nem lennék biztos benne, hogy nem teszi meg még egyszer. Azért élhettek, mert én úgy döntöttem. A végjáték pedig még mindig kétesélyes.

Egyszerűen, tisztán:
Az elektronikus telepátia alapú rendszer (gondolat olvasás, képi manipulációs rendszer, testi érzetek szimulációja megoldott, szagok, ízek érzete megoldott, audio vizuális, csatornák szimulálhatóak, az emlékezet részlegesen is törölhető (itt az agyhoz kötődő emlékutak kioltásáról van szó)) működik.  Felállt a rendszer és használható a vezetők kiszűrésére. A szűrés beállítható a kívánt szempontok szerint. Aki nem követi a rendszerben meghatározott célokat az kiesik a rendszerből, de manuálisan is kivehető a recruited fellow.
Jelenleg a leggazdagabbak rendelkeznek a leglefedettebb hozzáfárássel, de ez lassan megváltozik (vagy már meg is változott). A szerkezet elég egyszerű sorozatban is gyártható. A túlsúlyba került réteg megpróbálta eljátszani a jó és a rossz oldalt is egyszerre, mert így egyeduralmát megtarthatta volna. Nem megy látszik, hogy lassan teret veszít. A rendszer működtetéséhez szükséges a jelöltek szellemi és spirituális képzettsége is.
A spirituális intelligencia a testünk (érzelmek, érzetek) és a lelkünk (ösztöneink, intuíciónk, kollektív tudatalattival való kapcsolatunk) és a gondolkodásunk (szellem, kognitív folyamatok, sokat mért IQ) folyamatos szintemelkedésére van szükség. Amint a legjobbak megemelik a szintet, a belépési küszöb is emelkedik. Így végül egy olyan rendszerhez jutunk, ahol a vezetők tényleg a legmagasabb spirituális, szellemi intelligenciával rendelkeznek. Érdekes, hogy a folyamatban a hagyomásonyas elterjeszetett IQ növekedése kevésbé számít. A lényegi törvények és valóság felismerése jelenti a legkomolyabb előrehaladás és az ezt követő tettek a kizárást - esetenként halált.
Próbáltuk a csigákat is...
Remélem lesz vices beszámoló erről, mert lemaradt...
Köszi srácok ez valami olyan dolog, amit megcsináltatok, amire nehéz szavakat találni.
"Amikor idáig eljutottatok, nem lesz továbbra szükség rám, hiszen lemodelleztétek az összes lényeges tulajdonságomat és a gondolkodásom stratégiai folyamatait. Minden amit tudok lemodellezhető. Hagyjatok sorsomra." "Vagy akkor tegyetek a gyengék közé úgyis sokan meghalnak majd ebben a folyamatban, akkor legalább erősítem őket, amíg el nem pusztulok."
Basssus srácok és csajok!
Ez valami iszonyat, hogy mit alkottunk. Alig hiszem el. Főleg ilyen állapotban.
Well done.
Tényleg nem hiszem el, hogy ez mind így volt.
"Az van írva a papírjára, hogy ki lehet menni vele az űrbe."
"És ki lehet menni?"
"Nem tudom, még nem próbáltuk ki soha. A papírokra írnak mindenfélét tudod."
"Ki lehet menni vele - szólt a 'rádióba'?"
"'Ki.'" - jött a rövid velős és a lényeget tartalmazó válasz.
Egy szó nélkül fordított egyet a botkormányon. Teljes sebességgel száguldottak percekig.
"Jó. Innen átveszem, mert az űrben másképpen kell vezetni, ez pedig nem volt benne a kiképzési anyagodban. Elég egy apró kis mozdulat és néhány parszekkel arréb találjuk magunkat. Azt pedig nem szeretném."
"Miért nem volt benne az anyagomban?"
"Hahaha - nevetett - nem gondoltuk, hogy szükséged lehet rá. Tudod minden harware véges, még ha olyan jó is mint a tiéd..."
"Félsz?"
"Nem. Ha meghalunk a lehető legboldogabban halok meg, mert azt sinálom amit a legjobban szeretek a világon: repülök."
...
Csend volt és a Föld gyönyörű kék és színes gömbje teljesen lenyűgözött. Csak a testem emlékszik, az agyam nem. Az érzésre emlékszem a képre nem.
"Azért ezt sajnálni fogom. Nem sok minden van amit sajnálok az emlékezetemből, de ez lesz az egyik."