Thursday 28 July 2011

"You have to become Evil to bring light to people"

A világuralmi csúcsokon állók technikai előnye óriási. Tudás és technika. Hogyan tettek erre szert? A hagyományos tudósokkal ellentétben az ő tudósaikat nem tartja vissza erkölcsi gát. Ők pusztán tudományos alapokon meghatározott cél érdekében kivágják akárki szívét miközben még él csak azért, hogy kipróbáljanak pár dolgot. A pusztítás mértéke sem számít sokat. Persze minden kísérlet egyéb dimenzióit is végiggondolják.
Szárazon, brilliáns logikával - ördögi tisztasággal.
A rendszer összedől.
1500 oldalnyi dokumentáció egy mészárlás előkészületeiről. Az alapokhoz egy rosszul működő családban nevelkedett ember kell (ma nem nagyon találunk egészségeset). És néhán befolyásoló lökés a hosszú előkészületek után. Egy húzósabb csoportélmény némi elmetrükkel megfűszerezve, melyben a valóság keveredik a csodával és a természetfölöttivel. Alice in Wonderland.
Van, aki még mindig nem érti? Dokumentáció. Kérkedés. Egy bemutató. Szeretnék, ha mindenki értené. Tárgyilagosan. Persze a ráépülő hatások is kiszámítottak. Mesteri. Elismerem.
De ez a rendszer így nem fog működni. Elpuszítja önmagát. Nem közvetve, hanem előbb a környezettel kezdve - és ezen keresztül.
Meghalt Amy. Daddy bizonyára nagyivó. Tagadásban. Függő volt. A függőség szerkezete ilyen. "They tried to make me go to rehab. I said no no no." "My Daddy thinks I'm fine." Fine. A hazugság ára. Majd jó nagyot kaszálnak a halálából. Kevés ilyen tehetség születik.
Igazán. Mit is mondhatnék? Trükközgetnek.
Ehhez a technikai szinthez fel kell nőni erkölcsileg. A spiritualitás.
Már unom, hogy itt okoskodok - be is fejezem.