Sunday 29 December 2013

A félkarú rabló

Sokan panaszkodtak nekem az asszonyok kozul, hogy az ember a kocsmaba hordja a penzt es bedobalja a felkaru rabloba. Persze közben azokkal a technikákkal manipulálták az embereket amiket megosztottam, a honvédelem elősegítése érdekében. Érdekes módon a hipnózisról leírt és elmondott infókat mind benyelte a szarházi banda és arra használták, hogy kifosszák a legszegényebbeket is.
Hogyan alakult ki ez a helyzet? Hát úgy, hogy azok akiknek az lett volna a dolguk korulottem, hogy tovabbadjak az informaciokat az emberek java reszenek (aki kepesek megerteni es jora hasznalni) azok nem adtak tovabb az infokat es ha tovabbadtak valamit azt eltorzitottak. (Eleinte ez a bajai szarhazi bandat jelentette, majd kesobb tagult a kör.) A problemat a kovetkezokeppen oldottam meg:
Volt egy szegedi professzor aki a véletlenszámgenerátorokkal foglalkozott. A jatekgepek ugyanis beépitett veletlenszam generatorok segitsegevel allitottak elo a szilva-cseresznye jelrendszerre lefrditott sorokat. A veletlenszam generatorok algoritmusaibol nincs olyan sok. ketto vagy haromfele van (ma mar lehet, hogy van tobb is, de valodi veletlenszamot kristalygeneratorokkal lehet eloidezni es az nagyon draga). Szoval a sor amit a gepek hasznalnak nem veletlenszamok, csak a generalo algoritmus annyira bonyolult, hogy az egyszeru halando nem tudja felfedezni a torvenyszeruseget benne. Nos lautem ezzel a professzorral es az algoritmusokat leforditottam egy egyszeru nyelvre amit az ugynoksereg (besugok, informatorok, megfigyelok, orok) is kepes volt megerteni. Ehhez tanulniuk kellett valamennyit, de tenyleg mindenki meg tudta erteni. Azutan ezt a tudast elterjesztettem az also retegekben.
Ez azzal a kovetkezmennyel jart, hogy lassan terjedni kezdett ez az info es az alsobb retegekbol is, akik kepesek voltak valtoztatni (tanulni) penzhez jutottak a jatekgepekbol - kifosztottak a kifosztokat. Es egyben valamit tanultak is ami bonyolultabb volt mint amin altalaban gondolkodni szoktak. kicsit talan a matekot is megszerettek azok, akik jo penzeket vettek ki a felkarubol.
Amikor mar feltunove valt a veszteseg a jatekgepes maffia szamara is, akkor elkezdtek kamerakat felszerelni, hogy elkapjanak embereket akik kiveszik a lovet...
Nem jartak eredmennyel, a folyamatot nem tudtak leallitani. Amikor mar elviselhetetlenne valt a veszteseguk merteke egyszeruen szoltak a FONOKNEK hogy csinaljon valamit. Es lass csodat mi tortent: a magyar allam (AZAZ ANNAK TORVENYALKOTO SZERVE, AZON BELUL PEDIG A TORVENYEKET LEIRO ES MEGALKOTO EMBEREK, AKIKNEK VAN NEVE, CIME ES PENZTARCAJA) hivatalosan betiltotta a kocsmai jatekgepeket. Nos ez kozel sem azt jelenti hogy ok a fonokok. De azt jelzi, hogy szoros az osszefonodas es nehez eldonteni mi volt elobb: a tyuk vagy a tojas? De a szar igy is ugy is budos.
A szarhazik fosztogattak a szarhazikat...

tour de ausztria, teruleti iranyitok, think-tank, beavatas

Utjelzotablak.
Egyszer volt valami bizottsag vagy kis think-tank az osztrak iranyitokkal...
Megprobaltam megertetni veluk a termeszetes hierarchia szerkezetet a vilagrol alkotott tudas (spiritualis es tudomanyos) teren. Peldakent az utjelzo tablak ugyet hoztam fel.
Peldakeppen, az utjelzo tablak mindig a meret vagy fontossag szempontjabol a hierarchikus renben magasabb helyen levo varos fele mutatnak szinte mindenhol a vilagon. Ha ezt a rendet megbolygatod, akkor az emberek nem fogjak megtalalni a celjukat. Eltevednek. Ennek mind gyakorlati mind spiritualis ertelemben megvan a kovetkezmenye. Nos az osztrak iranyitok elkezdtek manipulalni kesobb az utjelzo tablakat. Annyira megvarialtak hogy sokan eltevednek. Persze a foutakon autopalyakon meghagytak a regi rendszert, de a kisebb utakon kiserleteztek. Igy eshetett meg hogy pl egy kisebb falu fele mutato tablat pl 30 km-en keresztul lattam kiirva hol jobbra hol balra. Tobb oras kerenges utan talaltam meg a legrovidebb celravezeto utat (ezt kerestem, mert hideg volt mar es kerekparral igyekeztem vissza Magyarorszagra Angliabol december elejen).
Az tortent ugyanis, hogy kiszivarogtattak ezt a beszelgetest alsobb szintekre - s azok mindjart arra, hasznaltak, hogy anyagi elonyoket probaljanak vele elerni. Ugye anno amikor egy varos alakult a fobb keresztezodeseknel mindig alakult valamilyen telepulesforma, mert sokan athaladtak es megalltak. A nagy forgalom, a sok ember enni, inni akart es a utazoknak tobbnyire akadt cserelni, eladni valo portekaja is. Igy nott a telepules a keresztezodes mellett. (Termeszetesen nem csak utak talalkozasanal alakult telepules, de ezzel most nem foglalkozok.)
Ezert a megertes szintjere el nem jutott, de az informaciohoz hozzafero idiotak ugy raktak ki az utjelzo tablakat, hogy mindenhonnan a kisvarosuk fele mutasson os odaterelje a forgalmat, ebbol remelve anyagi elonyt. ugyanez tortent a Passau utan epitett dunai bringautvonallal is. Tobb helyen ketfele tablat is talalhat a cangazo, mert a vallalkozok mind a sajat butikjaik, szalloik es ettermeik fele akartak terelni a kerekparos forgalmat. Persze a tavolsagok sem stimmelnek rajtuk. igy elofordulhat, hogy egy keresztezodesnel az utjelzo tablakat bongeszve jobbra is lathatjuk pl Mauthausen-et kiirva 16 km-re es balra 20 km-re. A rendes aszfaltuton meg 10 km-re elerjuk es sokkal hamarabb a sima es nem kanyargo, lejton fel lejton le, jardan fel, le halado nehol gorongyos bringauton.
Az utjelzo tablak hierarchiajarol valo tudas tehat a valodi megertest elerok kezeben egy jol kovetheto iranymutatast jelentenek (franciaorszagban pl akar terkep nelkul is el lehet boldogulni, annyira jol ertheto es atlathato az utjelzo tablak rendszere) a valodi megertes hianyaban azok kezeben akik manipulalni es anyagi elonyok hajszolasara akarjak hasznalni, ez a visszajara fordul es az utazot felrevezetve bosszusagot, faradtsagot es anyagi karokat is okoznak. Nem beszelve arrol, hogy sok esetben a remelt anyagi elony is elmarad.
Ez igy leirva nem mond sokat, de aki parszor mar keringett kis utakon ausztriaban, az tudja milyen bosszanto es nehol ketsegbeejto az utjelzo tablakra alapozott tajekozodas arrafele.