Sunday 1 April 2012

?

A szerbektől jöttek volna tovább - mondanom sem kell. A kilövés elvette a kedvüket ettől. Újra kellett gondolni néhány dolgot. Persze a szerbek idegen tollakkal ékeskedtek, de meg is fizették az árát. Megszórták őket atommal. És a többi.
"Nézd meg ez se különb mint az összes többi. Kegyetlen. Nézd meg mit csinál a bogarakkal. Mit ártottak neki ezek a bogarak? És az első dolga agyonnyomni őket (kis piros fekete bodobácsok napoztak a betonon)."
"De ő más. Ő jó. Adj neki egy esélyt. Én érzem."
"Rólam beszélgettek?"
("Te ez hall minket.")
"Én nem. Én nem akartam bántani őket. Vagyis."
"Nem a fenét nem. Össze akartad lapítani őket, tudom."
Megszégyenített csend.
"Tényleg. Ezt akartam. De mégsem akartam ezt. Mi a fene ez? Ki beszél hozzám - körülnéztem a kihalt utcán, sehol senki csak én játszok az épülő ház beton alapzata mellett."
...
Üres vagyok. Tényleg megérte? Nem volt választásom.
Mindkét oldal beleturkált a fejembe. Egyik alkalommal csak rázni kezdtem a fejem, hogy ne jusson semmi sem az eszembe a kérdésükre, mert olyan borzalmas volt a kérdés is maga. A gólyavárnál jártam.
Egyszer nagyon fájt a fogam. Épp akkor "hívott fel" valaki tőlük. Hogy vagy? Szarul. Fáj a fogam. Hogyan lehetne ebből fegyvert csinálni? A kurva anyádat! Mégis hogyan lehetne ezt fegyverként használni? Bazmeg fúrj egy lukat a csontba és dugj bele valamit és moszgasd benne! Barom. És ez mire jó? Bazmeg kibaszottul fáj te barom és húzz a kurva anyádba! - A mexikói Zeta egy tagja kitalálta a "csontvakarás" nevű kínzást: egy jukat fúrt a csontba és beledugott valamit, amit mozgatott benne. A fájdalom őrületes.
...
Most hogyan tovább?
Minek maradtam még mindig életben? Érthetetlen. Elkezdődött valami és mégse. Nincsenek látványos változások, de ugyanakkor a világ sorsa megpecsételődött.
Gondolatvezérelt fegyverek. Gondolatvezérelt bomba. Már sak idő kérdése, hogy mikor robban.
Ez az én bosszúm. Mindenkiért, akik különleges képességeik miatt bekerültek a rendszerbe és foglyokként sínylődtek benne élethosszig. Mindazokért, akiket megkínoztak. Mindazokért, akik folyamatos kínlódás mellett haltak meg, néhány elmebeteg faszsága miatt. Értetlenség és idiotizmus. Kapzsiság.
Nekem elegem van. De kurvára. Csináljatok valamit. Legyen akkor háború. Csak mozduljon meg végre ez a szartömeg.