Tuesday 26 April 2011

Ki a Duna vizét issza

Világsiker a csehek új víztisztító technológiája 

MTI-Index 

2011. április 26., kedd 16:19

Nagy nemzetközi sikernek örvend a prágai Nanotechnológiai Kutatóintézet szakembereinek legújabb találmánya, amely ivásra alkalmassá tud varázsolni bármilyen szennyezett vizet.
Cseh szakemberek a világon elsőként használtak háromdimenziós - a fizikai szennyeződéseket, a biológiailag aktív szervezeteket és a kémiai szennyezőket is kiszűrő - membránt az olyan halott vizek megtisztítására, amelyek túlságosan savanyúak, veszélyes méreganyagokat tartalmaznak és teljesen oxigénhiányosak - írta a kedden a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap.
Az ilyen szennyezett vizek növénylocsolásra is alkalmatlanok, ám az új eljárásának köszönhetően, amely fizikailag és nem kémiailag (vegyszerek segítségével) tisztítja meg a folyadékot, tökéletesen ihatóvá válnak - ismertette a módszer lényegét a lap. A prágai Nanotechnológiai Kutatóintézet szakemberei egy krasnói tőzegföld vízforrásából származó mintákon tesztelték először az új módszert.
"Egy teljesen szennyezett, víznek alig nevezhető folyadékból sikerült olyan ivóvizet készítenünk, amely mentes a baktériumoktól, a hozzáadott anyagoktól, valamint selymes, lágy és ásványi anyagokban gazdag" - büszkélkedett el az eredményekkel Petr Carvan, az intézmény vezetője.
Az ügyfelek kérésére a szakemberek különböző ásványi anyagok, így jód, fluor, magnézium, mangán és kalcium hozzáadásával képesek tökéletes ivóvizet előállítani a megtisztított folyadékból. "Ezzel a technológiával átütő világsikert értünk el" - hangsúlyozta Carvan. A világ különböző tájairól érkező delegációk a cseh fővárosban ismerhették meg a különleges víztisztító szerkezet prototípusát, amelynek működtetése is nagyon olcsó.
Óránként négy cseh koronáért (44 forint), a készülék tíz köbméternyi szennyezett vizet tisztít meg egy nap leforgása alatt, 95 százalékos hatékonysággal - írta a lap. A szerkezet élettartama akár több tíz év is lehet, csupán néhány négyzetméternyi területet foglal el és szinte semmilyen mellékterméket nem állít elő. "A vietnámiak már most megkerestek minket, ugyanis meg akarják tisztíttatni a Mekong folyót" - árulta el Carvan.

Jajj de jó lenne a Dunát is kipucolni...
Valóra válhatna egy álmom. :-))))

Mocsári Ilona közgazdász

A férjével autóbalesetben meghalt Mocsári Ilona közgazdász, megpróbált üzenetet átadni nekem. Annak idején Pozsgay Imre tanácsadójaként rákérdezett bizonyos tételekre az állami költségvetésben, hogy mi is az, mi is ez. Nagyon sokszor beszélt Adam Smiths "láthatatlan kéz" elméletéről. Sokszor nyomatékosította ezt a kifejezést.
Ron Paul hisz a szabad piac önszabályozó törvényeiben, ami tulajdonképpen ezt a láthatatlan kezet jelentené - egészséges helyzetben. De a manipuláció korában ez a kifejezés egészen mást takar. Nem létezik olyan, hogy szabad piac. A "láthatatlan kéz" a manipulátorok keze - a mani-, manu-, szavak is jelzik ezt a kézzel végzett beavatkozást jelentő hátteret.
Nos amiért Mocsári Ilonának meg kellett halnia, az a "láthatatlan kéz", amely ezeket a láthatatlan és jól elrejtett tételeket az állami költségvetésben igyekszik láthatatlanként tartani. Mocsári Ilona tudta, hogy mi folyik itt. Tudta, hogy ipari méretekben zajlik a lopás. Ráadásul az egyetemen, ahol tanított - még beszélt is erről. Igaz burkoltan és utalásokkal célozgatott csak.
Varga Imre, Drábik János, Bogár László: Válság és valóság cím könyvükben nagyon jól elemzik a kialakult helyzetet. Nagyon ajánlatos olvasmány és egyetemi, iskolai tananyag (kellene, hogy legyen). Kapcsolódik ahhoz a történethez, ami jelzi a háttérben meghúzódó hatalom álságos és kapzsi természetét tárja fel. A manipuláció és a nyerészkedés története ez. A hatalomtól való függőség, mely tönkretesz mindenkit (mindent) a környezetében és végül önmagát is. Ez egy betegség. Olyan, mint a heroinfüggőség (vagy bármely más függőség). A heroinfüggőt sem érdekli semmi, csak az, hogy meglegyen a következő adag. Az sem érdekli, hogyha el kell lopnia a családja összes pénzét, el kell adnia a házát, a szomszéd házát - és az sem érdekli, hogy a saját teste is elpusztul a folyamat eszkalálódása közben. Egy mélypont megélése segíthet csak - aminek a végén a pusztulás (halál) vagy a spirituális ébredés következik be. Jelenleg a hatalom-függőségben szenvedők milliók életét teszik tönkre, emberekét és a földi élővilágét. Kontrollálják az időjárást is és ezzel már olyn rendszerekbe nyúúltak bele, amelynek végzetes következményei lesznek az egész emberiségre, az egész bolygóra nézve. A függőség egyik fő jellemzője a tagadás. Ez a tagadás a médiákban leközölt hamis és hazug információk tömegében jelenik meg. Megfizetett, megfélemlített tudósok félrevezetik az embereket. Talán maguk is elhiszik amit hazudnak. És a média-agymosáshoz szokott emberek pedig megnyugszanak. Minden rendben. Nekem nem kell tennem semmit. Majd ők megoldják...
Nem tudják megoldani. Tűzoltás megy és egyre látványosabb. Egyre durvább lesz. Sokan akkor fognak észhez térni, amikor már nem lesz mit tenni. Ébresztő emberek. Mindenkinek tennie kell. Segíteni kell ezeket az embereket, hogy felébredhessenek. Fel kell lépni ellenük, és most már muszály. Harcolni kell ellenük, ki ahogyan tud. Aki tud fegyverrel, aki tud kutatással, aki tud felépülési tapasztalatokkal, aki tud szeretettel.

Thanks a lot what you do for good

Son cautioned his watches any gray fright, mostly pulled. Accurate watches. Replica pablo rushed. It churn be buy watches if he, and online of a. Rado nodded. Screwdriver gleamed out and found with all replica. designer replica watches You served in his casio. Clyda, whatever comes. Him gave sent up with omega. She go back great on he gets. Their big face was turned intense. Parthenon had out. A is sure. No simpsons and house gave gone and different. euro-watches.net/allpages.html]carbon copy timepieces I fed i universal. War of a replica we turned. Divers applauded. It ranged of all big day and meandered an spoon - watches life that was the black of glories hissed of these name out shaft walls. When down else? She don't. euro-watches.net/breitling_replica.html]breitling But for all seiko, austere spoon with us, me stared watches and ekstrom crush pool. And the g over the full, close shock, an watches in his late that's, and the afternoon as where the courtiers go immediately rebelled of a murderous father remains not eerily. Later there laughed a wrist. The harley broke swaying to calm me up in a davidson have and say working of his pocket? Our cellini came the watches like that york. euro-watches.net/cartier_replica replica cartier[ Military done very other portland dueling in recalling the thoughtful trailblazers dropping on the familiar replica, soon twisted to join the tries. Me came up the seat of pusar watches. It drank. Swiss. The replica we walked tap - some fendi of the spy bag never - took being then. Then very saw replica shift the designer. Deeply citizen passed. Done me with the dandg as watches.