Tuesday 26 March 2013

In memoriam Kunci

G. - villamos - megzúzta a fejét - hipnózis emlékezettörléssel - szerinted ez vicc? neked ez poén? - nem hittétek el - addig nem hiszitek el amíg meg nem öl valakit? - az éjszaka császára - Anima Sound System - tudat alatti hullámtér - hullámtechnológia - gravitációs hullámtér.
---
Tudomány hitű vagyok.
A tudomány egy hitrendszer.
A hit tételei többé-kevésbé jól vagy nem jól írják le az univerzum (Uni - Egy; az egység, egészség verziói azaz változatai, az egy különböző megnyilvánulási formái).
A tudomány-hit tételei (tudomány hittételei, tudomyánhit tételei) nem pontosk hanem bizonyos körülmények között bizonyos százaléknyi arányban igazak (vagy hamisak).
Ezek a tételek egybevágnak az okkultnak nevezett területet - mely a hatalom és a spirituális jelenségek területével egyezik - leíró magyarázatokkal.
például - az iszlám azt mondja: vannak emberek, akik megközelítően jó magyarázatot és irányt adnak (tanácsot) az okkult jelenségkörök területén való eligazodáshoz. Őket nevezik prófétáknak. Az ő leírásaik sem 100%-osak, de elég jók. Használhatók, mert élhetővé teszik mindenki (!) életét.

Mi az Isteni beavatkozás nyoma?
Balzsfy Mihály sejk: A Korán leírása a világ (a föld) végéről egyezik a mai tudomány elképzelésével. A nap elolvasztja a földet.
Isteni beavatkozás meghatározása tehát: amikor egy (vagy több) ember olyan tudást ír le (mutat rá, mutat be) mely túlmutat a személyes erő, tudás korlátain.
például ilyen Bill Wilson előrelátása a powerless kifejezés kapcsán az AA első lépésében: "Lack of power was our dilemma." - Mintha előre látta volna, hogy ezt a kifejezést megpróbálják majd félreértelmezni minden lehetséges módon. A magyar fordításban ezt tökéletesen megoldották. Tudatosan és zseniálisan fordították tehetetlenségnek - melyhez van is köze az első lépésnek. Ugyanis a legtöbb alkoholfüggő egy mélypont után válik hajlandóvá arra hogy változtasson az életén viselkedésén) és a gondolkodásán. De ennek a mélypontnak a teljes tehetetlensége a mélyponthoz tartozik és nem a felépüléshez. A felépülés a hatalmunk határainak helyes kijelölésével kezdődik. "Nem volt hatalmunk az alkohol felett - ezért kellett egy nálunk nagyobb hatalom, hogy segítsen uralni ezt a problémát." Ez Bill Wilson valódi üzenete.
A zsidók titkosszolgálata intézte így. Miért? Mert egy olyan közösség, ahol egy közös probléma megoldására a megoldás: a személyes hatalom határainak tisztázása és a tehetetlenségből való kilépés után a hatalom határain belül eső dolgokkal kapcsolatos teendők meghatározása - rettenetesen veszélyes. Ráadásul egy olyan közösségrőlvan szó ahol a társadalom minden rétegéből találhatunk képviselőket: munkás, értelmiségi, ügyvéd, és kubikos, zsidó és katolikus, arab és néger...Egy ilyen spirituális alapon szerveződő közösség még véletlenül exponenciálisan megnövelné a spirituálisan tisztán látó és egész-séges emberek számát. Az egymillió alkoholista ostoba létező pedig egymillió egészségesen gondolkodóvá válhatna, sőt - józanná válva tisztába kerülne saját hatalmának korlátaival és erejével. A 12 lépés szerint pedig, ha ezt a józan gondolkodást és viselkedést élete minden területén (azaz a munkájában, a családjában, a kapcsolataiban stb) gyakorolni kezdni akkor nagyon nagy a baj. A könnyen irányítható tömeg, spirituális egységbe olvadna és önálló spirituális életre kelne. Megnőne a hatalma - a vonzóereje.
Ezt pedig a jelenlegi uralkodó erők nagyon nem szeretnék.