Saturday 13 November 2010

Afganisztán - heroin - háború

Tömegpusztító fegyver? Igen lehet azt is mondani a heroinra, mert hiszen az álboldogság és gyönyör mellett pusztít könyörtelenül a valóságos világban.
Nem fogok csendben maradni, akkor sem ha az összes tetves trükköt bevetik ellenem, amit csak kitaláltak valaha.
Tegnapelőtt az ITV híradójában bemutattak egy rövidfilmet az Afgán háborúról. A brit katonákat mutatták, amint egy elhagyatott hodályban hatalmas üstök között mennek és vizsgálódnak - miközben a kísérőszöveg beszámolt arról, hogy Afganisztánban nem találtak semmilyen tömegpusztító fegyvert.
Azok a nagy üstök viszont, amit a képeken mutattak kiválóan alkalmasak a mák főzésére - hogy heroin legyen belőle, egy megfelelő folyamat során.
A hír tehát a következő:
Tömegpusztító fegyvert nem találtunk, de heroingyárat azt igen.
Tekintve, hogy a világ heroinforgalmának kb 92%-a bizonyíthatóan Afganisztánból származik (Black Tar Heroin) könnyen beláthatjuk, hogy a trilliókat jelentő üzlet erősen vonzotta a CIA egyik főgengszterét  G. Busht és a puszi haverját T. Blairt és persze azokat, akik mögöttük állnak.
A híradóban a British Intelligence fényezte magát, mint akik jól beolvasnak és jól leleplezik a szélhámos Bush-t - aki pedig ötölve hatolva magyarázkodik. "ha tudtam volna, hogy a felderítés ekkora hibát vét... nem küldtem volna csatába a katonáimat..."
Persze arról a tényről elfeledkezik a híradó szerkesztője, hogy Tony Blair puszi pajtása Bushnak és a háborút ketten együtt indították - tehát a brit hírszerzés "intelligencia(?)" is nyakig sárosak az ügyben.
Mert hát lássuk be: a trillós üzlet feletti kontroll megszerzése és a háborús fegyverek gyártóinak való kedveskedés egy háborúval - mindkettőjük mögött álló szűk, nyomorult érdekcsoport célja és terve volt és maradt.
Most miután szétromboltak arrafelé mindent, jöhet a demokrácia - amiben az Afgánoknak ugye nincsen semmilyen gyakorlata. És ez remek lehetőség lesz a kontroll fenntartására. Remélem a becsületes része a világnak gondoskodik arról, hogy ez ne történhessen meg. Bár a Magyar példát tekintve okkal lehetünk borúlátók. Nálunk sem volt gyakorlata a demokratikus részvételnek - sőt e helyett a titkosszolgálati jelentgetésnek, a félreinformálásnak, a hazudozásnak, a valóság letagadásának, a nem valóság valóságnak beállításának a gyakorlata működött - és ez vezetett az ország totális kifosztásához. (Sajnos lehet ezt még fokozni is, amint azt látni is fogjuk az elkövetkező években).