Saturday 7 July 2012

Pozsonyi csata

Igen.
Az egymásért való élet, az öncélú önkielégítéssel szemben.

"Isten fogalma használhatatlan és üres úgy abban a formájában, ahogyan azt az egyházak közvetítik és használják. A keresztény kultúrkör istenképe hamis, a római birodalom által szűrt és manipulált képet takar.
Isten fogalmát tehát másként kell értelmezni akkor, ha tudományosan akarjuk megvizsgálni.
Közelítsünk úgy, hogy vizsgáljuk meg milyen jelenségeket kötnek Isten megnyilvánulási formáihoz. Próbáljuk meg leírni, milyen természeti jelenségeket neveznek meg az emberek a történelem és a jelen viszonyai között - Isteni megnyilvánulásként. Vizsgáljuk meg ezeknek a jelenségeknek a természetét. Mi rejlik mögötte? Feltételezzük azt, hogy egy természeti jelenséget takar az Isten fogalma."
2006 (megnyitás, tahát kb 2004-5?) Wittenburg. Pampow
Miért volt annyira fontos erre emlékezni? A repülő miatt? Az új irány? Ez első alkotó tevékenységet jelentő akció? Schwerin miatt? A pénz miatt?
Nem emlékszem. Nem érdekel? Elegem van. Baromi nehéz ez így. A fizikai erőfeszítés kicsit kimozdított, no és az együttműködés - mert az is akadt:-D.
Mondjuk azt, hogy nem teljesen reménytelen ez a gárda.
"Tudás és Bátorság. Újra tisztán kell látnunk azt a helyzetet amiben vagyunk és össze kell szednünk minden életbátroságunkat, ami ahhoz szükségek, hogy ebből a tudásból valóságos selekvési íveket tudjunk felépíteni." Bogár László
Tisztán látni, látni, tagadás, tagadásban levés, hazugság, kettős beszéd, nyílt őszinte beszéd, kiállni, somfordálni, bátorság, hogy változtassak amin tudok, bölcsesség, hogy felismerjem a különbséget azon dolgok között amin tudok és amin nem tudok változtatni.
A hatalom kérdésköre. Hatalom, határ. Hol vannak a határaim? Honnan kezdődik valaki, valami másnak a birodalma - azaz mikor lépek más birodalmának határai közé, túl a sajátomon? Miért fontos ez? A saját birodalmam határai folyamatosan változnak. Lelkiismeret. Mit tehetek meg ma? Önvizsgálat. A határaimon belül lehet és kell cselekednem. A határaimon kívül kérhetem a nálam nagyobb erők és hatalmak segítségét, de ennél többre nincs jogom, mert más birodalmában járok - más az Úr! Power-powerless - erő hatalom hiánya és megléte. Van mit tenni. Tudok mit tenni. Szabad nekem...
"Találtunk egy fickót, aki megcsinálja."
"Nagyszerű, legalább valami pozitív dolgot is csinálunk végre."
...
"Elszabadultak. Kiképeztük őket és egy idő után rájöttek, hogy nincs ellenfelük. Paranoiásak lettek. Nem hallgattak az irányító kódokra. Elszabadultak és önállóvá váltak. Pénzért megvehette őket bárki. Az egyik egy hadsereget tartott maga körül. Nincs senki aki ellenfelük lehetne - hiszen ők a legjobbak."
"Ki kell elemeznünk azt a folyamatot, ahol elcsúszott az egész. Pszichikailag megcsúsztak. Én hiszek abban, hogy az ember alapvetően jó és, hogy ők is visszafordíthatóak. Aki pedig nem az, azt el kell pusztítani. Ezért egy még jobb kommandós csapatot kell felépítenünk."
"P. segítened kell!"
 ...
"Jajj nem. Elegem van. Nem akarok többet ölni. Pusztítással nem lehet békét teremteni. Ti is csak kihasználtok és kezdtek eltorzulni a gyilkolástól. Elfelejtitek mi is volt az eredeti célunk. Takarodjatok a kurva anyátokba! "
"Hahaha, Azt mondtad szedjük össze a legjobbakat ehhez a teamhez, a legmegfelelőbb paraméterekkel - te vagy az egyik."
"Most nem kell fegyvert vinned, a tájékozódási stratégiáidat foglyuk közben lemodellezni. Navigálnod kell."
"Van egyáltalán más választásom?"
...
"A szakadék miatt nyertünk egy pár órát. Erre nem keresnek először. Kiképezte az embereit ő maga, de tudjuk azt amit ő tud. Először a legésszerűbb menekülési útvonalakat fogják átfésülni. A szakadék fölött átugratni elég ésszerűtlen ahhoz, hogy ne erre jöjjenek. Addig kihűl a motor is. A pajta jó fedezék, ott is nyerünk egy csomó időt, mert nem kell álcázni. A hőtakaró fóliákkal el tudunk bújni előlük. A találkozási pontig szétválunk."
Eltűntünk,mint szürkeszamár a ködben. Küldetés teljesítve.
Akár egy számítógépes játékban. Mission Complete. Egy közülünk. Ő is egy volt közülünk. Mi vagyunk ők. Csak mi már felébredtünk.

...
A folyamatos félelem a fő oka annak, hogy elszabadultak. Sokan próbálták egyszerre irányítani őket. A kódok összezavarodtak. Elveszítették a fonalat. Kiszivárogtak a kódok, ellopták - a lényeg, hogy páran közülük "rájöttek", hogy baj van. Azt gondolták a rendszer, a cég fordult ellenük. Nem volt más választásuk. Az élet él és élni akar. Küzdöttek az életükért. És győztek. Ők voltak a legjobbak. Megroppant a pszichéjük. Aki tudatosan fordult a rendszer ellen azt el kell pusztítani. Aki csak eltévedt, az magától visszatér a helyes irányba. A folyamatos félelem, megöli az emberi lelket. De ki dönti el, hogy ki reménytelen és ki nem? Senki sem reménytelen, de van aki olyan komoly veszélyt jelent a többiekre nézve, hogy meg kell hozni a döntést. Ki dönthet erről? Csak olyanok, akik belülről ismerik az egészet. Olyanok, akik tudják milyen ebben a paranoid létben küzdeni egyedül, az egész rendszer ellen. Gondolkodás nélkül ölni. Más nem értheti meg az egész szituációt.
Bérgyilkosok, gyilkosa.
Lehet, hogy nem is olyan rossz dolog nem emlékezni.