Saturday 22 October 2011

Egy sima egy fordított

Félrevezető szó az Isten. Terhelt. Túl sokan aggattak rá túl sokféle hamisságot, hazug és félrevezető tudattartalmat, képzeletet.

Elmék találkozása, lelkek találkozása. Az elmék üresek mégha tiszta fényt is hozhatnak.

"Ez a gyerek azt gondolja, hogy bennem van valami jó. ... Hallod ezt? Hahaha." - Valld be, hogy jól esett. És logikailag is kifogásolhatatlan. Ha a jing-jang jelre gondolunk, ez a sok ezer éves szimbólum csak mond valami okosságot. Minden rosszban van valami jó - és minden jóban van valami rossz.

A helyzet otthon egyre rosszabb. Jelenleg nincsen olyan közösség formálódóban sem, amelyik képes lenne valós és a jövőt építő terveket és tetteket létrehozni. Talán a formálódást megkérdőjelezem. Lehet, hogy valami azért elkezdődött.
Van egy két ember már, akik lényeglátóan gondolkodnak és beszélnek is (érthető emberi nyelven).

A rejtőzködő titkolózó közösségekben nem hiszek. Úgy gondolom, hogy vannak olyan körülmények, melyek erre kényszeríthetnek embereket, de nem tudok mit kezdeni az átláthatatlansággal. A jövőnk.info közössége is ide tartozik. Jövőképüket egyetlen egyszer sem fejtik ki érthetően és világosan, mert jajj a nagy tezsvér figyel minket. A profiljuk a következő: táborokat szerveznek, Istenről, erkölcsről beszélnek és írnak, rejtőzködnek, van jövőképük, de nem mondják el, a legjobb öteteket sem osztják meg az emberekkel, mert akkor a nagy tezsvér ellopná tőlük... Sivár. (Miért nem lehet megosztani a tudást? Hátha meg is valósít valamit abból valaki nem? Hol tartanánk ma, ha Jézus is így titkolózott volna? Vagy a dicsőség a szerzői jogok állnak e mögött?) Van viszont otthonvédő mozgalmuk. Lehet oda írni. Meghiúsítottak (időt nyertek) egy-két kilakoltatással kapcsolatban. Van egy eddig egész jónak tűnt hírportáljuk.

Aztán vannak mások is. Többnyire még ha látnak is - terveik nincsenek. Spirituális talpazatuk pedig még úgysem. Azután vannak, akik pedig műszívbillentyűvel, öregen, dolgoznak és próbálják elmondani amit ők látnak. Hol rontottuk el (mert elrontottuk) és mit tehetünk meg. Ők nemesek. Ők teszik ki a nemességünket.

És van a tömeg. Jellegénél fogva egy massza. Alakítható, befolyásolható. Spirituális talapzata vagy csökevény, vagy a totális materializmus - mely a saját és környezete pusztulását hozza. De nem teljesen reménytelen. Sok jele van főleg a népi bölcsességek, a nyelv, néhány szokás, dalok, földművelési szokás terén - melyekből látszik, hogy valahol nagyon mélyen őriznek egy valós tudást.

Bogár László kimondta. Kevesen vagyunk, akik nyíltan és építő célokkal hajlandóak vagyunk tenni az emberért és a magyar emberért. De vagyunk. Időnként teljesen reménytelennek érzem ezt a küzdelmet - főleg száműzetésem és börtönéveim sivár elszigeteltségében - de látok egy folyamatot, mely attól függetlenül, hogy én milyen érzelmi állapotban vagyok zajlik, és történik és ég. Lassan megolvasztja a több ezer éves kérget az ember lelkén. Vagy elpusztítja azt és vele a Föld nevű bolygót.

Jó volna megint túrázni, beszélgetni, szeretkezni, önfeledten létezni, nevetni, muzsikálni, imádkozni - de igyekeznek megfosztani mindentől. A mesterséges tortúra. Elegem van belőle.