Saturday 27 November 2010

Nemzetközi Ne vásárolj semmit! nap

Tesco, Aldi, Lidl, Morrisons, Waitrose, CBA, Groby...
Apropó, Franciaországban a franciák felületes-nacionalista szemlélete miatt, az emberek nem mentek a Tesco-ba vásárolni. A Tesconak újra kellett gondolnia a terjeszkedési politikáját. Mi történt? Átnevezték a Tescot és Carrefour-ra változtatták, így a franciák gond nélkül vásárolnak benne. Ki gondolta volna? Elég csak a nevet megváltoztatni. Nem kommunizmus, nem szocializmus, Deeemokrááácia - s máris a csorda sétál a kolomp hangja után.
Apropó. Multinacionális vállalatok az élelmiszeriparban? Ki kell tiltanunk őket onnan. A logikájuk ugyanis a következő: Több profit és még több profit. Ez a cél. Viszont a legtöbb élelmiszer romlandó. Mit tegyünk, hogy a veszteséget csökkentsük? Csináljunk olyan élelmiszert, ami nem romlik meg.
És megszülettek az étel designerek, és az olyan cégek mint, az IFF akik mindenféle mérgeket előállítanak nekik (multiknak) jó pénzért (pl Bunspice, crumbsoft...stb). Így lehetséges pl az, hogy a Danone joghurtot nem kell hűtőben tartani, kirakhatod a polcra otthon és akár egy hónap múlva is megeheted csak fel kell egy kicsit kavarni.
És tessék azt is észrevenni, hogy minden teli van sodiummal, amire a nagyokos médiamegtévesztő mesterek azt terjesztik, hogy az só (még értelmiségi barátom is rávágta, pedig biológa tanár egy gimnáziumban, jelzi az agymosás hatásfokát) pedig nem az. És miért van benne az ásványvízben, a kekszben, a kenyérben, a pudingban, a kolbászban, a tejben, a vajban, a magrarinban, a só(!)ban (Franciaországban akadtam ki, a tengeri só összetevői között is ott szerepelt a sodium). A só a (NaCL) nátrium klorid.
Szóval mire is való és mit keres az ételben a sodium? Miért hallgatnak a szakembereink erről? És miért van az, hogy az agymanipulációra is alkalmas ECHELON elektronikus rendszereinek egyik fejlesztője és szakértője Mr Jacques VINCENT-CARREFOUR a France Telecom Department for Network Security volt igazgatója? CARREFOUR! Milyen különös. És az is érdekes, hogy a szódium (Na) elengedhetetlen az idegrendszeri ingerületek átvitelénél és a sóból állítják elő. ("Manapság nátrium-klorid (NaCl) olvadékának elektrolízisével állítják elő. A nátrium-kloridot kalcium-kloriddal (CaCl2) keverik össze, így a keverék olvadáspontja lényegesen alacsonyabb lesz a tiszta nátrium-kloridénál (700 °C alatt). A katódon kiválik a tiszta elemi nátrium. Ez az eljárás jóval olcsóbb, mint a nátrium-hidroxid elektrolízise.") Sóból előállítanak valamit (Na, sodium) amit azután sónak neveznek? És beleteszik mindenbe? És tök jól reagál a rádiófrekvenciákra, és az ingerületátvitelben jelentős szerepe van?
Mi a fene folyik itt?
Én úgy csatlakozom a Ne vásárolj semmit naphoz, hogy ha lehetőségem van rá élethosszig a házi tejet, kenyeret fogom megvenni a Juli néni tehenétől, keze alól - és nem megyek a TESCO-ba vásárolni.