Saturday 28 December 2013

uj rendszer

A rendszer megvaltoztatasat a gyilkosokkal kellett kezdeni. Azert veluk, mert ok voltak azok akik kikenyszeritettek a rendszer kulcsfiguraibol a valtoztatasokat (vagy epp annak ellenkezojet).
A bergyilkosok vagy a tokeletes katona utani hajsza nem az elmult 100 ev sajatja, de az elmult 100 evben felgyorsult a technologiai es modszertani "fejlodes" ezen a teren. Ez a fajta harcmodor mar pl az okori kinaban is igen fejlett volt. A ninjak vegeztek el azokat a kenyes gyilkossagokat amiket alcazni kellett termeszetes halalnak vagy masra kellett terelni a gyanut. De nem kell ilyen messzire menni: nekunk itt magyaroknak is keresztbe tett nehany vaddiszno, akik pontosan tudtak hova kell utoerre harapni (a lassabbak kedveert leirom, hogyan torenhetett ez: a kis tarsasag elvitte a celszemelyt vadaszni, majd lefogtak es egy vaddisznoalkapoccsal felsertettek az utoeret valahol. Az aldozat kb ot perc alatt elverzett).
Szoval ez a fajta rejtett hadsereg tovabb mukodott a hideghaboru idejen is. A kikepzesuk persze a katonai es a felkatonai taborokban tortent, de a legjobbakat egeszen szuletesuktol fogva arra neveltek, tenyesztettek hogy gyilkosok legyenek. Az egyszer ketser hasznalatos gyilkosok a szegenyebb retegekbol kerultek ki. Oket felhasznaltak majd bortonbe kerultek, vagy meghaltak. A tobbszor hasznalatosak orvosok, hivatasos fegyveresek, rendorok voltak es a tetteik leplezesere egy hatalmas kiszolgalo garda hivatott. Ezek tuntetik el a nyomokat es a holttestet ha van.
A rendszernek ez a resze ma mar megujult. Magyarul a szarhaziknak kicsuszott a kezebol ez az oldal. Persze gyilkosok akadnak, de a legjobbak mar kepesek gondolkodni es pontosan ok azok akik tudjak kit nem szabad megolni - azaz mikor nem szabad meghuzni a ravaszt. A tobbi ellen lehet vedekezni. A tobbi szarhazi a rendszerben nem riad vissza attol sem, hogy a sajat embereit gyilkolja, hogy fenntartsa a latszatot, hogy meg mindig a regi rendszer a legerosebb. Ez nem igy van.
A civil reszei a rendszernek ugyanakkor nem akarjak meghallani ezt az infot es megerteni sem. Valtotatni meg azert nem akarnak, emrt a legtobben igen jol megelnek a fosztogatas es a szarhazi letuk tenyebol. A civil eletben tehat azoknak kell kikenyszeriteni a valtozasokat, akik a rendszer legaljan kinlodnak a megelhetesukert.
A rendszerben van eleg jovedelem amibol a fold minden lakoja kielegito modon megelhetne. A hatalomrol valo tudast viszont meg kell tanulni. Meg kell tanulni a  fegyvereseknek is, hogy a civil eletben is oda kell tenniuk magukat es meg kell erteniuk azokat az alapveto dolgokat amiket pl leirtam a hatalomrol ezen a blogon es amiket elrejtettem a vilagon tobb helyen is.
Ha nem lesz valtozas ezen a teren az azzal a kovetkezmennyel fog jarni, hogy a jelenleg meg poziciokban levo szarhazik atmentik a rejtett gyilkosokbol allo rendszert a hivatalosan mukodtetett hadseregekbe es fegyveres erokbe. Persze igy is egyre tobb lesz ott is a nem szarhazi, de ez meg igy is eleg kellemetlen vesztesegeket fog jelenteni a becsuletesen mertekkel elni tudo emberek kozossege szamara. Sot a sajatjaik is hullani fognak (a szarhazikat kiszolgalo rendszerelemekre gondolok).
Szoval a fo kerdes, hogy mit tudsz tenni te? Mindenki tud tenni. Gondolkodj elsosorban. Masodszor beszelj arrol, hogy mit gondolsz. Emeld fel a gondolkodasod szintjet es ugy tervezz, hogy globalis ellenfellel szemben csak globalis megoldas letezik. Nincs helyi megoldas. Globalis megoldas van egyedul es olyan ami barmelyik nemzet es csoport berkein belul alkalmazhato. A tobbi csak ideiglenes es hosszu tavon a problemat fokozza, haborus kiindulopontta valik.