Sunday 6 March 2011

PsyOps avagy Public Affairs - az elmék manipulációja

Előző bejegyzésemben olvashatjátok a Rolling Stones hasábjain megjelent cikket magyarul, mely az amerikai hadsereg propaganda eszközeinek az állami vezető ellen fordította. Milyen célból tette ezt? Háború, pénz és még több pénz. William Caldwell altábornagy az összes odalátogató politikai vezetőt manipulálni akarta.

Korábban írtam már arról, hogy a jelenleg alkalmazásban álló mondern módszerekkel mennyire egyszerű akár egy egész ország döntéshozóit befolyásolni az előre elhatározott irányokba. Elég, ha csak a tudat alatti hipnotikus üzenetek tekintetében gondolkodunk el ilyen szempontból. Tudni lehet, hogy a hipnózisnak van egy igen fejlett formája, melyet fegyverként használnak (Weapon Grade Hypnosis). Ezek a PsyOps alakulatok képzettek ezen a téren. Nemsokára ki is borul majd a bili, hiszen egyre durvábban hatalmukba keríti a mohóság azokat, akik hozzáférnek a hatalomnak ehhez a csendben manipuláló hatalmas erejéhez.
US Navy Psychological Operations Central Command
Hot button issues
Mik is azok a "hot button" ügyek? Na vajon mi? Hát olyasmik, amivel zsarolni lehet: szexuális szokások, gazdasági korrupciós ügyek, stb. Ismerős? Nem a titkosszolgálatok egyik módszere ez? Blackmail, zsarolás.
Miután az egyik tiszt elleneszegült a parancsoknak, megpróbálták nyomás alá helyezni, majd félreállították.
Azután Caldwell fölötti körökből jött egy módosítás az egység elnevezésében, mely megszüntette a tiszt dilemmáját. A célpont ezentúl bárki lehet, amerikai földön, a NATO tagállamokban és másutt.
Mit jelent ez?
Azt jelenti, hogy a technika jelen van, és alkalmazni is fogják és alkalmazzák is jelen pillanatban. A tisztél nem a technika elkalmazása verte ki a biztosítékot, hanem az, hogy amerikai vezetők ellen kellett fordítania, egy katonai vezető karriervágyainak kielégítésére.
A Rolling Stones cikkét botrány követte, majd megindult egy hivatalos nyomozás is.
Mike Mullen admirális indította be a felülvizsgálatot. lásd a cikket itt
Ez sem hír kicsiny hazánkban.
A PsyOps ommandók feladatai közé tartozik például egy nemzet ellenállásra való akaratának megtörése. A célbavett szenátorok egyike egyébként azt nyilatkozta, hogy semmit nem vett észre abból, hogy manipulálnák. Jól dolgoznak a fiúk, le a kalappal. De bele fognak bukni azokkal együtt, akik a drótokat rángatják.