Sunday 20 January 2013

MK-ULTRA

Igen. Van olyan, hogy egy ember pszichéjét el lehet olyan mértékben torzítani, hogy már csak súlyos váráldozatok árán sem fordul vissza. Ilyenkor mérlegelni kellett (kell) hogy mekkora áldozatot ér meg a szóban forgó személy észretérítése. Egy halál, kettő, száz? Van olyan amikor megéri és van olyan akivel egy percet sem szabad már foglalkozni.
Olyan ez mint amikor egy csemetefát kiskorától egy sablonhoz kötözik s úgy nő meg, a törzse meggörbül. Soha nem lesz egyenes, de virágot és gyümölcsöt még hozhat. A torzulás azonban ott marad.
Azok, akik kiskoruktól kezdve komoly sérüléseken (traumákon) mennek keresztül, melyek rosszindulatak, rombolóak, és következetesen következetlenek...véglegesen elvégzik a torzító munkájukat egy bizonyos idő múltán. Persze ennek is megvan a maga művészete - s olyan mint a főzés. Ha tudod milyen hozzávalók kellenek, megvan a jó alapanyag, s tudod hogy kell elkészíteni - még akkor is van egy kis terület ami megmarad a tőled független erők hatalma alatt. "Ha a Teremtő is úgy akarja."
A trauma alapú idomítás (programozás) legfőbb ismertetője: a gyermekkori mostoha környezet. Itt nem csak a szegény környezetű gyermekekre gondolok, hanem a nemi visszaéléseket átélők, és a folyamatos lelki terrort átélők is remek alapanyagok - ez pedig a gazdag családoknál ugyanolyan eséllyel fordul elő.
Az elme programozása egy képzavart takar. Az emberi elmét hasonlítjuk a számítástechnika területén használt fizikai összetevőkhöz (angolul: hardware) melyen a programok futni tudnak. A hecker körökben ma már elterjedt például a wetware kifejezés a biológiai élőlények programozására. De ne gondoljunk semmi túl bonyolultra - ez tulajdonképpen a nevelés folyamatát jelenti, azaz ettől kicsit többet, mert magában foglalja a környezet a hatások hosszútávú tervezettségét - a megfelelő végeredmény elérése érdekében.
Semmi ördőngösség nincs ebben. Ha egy gyereket állandóan vernek, akkor attól függően, hogy milyen az alaptermészete két dolog történhet: belehal - vagy küzd ellene és keményebbé válik (sarkítom a helyzetet, mert azért ettől bonyolultabb, több tényező számít). Ha érzelmileg visszautasítják szintén megsérül.
Nem térek ki a trauma használatára, de ennek következtében felléphet a tudat tratós megváltozása (torzulása): létrejöhet akár az átlaghoz képest negyvenötszörös vizuális pontossággal észlelni képes alany - s ki tudna használni egy ilyen embert aki negyvenötször pontosabban le tud írni bármit amit csak egyszer látott. De létrehozható a testből való kilépés - a távérzékelés különböző formája is. Élő biológiai hangfelvétel készítésére is alkalmassá válhat a gyermekkortól kínzott alany. Szóval ki használna fel ilyen embereket? Hát persze, hogy  hadasereg. az uralkodók, a kémhálózatok - magyarán azok, akik a hatalmukat féltik erre törekednek és bármire hajlandóak ennek megszerzése és megtartása érdekében. Természetesen meg is szerzik ezt - úgyhogy én nem a nincstelenek között keresném e tudás felhasználóit.