Thursday 26 December 2013

Praczki Istvan hirszerzo

Nemreg meglatogattam.
Kar volt.
O volt az egyik teruleti iranyitoja az Oregnek. Pista bacsi nem tudta en ki vagyok. Egyedul mentem el hozza anno, amikor meglatogattuk (am) az osszes teruleti iranyitot. Ragaszkodtam ahhoz, hogy szemelyesen talakozzak mindenkivel: egy napot es egy ejszakat akartam a kozelukben tolteni. Erre azert volt szukseg, hogy fel tudjam merni a rendszer egeszenek a pszichikai allapotat. Az a gyanu tamadt bennem ugyanis, hogy az Oreg itelokepessege - noha csodaltam es megbiztam benne - nem korlatlan. Es a gyanum beigazolodott. Miutan vegeztunk es vegiglatogattam az osszes teruleti iranyitot (vilagszerte) az Oreg dagado kebellel kerdezte: 
- "Na? Mit gondolsz?"
- "Allitsd meg az autot!"
- "Itt? Most? Miert?"
- "Nem birom elviselni a kozelsegedet, azonnal ki kell szallnom! Allisd meg azt a kibaszott autot! Ha nem allitod meg kiszallok menet kozben..." - es mar nyitottam is az ajtot. Az Oregnek annyi ideje maradt, hogy padlofekkel megallt a leallosavban. Egy fenyvesekkel ovezett autopalyaszakaszon jartunk eppen. Elszaladtam a hegy fele es felszivodtam az erdoben.
A szivem nehez volt es valami iszonyu suly nehezedett az elmemre. Borzalmas volt az az erzes. Pusztulasra iteltuk ezt a bolygot. Es nagy mertekben hozzajarultam ehhez azzal, hogy reszt vettem - es a legjobb tudasom szerint fejlesztettem mindent; vegyvert, modszert, technikat amivel el lehet pusztitani mindent sot magat a Fold nevu bolygot is. Azert tettem ezt mert megbiztam az Oreg itelokepessegeben. De azt elfelejtettem, hogy az Oreg nem pszichologiai szempontok szerint valogatta a teruleti vezetoket, hanem a szukseges kepessegek szerint, nem az erkolcsi es spiritualis alapallasuk szerint, hanem a keszsegek szerint. Es a rendelkezesre allo anyag katasztrofalis allapotot mutatott. A tobbseg kozeposztalybeli, kevesen extrem vagyonnal rendelkezok es valamivel tobb szegeny. De a legtobb a konzumidiota szintre agylugozott, ertekrendszereben tisztazatlan vagy ketes es atgondolatlan alapokon. Amikor vegiggondoltam, hogy ezek lesznek az elsok akik, a kezukbe kaparintjak a fejleszteseket - egy vilag omlott ossze bennem. Ezek el fogjak pusztitani ezt a bolygot es az Oreg erre nem is gondolt. Ekkor dobbentem ra, hogy hiaba az Oreg zsenialitasa, neki is vannak korlatai. Vannak vakfoltjai amit nem lat. Es ez mindenkivel igy van.
Raadasul nahanyuk alig varja a pillanatot, hogy felul kerekedhessen, pusztithasson.
"De hat ez nem uj. A rendszer fennallasa ota igy van ez. Szinte mindegyik megolne, ha tudna. Ezzel semmi ujat nem mondasz nekem." - valaszolta Robert.
Persze. Hiszen arra volt buszke, hogy ennek ellenere mindenki azt csinalja amit tennie kell. Mert nincs mas valasztasa es mert az Oreg nagy tudassal rendelkezett az agyukrol, a kenyserito eszkozokrol es az emberi pszicherol.
Praczki kodjai fel vannak torve.
A regi butordarab, meg mindig csillog - de mar nem latja at mi tortenik, atvertem en is, mert a rendszer kulonbozo szintjein jelentem meg (a tetejetol az aljaig) es mivel ebben az orszagban eltem nem akartam, hogy tudja ki vagyok es mit csinalok. At akarja adni valakinek a stafetat. De nem tudja, hogy a regi rendszer csak azert nem lett likvidalva, mert ok is emberek es ha mar megszulettek joguk van az elethez. Ugyanakkor meg itt kerulgetjuk oket es mindenbe beleszarnak. Mert nem kepesek felfogni az ertekrendvaltast. A rendszervaltast. Mar megtortent. Itt az ido az ujaktol tanulni. Es leszallni a magas lorol. Azert, mert az eletter a felfokozott "verseny" haborus aktivitas miatt azok vesztet fogja jelenteni, akik nem a mindannyiunk szamara a letet jelento alapertekek szerint mukodik. Es itt a mindannyiunk alatt nem csak az embert ertem.

Teruleti vezetok es dontesek

Az "Oreg" nem akrata elengedni az iranyitokat vagyis inkabb a kulcsembereit. Jo oka volt vegul is ra, mert sok ember elete fuggott toluk. Kolunleges kepessegu emberek voltak ok. Olyan kepessegekkel rendelkeztek amik miatt nem lehetett oket konnyuszerrel potolni. Nem lehetett ilyen kepessegu emberanyagot talalni minden bokorban. Ezert az Oreg ugy gondolkodott, hogy nem engedi el oket, amikor eloszer merult fel a kilepes kerdese. Ugyanakkor a poziciok amikert ezek az emberek voltak felelosek - kikezdtek az iranyitok pszichejet is. Sokuk tonkrement, elfasult, kiegett, kegyetlenne valt es maga is kegyetlenkedett. Sokuk perverziokat kezdett gyakorolni, nemi gyonyoroket hajszolt, embereket kinzott meg, hogy le tudja vezetni a feszultseget. Az Oreg mindent megengedett nekik - azert, hogy meg tudja oket tartani a poziciokban. De ugyanakkor ez a dontese az egesz rendszerre kihatott es ez volt az egyik dontese, ami a rendszert a kegyetlenseg es az embertelenseg iranyaba tolta el.
Azok viszont akik talatak valami emberi es a spiritualitas iranyasba mutato teevekenyseget (kreativitas, muveszet, extrem - nem rombolo - sport, meditacio, kozosseg, zene stb) azok tovabb meg tudtak maradni vagy tovabb tudtak megmaradni embernek es a donteseik is sokkal kozelebb alltak az univerzum torvenyeibol kiolvashasto iranynak. De volt akit a kurvak mentettek meg. Es itt jelenik meg az MK-ULTRA tipusu kiszolgalok szerepe - Caty O'Brian es a tobbiek. Ezert kellett egy projektet elinditanom a szex-ipar teruleten, hogy abbol az iranybol is megtalaljunk mindenkit - foleg azokat az alvo es rejtozkodo sejteket akik kivalo rejtozkodesi kepessegeik reven nem voltak megtalalhatok es elerhetok. A kilepo iranyitok meg nem emlekeztek mindenkire, es mindenki kodjara a kilepes pillanataban (voltak olyan alvo reszek, melyekre nem emlekeztek egyaltalan, ezeket nem tudtuk elerni es lehetetlen volt elerni az iranyito nelkul - ezert kiszallas utan magukra maradtak es sokszor el is pusztultak a beepitett onmegsemmisito programozas miatt).
A masik dontes ami a kegyetlenseg fele tolta a rendszert az volt, hogy az Oreg nem gondoskodott arrol, hogy az emberek hogyan eljenek meg a civil (alca) eletukben. Aki egyebkent olyan csaladban szuletett, ahol a szulok gazdalkodtak, vagy vallalkoztak, vagy ertelmisegiek voltak...stb tehat rendelkeztek tudassal vagy jovedelemforrassal - ott ez nem volt gond. De pl egy katona aki gyilkolasra volt kikepezve es ebben volt jo, civil eleteben pedig komuveskent dolgozott, amikor elveszitette a munkajat azt tette amit tudott: abbol kezdett megelni amihez ertett. Gyilkolasbol.
Es mivel felporogtek az esemenyek a fejlesztesek miatt - a gazdasag is haborus frontta valtozott - igy egyre tobben hullottak ki a munkahelyeikrol. Ezert el kellett kezdeni olyan penzforrasokat, munkalehetosegeket teremteni amik fenn tudtak tartani azokat a rendszerelemeket, akik nem tudtak vagy nem volt lehetoseguk mashonnan forrasokhoz jutni, mint pl a munkaeropiac.
De ez mar az ujabb generacio kapzsisaga es tortetnivagyasa, az ujabb generaciok gyorsabb elettempoja es felemelt tudatszintje vagy inkabb tudasszintje miatt az o iranyitasuk ala kerult. A tudatszintjuk sajnos meg nem emelkedett annyit.
Szoval az Oreg ugy tervezte meg a rendszert hogy a civil eletben mindenki maganak teremtette meg a kenyeret. Nekem szembe kellett neznem azzal, hogy egy egesz alrendszert kell letrehozni azok szamara, akik nem kepesek valamilyen oknal fogva mar a letfentartasukhoz szukseges forrasok eloteremtesere sem. Ez volt vegul is az egyik legnagyobb gond.
Az Oreg egyszeruen oldotta volna meg a dolgot: O likvidalta volna a rendszer elavult elemeit. En erre nem voltam kepes es egy ilyen dontes ellene mondott volna a celjaimmal - amiert az egesz dolognak ertelmet lattam. Masreszt ebbe bele tartozott volna anyam is apam is es sokan azok kozul akik segitettek, valodi erdeklodest es szeretetet adtak nekem. Itt nem azokra a szarhazikra gondolok, akik vegig frusztraltsagban tartottak es belemrugtak ahol tudtak, hanem azokra, akik tenyleg segitettek (hosszu tavon). Nem sok ilyen van.
[igazatok volt a stockholm szindromaval]
...

Holokamu Baja

A bajai zsido holokhauszt igazi tortenete:
"S szepen felcihelodtunk a marhavagonokba, es Matehazapusztan pedig leszalltunk. Onnan meg szepen visszasetalt mindenki a sajat otthonaba - csak onnantol kezdve az uj szemelyazonossagat hasznalta."
Ugyanis az tortent, hogy volt egy pap aki szepen meghamisitotta a hatalmas szamu bajai zsido kozosseg tagjainak meg a nagyszulok szuletesi anyakonyveit (bejegyzeseit) is. Igy a bajai zsidok atvaltoztak keresztenyekke es uj neveken a regi eletuket eltek tovabb. A hatalmas bajai zsinagogat pedeig felajanlottak a varos szamara, mint konyvtarat. Elhagytak a kulsosegeket es a vallasuk gyakorlasat - tobbe kevesbe. S azota is elnek, ha meg nem haltak.
Sot nem csak elnek Bruzlaine Czifra Erika holokhauszt penzt kovetel a varostol. A Wesley emlektablat avatott a bajai vasutallomasaon az elhurcolt zsidok emlekere (akik azutan leszalltak Matehazapusztan es visszasetaltak...) Sot...
Kerdeztem egyszer Gal Zoltan ujsagirotol, hogy: - Zoli batyam. Miert nem irja meg a bajai zsidosag igazi tortenetet? Hiszen ma mar ennek nincs semmi kovetkezmenye es ideje volna megirni az igazsagot. (ez a kerdes kb a 90-es evek kozepen hangzott el)
- "Nem lehet Peter." - hangzott a rovid valasz.
- "Miert nem?"
- "Ha megtennem lehet, hogy soha tobbe nem irhatnek semmilyen ujsagba, de legrosszabb esetben ezek meg is olnenek."
- "De kicsodak? Kik tennek ezt Zoli batyo es miert?"
- "Hagyjuk ezt a kerdest, ne beszeljunk tobbet rola."
---
Akkor en most itt leirom. Ez az igazi bajai zsido holokhauszt tortenete es orszag szerte tobb ilyen tortenet is van, amit agyonhallgatnak valakik. "EZEK"
Reszrehajlo lennek?
Hat nem tudom. Ha arra gondolok, hogy a nagyapamnak vasboltja volt itt Bajan es a csaladban a titkolozas tobb generacios hagyomany, akkor felmerul bennem a kerdes: talan o is?
Es miert nem derul feny a valodi tortentekre? Talan uzleti es politikai erdekbol?
Irjatok csak meg vegre szepen az igazat. Baja teli van zsido csaladokkal. Kezdjetek el szepen beszelni a valosagrol.

Azutan sokat gondolkodtam vajon kik is azok az EZEK? Es en nem csak gondolkodtam. Elvegeztem nehany olyan festettvizes vizsgalatot a rendszerben - amikor bedobsz valamilyen informaciot es megnezed hol jon ki es milyen szinu viz...
Sajnos az eredmenyeket meg en magam sem akartam elhinni. Az oreg Masa pl. O volt az egyik aki ramkuldte a vermestereket. O maga volt az "EZEK". Persze. Tartsd a barataidat kozel, de az ellensegeidet meg kozelebb. A kezdetektol korbevettek azok, akik "EZEK" voltak egyben. Meg ma is nehez elhinnem. Jovialis, kedves oregurak: "Jo napot az ifjusagnak"... Ezek. Fiacskaja is pebrobalkozott anno.
A veremet szivtak es rohogtek azon, hogy vergodom a halojukban. De az uj rendszer mar kicsuszott a kezukbol. Elultettem valamit aminek a hajtasa egyre terebelyesebb. Es az uj rendszert egyebkent is ugy kellett felepiteni, hogy barki belephessen, de csak az elje tul aki a kozos celjainkkal egyetert minden tettevel.
A tobbinek idovel el kell buknia. Es el is fognak.
Sajnos a regi rendszer mar nem mukodik jol - az uj meg meg nem.
Es ott van az a szeles reteg akik a tomeg...