Monday, 4 April 2016

A kezdetek - mert így kerek a világ

"Te ölted meg x-et. Miért?"
"Dehogy is."
"Láttam a videót."
"Hogyan? Nem én voltam ha mondom. Miért tettem volna? Mikor ölték meg pontosan?"
"ekkor és ekkor."
"De hát te hülye akkor együtt sütöttük a szalonnát lent a szigeten. Nem emlékszel? Talán pont akkor ejtetted bele a nyársodat a tűzbe a röhögés közben mert már be voltál rúgva."
"De tényleg. De akkor is ez hogyan lehetséges?"
"Hát egyféleképpen. Van valaki aki hamisított egy videót amire rámontírozta az én testemet."
"Találjátok meg."
---
"Te tényelg van egy ilyen valaki, nem csak téged hamisított oda különböző gyilkosságok helyszínére hanem másokat is. És valószínűleg meg is találtuk. De nagyon ügyes a srác nem kéne megölni, hanem valahogy rá kellene kényszeríteni hogy dolgozzon nekünk."
---
"Mindig megnyomorítják vagy ha nem tudják akkor lehetetlen anyagi helyzetbe taszítják vagy börtönbe vetik hamis bizonyítékok alapján azokat akik jobbak az ő átlaguknál és átlátják hogy mi folyik a világban és nem lehet nem tudják őket tökéletesen kényükre kedvükre irányítani. Ezért a kerekesszékesek között is rengeteg a zseni. Valahogyan ki kell onnan is szedni a jókat. Kidolgozni a megoldást a betegségeikre a fizikai sérüléseikre."
---
A Vg-vel fejlesztettük azt a technikát amivel egy CD-re lehetett tárolni több ezer órányi videót nagy felbontásban - később ebből lett a youtube rendszerének az alapja. Ezt akarta a balettmester gábor annyira megkaparintani hogy képes lett volna a savba is belenyúlni a levesbe ha a Pisti nem kiált rá hogy az lekapja az ujjad...
---
A kerek világosok egyik fő célja volt hogy annyi pénzt lopjanak el ezektől a szarháziktól amennyit csak tudnak. Nos nem tétlenkedtek. A Jani billiókat lopott el tőlük, sok fejlesztésekre lett költve sokat eltettek maguknak. Egyszer a harcsáék csapatát úgy húztam ki a szarból hogy átutaltattam az egyik titkos számlájukra egy másik titkos számlára valamivel több mint 2 millió dollárt. A Jani kérdés nélkül átutalta. Az egész a Ládonyi Zsuzsi megkeresésére indult. A Hörpintőnél találkoztunk a Janinak abban az épületben szóltam pontosan kint az autónál, és öt perc múlva instant átutalással titkos számláról titkos számlára ment a pénz. Így tudtak életben maradni.
---
"Ha egy kávéra akarlak meghívni akkor rendben van a dolog és ha mondok egy időt az azt jelenti mikorra lesz ott a pénz."
"Zsuzsi gyere ki és csinál úgy mintha sietnél."
"Nem kell úgy csinálnom sietnem kell, mert meghalnak."
Fp "Áááá helló Zsuzska Mi újság? Hogy vagy?"
Zs "Szia bocs de most sietnem kell van egy fontos feladatom."
Fp "Na egy kávéra sincs időd?"
Zsuzska szívéről nagy kő esett le és az arca felderült, "nem ne haragudj."
Fp  "Nem már még öt perced sincs?" Zsuzska visszafordult és már emelte is a telefont a füléhez.
---
Csak a Gábor részét hagytam meg a többiekét elloptuk. A Jani nem hitte el hogy léteznek gondolatolvasók és azt mondta hogy ez mendemonda. Nos mi végig figyeltük. Az egyik dolga az volt hogy kidolgozzon nekünk pár kiváló módszert arra hogyan tudunk pénzt lopni a szarházik rendszeréből arra hogy a jó ügyet finanszírozzuk és az embereinket támogassuk. Erre a Jani kiváló alany volt, mert az Öregék állandóan nyomorban tartották és frusztrálták miközben billiókat kezelt. De mindig csak utasításra léphetett. Miután elkeztük lebontani a régi rendszert és kivenni a használhatókat akikben úgy gondoltam lehet még valami remény, megtanítottam őket először is emlékezni, majd egyre több minden mást kinek kinek amit meg tudott érteni. A Jani egy zseni volt akit az öregék ugyanúgy kihasználtak mint akárki mást, engem, és a többi zsenit.
 Viszont erkölcsileg és világnézetében ő maga is ugyanolyan sérült elkötelezettség nélküli ember volt, konzumidióta zombi mint a többi rendszerelem.
---
"Te ezek kiszednek belőlem mindent. Nem tudom sokáig titokban tartani hogy mit hogyan oldok meg, mert kiverik belőlem. Valamit mindig mondanom kell nekik, meg nem tudok annyit trükközni sem, mert itt ül mellettem a Zsolti és lesi minden mozdulatomat, meg felvesznek engem is kamerával."
"Akkor dolgozz ki olyan megoldásokat amikkel meg tudják oldani a feladatot de marad nyoma amiről megismered hogy hamisítvány."
...
"Ez működött végül. Sikerült megetetnem velük, mert meg tudták csinálni a feladatokat maguk is de így marad nyoma annak hogy mit hamisítottak és vissza tudom keresni a videóikat."
"És sikerült eldugnom egy hatalmas magángyűjteményt..."
---
Megtarthatták volna a pénzt ha azt teszik amit mondtam hogy tegyenek. De ők többet akartak. Ők mindet akarták. Gábor most is azon dolgozik hogyan tudna eltűnni előlem, hogyan tudna becsapni engem a tekintetben hol van éppen.
...
Erről eszembe jut a Reddington ügy.
Végig kellett néznem még a korai években egy kiváló ember halálát, aki mert beszélni és tényleg megalkuvás nélkül jó volt. Az Öregék azt a beépülési feladatát csináltam éppen hogy kerüljek be a szadista körök legtetejére. Ezek földalatti (szó szerint is) kiállításokat rendeztek a "műveikből". Reddington (később betettem egy sorozatba a Blacklist-be ezért hívom így) imádta a kínzást és jó is volt benne. A szemem láttára kínozta meg és ölte meg az egyik legjobb embert aki akkoriban segített és beszélt hozzám és nem segíthettem rajta, pedig tudtam volna.
"De meg tudom őket ölni."
"Ne tedd. Én tudtam mit vállalok. Tudtam hogy nincs elég embered és nem tudom megvédeni magamat ezek ellen. Tudtam mit csinálok. Tudom mi a terved. El ne áruldd magad. Tudom hogy szükséged van rájuk mert nélkülük nem tudod megoldani."
"De nincs odakünn senki se aki értené mit csinálok nem halhatsz meg."
"De van Péter, ők hallgatnak és tudnak úgy figyelni hogy semmi jelét nem tapasztalod, de hidd el hogy vannak. Összeszedtem egy kiváló csapatot. Minden szót gondolatot figyelnek. 24 órában még az álmaidat is. Segíteni fognak. Én most meghalok, de gondoskodj arról hogy a halálom ne legyen fölösleges áldozat."
"Esküszöm hogy végigcsinálom. És megfizetnek."
"Ááááááá - "
"Figyelj a hangomra segítek átmenni a fájdalmon. ohhhhhmmmm." a gyerek ott álva meditálni kezdett. A megkínzott lassan kilehetlte a lelkét és megszűnt mozogni."
"Már nem is érzem a fájdalmat. Gondolj a tervedre és azokra akik ott rejtve segítenek neked. Nem vagy egyedül." A gyerek elmosolyodott. A borzalom elmúlt és a feszültség enyhül belül amit az önmagára kényszerített önuralom miatt érzett. A két szörnyeteg még tovább tevékenykedett a megkínzott teste körül. Egy kiállításra készítették a művüket.
"De ez így túl nehéz. Nehéz lesz így szállítani."
"Hát vágjuk le a kezét meg a lábát."
"Rendben úgy még hatásosabb is."
"Te meg mit mosolyogsz?" kérdezte REd a gyerekhez fordulva.
"Ha te azt tudnád..."
"hmmm... gondolta red talán nincs veszve még minden és a gyerek nem is annyira jó mint gondolta, van még benne reménység hogy az ő oldalukra tudja állítani."
----
Később Red segédjét elkészítettem ugyanolyan módon és kiállítottam a blacklist egyik részében hogy red lássa amikor ott színészkedik. Egy pillanatra megrettent, de két másodperc múlva már nyoma sem volt az aggodalmának. Viszont mégis a pszichéje legmélyén rettegett. Félt. Amikor kiderült számára hogy sehová sem tud elbújni... a rettegése kiteljesedett rajta. Végül idejött és a zsilip alatti kínzókamrákban előkészített mindent. Forró ólmot stb és kikötötte önmagát. Ot várt majd odahívott.
"Fejezd be a műved."
"Miért? Meguntad a kínzást?"
"Elég volt. Már nem nyújt élvezetet elvesztettem az örömömet benne. És hátra van még egy művem. A sajátom. Kérlek fejezd be amit elkezdtél. Te ölted meg a barátom is."
"Igen így van." A gyerek előkapott egy automata pisztoly és kétszer fejbelőtte REdet. "De én nem szeretem a kínzást.
Másnap valaki megszólította.
"Te Peti ez a REd felkészült ám rendesen."
"Mivel?"
"Nanotermite volt a gyomrában. Ha megkínoztad volna, akkor amikor leér a forró ólom a gyomrába meggyulladt volna a gyújtószerkezet és együtt égtetek volna el."
"No ja. De nem készítette el a profilomat rendesen, pedig azt is tanítottam neki."
---
"Miért hagytad őt élve sőt képezted?"
"Mert ő nem volt annyira jó szakrétő az emberi psziché terén viszont ha levadászom mindet akkor soha nem tudtam volna bebizonyítani hogy ők igenis ezt csinálták. Azért hagytam életben hogy tovább folytassa. Tudtam hogy akiket kiképeztem azokat nem tudja elkapni sem semmilyen módon, úgyhogy csak a szarházik gyerekeit és magukat tudja alanyaiként használni. Meghagytam bizonyítéknak és hogy legyen feszültség a rothadó rendszerben. Annyit fejlődött hogy a terület uralkodójává vált. És alá tartozott mindenféle ilyesmi szervezése földalatti halálos üzközetek, embervadászatok, emberevés, kínzás stb ha valaki a felsőbb körökből ilyet akart látni általában őt kereste. És bérgyilkosként is dolgozott természetesen."
---
Sorban elbuktak mind. Nem értem miért bukott el mindegyik. Ugyan lehet hogy nem mind bukott el teljesen. Csak ők meg lapítanak. Nem tudom mi van mert még mindig hallgatnak, csak a szarházik beszélnek. Legalábbis csak azokat hallom valahogy. Pedig ideje volna most már beszélni. No de sebaj. Az idő fogy. A víz és a levegő fogy. Az ár amit fizetni fognak lassan esedékessé válik.
---
A Gábor végül is egy nagyon mély hipnózisban alakította a mozgássérültet. Annyira hosszú ideje csinálta hogy az izmai kezdtek visszasorvadni. Az alapgyakorlatok a felébredési gyakorlatai voltak aminek elvégéze után fel tudott állni. De veszélyhelyzetben is fel tudott ugrani.
---
"Te a Gábor haverod is egy szimuláns ám. Úgy ugrott ki a tolószékből mintha rugó lett volna alatta amikor többen megtámadták őket."
---
De ennek ellenére van gyógyszer az MDP-re.
---
Édes teremtőm, meddig megy még ez a fostenger? Miért buknak meg mind sorban? Rendben az Öreg ajánlotta fel őket valószínűleg a miatt amit ő mondott nekik - biztos felkészítette őket hogy amikor tudnak akkor vágjanak keresztbe mindent. Meg egyébként is ezek mind meg lettek törve. Meg nem volt sokukban tartás sem.
---
Kíváncsi voltam hogyan reagálnak. Segítenek e egymásnak. A félcigó az erőműből ki lett szorítva egy két beszivárgó által - hagytam - hogy lássam tényelg őrzik-e a nagycsalád értékrendjét. Hogy őrzik-e a tudást az ősi tulajdon fogalmáról azaz a nem tulajdon fogalmáról. Segítettek neki úgy hogy tudták: semmije sincs. Mégis segítették. Adtak neki pénzt, kocsit és a támogatásukat szeretetüket, ételt, biztonságos helyet. Most már van valamije. Két család. Az egyik az enyém - azok az emberek akik mindannyiunk közös célját követik - és a vér szernti nagycsaládja. Kíváncsi voltam mit tesz a bankár, aki azt mondta hogy ő megértette és látta a mocskot és hajlandó tenni hogy ez eltűnjön. Szó nélkül azonnal cselekedett. A saját magánvagyonából utalta át a pénzt a harcsáéknak. Tudni akartam segítenek-e egymásnak. Utána visszafelé is. Mindnek át kellett élnie a kiszolgáltatottság élményét, amikor csak azokra számíthat akikben bízott, akiknek segített. Aki viszonozta azt az a család. A többi az út szélén röhögött és köveket, sarat dobált, tűzet gyújtott alájuk és ha már megölni nem tudta legalább jól megkínozta őket. Ők azok akiknek el kell tűnniük a föld színéről és el is fognak tűnni, mert életmódjuk értékeik elpusztítaná a föld életközösségét az élet alapfeltételeit teszi tönkre minden mozdulatuk.
---
Capuccino - Kapuciner - kapucni - kapucinus
Mi az összefüggés és a kapcsolat a capuccino és a kapucinus szerzetesrend között?
Az olasz maffia terjesztette el az egész világon a capuccinót, és jókat röhögtek rajta kevesek. Tudod a capuccino felül szép fehér alul pedig fekete mint az éj... A kapuciner szerzetesek kívül szép dolgokért álltak ki de a rejtett pincéikben bérgyilkosokat képeztek, gyerekeket kondícionáltak középkori kínzóeszközökkel, de nagyon is modern tudással az emberi elme megszakításának és a robot módjára engedelmes gyilkos, kurva, kém nevelésének tudományával. Aki ellenállt a programjuknak azt megölték - persze ezt is tudományosan. Fekete-fehér. Édes hab - keserű kávé.
---
Kezdik megérteni. Most már az utcaszínházuk is akadozik, gyatra, mellélőnek. Csak a rejtett módozatok maradtak: támadják a testem mindennel amijük van. Éjjel nem hagynak aludni. Köhögtetnek, a sarkamat támadják, a fejemet, a fogaimat, a bőrömet, az izmaimat, az ízületeimet... az elmémet. De már ez sem lesz a kezükben sokáig. Ha másként nem megy akkor az életükkel együtt veszem el tőlük.
---
"Preston tényleg megőrült. Belerokkant a felelőssége súlyába. Ne mtudja feldolgozni a gondolatot hogy ő okozta puszta tudományos kíváncsiságból annyi ember szörnyű halálát az Eldrige-en. Ő hatalmas elme, de belerokkant ebbe."
...
"De Nic nekiestél egy baltával a ...-nak. Nem?"
"Igen."
"Csináljuk meg ismét próbáld meg megismételni most összeállította neked újra ugyanazt."
"Nem lehet akkor mindketten meghalunk."
"Miért?"
"Mert ekkora áram mellett egyszerűen nem lehet úgy megszakítnai ezt az áramkört áthúz és a körülötte lévőket is megégeti agyonvágja."
"De te most hallod is amit mondasz?"
...
"Én egyáltalán nem is értem hogy hogyan maradtál életben azok után hogy miket próbáltál meg tenni azért hogy megszakítsd a folyamatot. Amit tettél egyszerűen lehetetlen, nem tudom elképzelni sem, nincs elérhető tudás a fejemben arra nézve hogy hogyan élhetted túl egyáltalán ezeket a próbálkozásokat - kivévve egyet."
"Mi az?"
"Hogy valami olyan erő avatkozott be amely azt akarta hogy élj. Van még valami fontos tennivalód ezzel a dologgal kapcsolatban. Azért maradtál életben."
---
maximus pontifex, a hídon fogunk találkozni, ez lesz a kijárat, "Amikor átmész a hídon, eszedbe fog jutni minden amire akkor szükséged lesz."
---
"De több Kővári Jani is volt."
...
"Akkor a Kővári Jánosok ide."
---
"Bonci akkor ti meg majd tudjátok csinálni közben a szerzeteseket."
"Akartam is mondani hogy már beszélgettünk róla a többiekkel hogy mi ezt tudjuk vállalni, hogy kitakarítjuk."
---
Esetlennek és nyomorultnak érzem magam. Fáradt vagyok, nem hagytak aludni. Kurva anyáznak messziről... csak messziről... az idegeim a határon vannak, billegek.
---
"Nagy a család..." mondták gúnyosan pár éve... "Etetni kell a gyerekeket..." és röhögtek miközben engem szadiztak és kínoztak, hajtottak mint egy igáslovat. Mindent visszakaptok mégpedig kamatostul már akit életben hagyunk. Hátralévő életeteket rabszolgaként fogjátok leélni a saját rendszeretek rabszolgájaként lent a legalján.
---
A gyűléseinket meg tudjuk védeni. Ha bárki olyan céllal érkezik vagy közelít ami ártó az ugyanúgy osztozik azok sorsában akik megtámadnak minket személyesen. Nem kell nagydobra verni de félni sem kell tőlük. Szerveződni kell. Teaház, erdei kirándulás, magántalálkozó. Mindegy. Meg tudjuk védeni magunkat. Ha a hivatalos szerveket akarják ellenünk felhasználni támadásnak vesszük, minthogy az is. Az élettér, a pszichikai tér, és a szeretet közössége elleni támadás. Beszélhetünk nyíltan.
---
A világ összes pénze ott lehet a zsebedben, de semmit sem fog érni ha nem lesz tiszta levegő amit belélegezz és nem lesz tiszta víz amit megihatsz. Ez a régi rendszer pusztulásra van ítélve és ha nem változtatunk rajta ez a bolygó elpusztul. Ezért.
---
"Ha az Al Bielek azt mondta hogy segít neki, akkor nagyobb hatalma van mint mi azt valaha is gondoltuk."
"Miért?"
"Mert ő az egyetlen akiről biztosan tudjuk hogy a CIA alapító tagja volt, a nagy öregek egyike, és ha ő mögé állt akkor az egész öregfiúk hálózat mögötte áll (és öreg csajok :-D). Őket még mi se tudtuk megtalálni pedig mi hivatalos fizetett alkalmazottai vagyunk a cégnek."
"Ennyi idő után se lettek meg?"
"Csak tippek vannak meg találgatások. Bizonyíték és bizonyság semmi."
---
A Kővári Jani volt az egyetlen a bankárvilágból aki hajlandó volt nem csak a pénzével hanem az életével is beszállni és segíteni.
---
tegnap kidobott valaki egy darab vasat a zsilipnél a hídnál - igen az volt az, de nem emlékszem honnan volt valami járműből vettem ki, de miből? lehet hogy uaz-ból? Ma láttam egy elektromos autót Baján !!! :-D
Na ja. Hát a sátánisták most kicsit felélénkültek szabad a vásár. Sokféle van belőlük. Van rongyos alkesz kinézetű és vannak jól fésült, öltönyös, meg csili palotákban élők is, akik vastagra kigyúrt karizmokkal meg hatalmas cicikkel, formás fenékkel, olyan szépek mint egy álom... De a sorsuk ugyanaz lesz. Mind azt hiszi hogy ő a menő aztán amikor nekünk jönnek csodálkoznak hogy ja mégse...
"Ennek is fáj a sarka mert sátánista..." Modnja az egyik sátánista mint látja hogy bicegek a szarjaik miatt. Ja nem hanem ők támadják azokat - minket - akik meg tudtunk lépni a sátánista táboraikból, mert mi erősebbek voltunk és ki tudtunk szabadulni az elménket fogva tartó hipnózis alól sőt a drogjaikat is le tudtuk győzni. Azért találták ezt ki hogy kínozzanak mindket. Ez és a pattanászerű kiütések is, az arc kipattogzása, a korpásodás extrém mértékben a fül állandó viszketése és váladéktermelése, az orr állandó viszketése, a folyamatos kialvatlanság a köhögtetés mind a szaros plazma, meg egyéb hullám és részecsketechnológiára alapuló fegyvereiknek a következménye. Persze erre építenek üzletet is: a lábujj gombásodása (égető érzés a lábujjak között a hajlatoknál, egy alufólia csíkot ha odateszel, körbetekered az ujjaidat és közé szorítod elmúlik, mert az vezeti az elektromosságot és a fegyver célt téveszt), akiütésszerű, vagy csípésszerű piros foltok amik rettenetesen viszketnek és nem múlnak el (ezt mágnessel lehet vagy valami vastagabb alumínium lemezzel pl sörösdobozzal elszigetelni ugyanaz a technika plazma fegyver, ionizálja a bőr felső rétegeit az érzékenyebbek ha odateszik az ujjaikat akkor az ujjbegyükön, ujjhegyükön érezhetnek egyfajta tikkelést, olyan mint amikor egy piezzo szikrás öngyújtót megfogsz és kattintasz vele, csak gyengébb... nagyfeszültség de nem olyan erős...) Azután a sarofájdalom az egy kicsit durvább is lehet, ezzel is működik a szigetelés csak körbe kell teljesen, vagy mozgó mágnese térrel (ez a célzást teszi nehézzé a gépek számára) vagy egy dróttal körbetekercselve a lábadat aminek a végére teszel egy kondit rövidre zárod a tekercset. Ez hangtalan de a cipőben sokszor igen kényelmetlen. Vagy két kis mágnest de erőset (noedinium pl) beleteszel egy kis slagdaraba ami körbeéri a bokádat úgy hogy az azonos pólusok szembenézzenek - ne ragadjanak össze és azok ahogy ott mozognak eltérítik a támadó nyalábot...). Kreatívan. Változó mágneses tér és szigetelés vastag a legjobbak. Egyszer csinálta ilyen szigetelőlapokat gyártó céget is akik lakókocsikat gyártanak fedőszoriként.
Ott két aluminium lap közé távtartók vannak téve és az egész lap belekerül egy erős műanyag zsákba, fólia amiből kiszívják a levegőt (vákumos). Ezt azután ők szétvágják meg ablka kerül rá a lakókocsihoz de titokban az egész lapkat is árulják szigetel többféle dolog ellen. A vákum az ultrahangot és mindenféle hangot, hőt szigeteli, viszont jó vezető, de az alumínium lapok (vastag milliméteres) meg hatalmas szigetelőként farday ketrecet, dobozt alkotnak ráadásul a hatalmas felület miatt kondiként is lehet alkalmazni őket ha kivezetéseket is teszünk rá és úgy vákumozzuk. Én a kiképzéseken mindig ilyen helyiségekben aludtam de ha nem volt ilyen akkor csináltam egy aluminium dobozt amibe belefeküdtem. A szellőzést úgy oldottam meg hogy lyukakat fúrtam rá és a lyukak elé tettem egy másik lemezt hogy még a lyukakon se menjen át semmi. Plusz ha meleg volt akkor ventillátor keringette a levegőt. Fontos hogy körbe mindenhol legyen mert a támadó eszköz gyakorlatilag olyan pici hogy nehéz megtalálni és egy kis drónnal bárhová ki tudják tenni észrevétlenül. Erdőben fákra, utcán falakra, belső terekbe, falba bárhova. Nehéz megtalálni mert passzív áramkörök és vezeték nélkül lopják az áramot. Ugyan az erősebb eszközökhöz kell nekik is komolyabb telep ezrt olyanokat általában falba helyezett vezetékek mellé, oszlopokra, közvilágítás közelébe teszik ahol tudnak áramot lopni vagy tesznek mellé telepet. Azokat viszont könnyebb bemérni.
---
Vg "Ez a csend most valahogy más mint ami eddig volt."
...
Bonci "Peti szerintem a Gábor megérdemel még egy lehetőséget."
Fp "Miért gondolod így?"
B "Mert akinek ilyen jó humora van az nem lehet a velejéig gonosz ember. Ezt nem tudom elhinni."
Fp "Ezt én is így gondolom. Szerintem is meg kellene próbálni, de arra fel kell készülnötök hogy itt már nem kerülhet ki csak ha maximálisan alárendeli a gondolkodását a programnak. Ha nem... akkor meghal."
...
Bonci "Jajj Gábor... ezt nem is bírom nézni." Bonci elfordult a képernyőtől ahol figyelték az eseményeket. Többen lehorgasztották a fejüket. A gyerek bal kezében egy papírlap volt a másik keze a teste mellet. Csak avatott szemek vették észre a lassú finom mozdultot ahogy az ujjai közé csúszott egy dobókés. A termeben a feszültség hatalmas volt. Sok órája és több napja voltak már együtt. Vg minden alkalommal négy öt különböző elmebeteg hazugság verzióval állt elő minden kérdéssel kapcsolatban. "De ez borzasztó." fakadt ki az egyik résztvevő.
Vg "Jól van jól van, de hát gondoljatok bele hogy engem gyermekkorom óta arra neveltek hogy mindig legyen legalább négy öt különböző verzió a fejemben amit hazudhatok. Ez nekem szinte egyszerre kerül be a fejembe olyan gyorsan hogy más addig végig se tudja gondolni a kérdést. Soha nem mondtam igazat az eddigi életem során. És ráadásul olyan dolgokat találok ki amiket el is tudok hinni. Ha ne mtudom elhinni akkor nem tudom megetetni a többiekkel sem, s ha eltudom akkor általában meg is eszik a többiek is. Ezt azért értsétek meg."
Fp "Gábor most harmadszor vagy itt. Nem sokan kapnak harmadik lehetőséget és itt már nincs pardon. Ha elbuksz és ellenállsz és nem úgy törekszel mint a uldokló ember igyekszik levegőt venni akkor nem kerülsz innen ki élve. Bejönni önként jöhet bárki, de kimenni csak azok fognak akiket kiengedünk. Aki olyan az már első alkalommal kiszelektálódik, a többi emeli a szintet odakünn. Másodjára azok jöhetnek akik valamit hazudtak megtanulták hogy nem éri meg és utána maximális őszinteséggel elmondanak mindent úgy ahogy van. Remélem érzed ennek a súlyát."
...
Gábor lassan beszélt. Megint elmondott pár végtelenül gonosz hazugságot és félrevezetést... a feszültséget vágni, harapni lehetett a levegőben. A gyerek jobb kezében az ujjai közé csúszott egy penge.
Aztán egyszer csak...
Vg "Várjatok." gábor a földet nézte. Most már nem érezte viccesnek a helyzetet ő sem. Nem mert felnézni mert tudta hogy most tényleg az életéért küzd. Újra és újra végigfuttatta a fejében amit mondani akart.Azután elkezdett beszélni. Megint mondott vagy három verziót, de mind fendte a valós helyzetet és mind valamilyen új szemszögből mutatta meg ugyanazt a valóságot. A teremben hirtelen megváltozott a csend minősége. Lassan beszélt és akik figyeltek azok mind valami különös belső emelkedettséget meleget éreztek.
...
Bonci "Ez az...."
Majd kiugrott a bőréből. "Most megfordult. Végre." ... Midnenki a képernyőkhöz tolult. "Figyeljétek hogy elkezdett remegni a papír a Peti kezében. A gyerek kezéből valami hihetetlen varázslat folyátn a penge eltűnt. Mintha ott se lett volna.
X "De láttátok ezt a mozdulatot? Hogy rakta el a pengét és honnan vette elő?"
C "Én láttam egyszer ilyen pengével ölni. Azt hittem ez elől el lehet ugrani vagy hajolni, de ahogy ő dobja az valami elképesztő. Nem is lehet látni hogy merre repül. Csak egy villanás az egész."
D "ÉS hogy csinálja?"
C "Ugyanúgy kell megtanulni mint minden mást. Ugyanazzal a csuklómozdulattal mint amikor kártyát dobsz. Csak ő ezt valami elképesztő sebességgel csinálja."
R "A kézremegés az elmaradt harc utáni adrenalinlöettől van."
Bonci "Meg az örömtől. Nézd mindjárt elsírja magát." s nevetett ő is örömében. A gyerek a tábla felé fordult egy kicsit hogy meg tudjon nyugodni. Összenézett egy másik tanulóval, az is csillogó szemekkel nézett vissza.
---
Vg "De Janik, és Boncik rólatok is vannak ám ilyen videók!"
...
És Varga Gáborok ide ehhez az asztalhoz..."
---
Fp "Őt csak én tudom megtöni, mert én csináltam. És ez sem biztos egyáltalán."
Bonci "És anyukád? MEg a nagymamád?"
Fp "Őket már én sem tudom megfordítani. Ők megfordulnak ha akarnak. Egyébként nekem nincs már abban szavam. Vagy ha segít nekik valaki."
...
"Hát ezek a nők, lányok azok akik testileg és szellemileg elérik azt a szintet ami nekem szükséges ahhoz hogy társakként tudjam őket kezelni?"
"Akkor mind feleségül akarod? Vagy hogyan képzeled ezt?"
"Nem. Hát egy kapcsolathoz mindig két ember kell. Én nem kényszeríthetem rájuk az akaratomat. Ha valamelyik akar velem élni, akkor közülük bármelyikre igent tudok mondani, hiszen az hogy eljutottak a Farmra azt jelenti számomra hogy ők: nagy IGEN! Hogy melyik viszonozza ezt az igent, az rajtuk múlik. Viszont szeretném ha ebben anyagiak nem jelentenének vonzerőt. Ezért mindegyiknak szeretném biztosítani a megélhetését, amelyik eljut a Farmra.
---
KJ "Persze jött velem és megtanult mindent."
X "DE hogy megmutattál nek mindent a bankban, a titkos számlákat is meg az összes pénzt ott kezelve, számlákat?"
KJ "Igen. Az alapoktól kezdtük. Kik nyitnak számlát és mennyi pénzt hoznak. Miben akarják fektetni, vagy mit csinálnak vele. Milyen szabályok és külső kontroll érvényesül általában és a titkos számlákra vonatkoztatva... Jött, azután ha volt valam részfeladat amit meg kellett csinálni jegyzetelt, figyelt nézte hogy csinálom kérdezett. Azután csak az én egy átlag napomra figyelt. Megnézte mit csinálok és hogyan. Azután leült elolvasta a vonatkozó szakmai szabályokat, és fontosabb irományokat és összeszedve kielemezte őket.
Majd egyszer csak leültünk és elmondta kb két oldalnyi összegzésben amit én hosszú évek alatt nem tudtam úgy összefoglalni. Elmondta hogy melyik feladathoz milyen készségekkel kell rendelkeznie valakinek, majd hogy ezeket hogyan lehet elsajátítani vagy kideríteni tesztelni hogy vannak-e és elegendően jók-e valakinél. Azután meghatározta hogy amit én csinálok az milyen képességeket igényel és szétbontotta elemeire. Megmutatta hogyan lehet  ezeket a feladatokat szétválasztani azaz kisebb egységekre bontani, taníthatóvá tette őket és kielemezte hogy miként tudnám én őket delegálni. Annyira jól sikerült a dolog hogy végül amit csináltam ki tudtam osztani többeknek a csapatból. Kiderült hogy három ember tudja elvégezni azt a feladatot, amit én egyedül csináltam meg."
X "A régi csapatod megmaradt ezek szerint?"
KJ "Hát a csapatot is képezte fejlesztette, és hát meg is kellett válnunk néhányuktól - olyanoktól is akikről én magam soha nem is gondoltam volna hogy mit is csinálnak valójában. De aki maradt azokban ma már meg tudok bízni és közülük került elő a helyettesítésem. Gyakorlatilag normális emberi életet tudok élni azóta, még úgy is hogy a Kővári Jani is én vagyok meg otthon is teszem a dolgom. És meg is tanította a helyettesítőimnak is hogy mit kell elmerevíteni semmit se nektek,