Tuesday 31 January 2012

Na az Irániak nőttek a szememben

Végre egy nemzet, akik összeszedik magukat és tudnak élni az Isten által nekik juttatott hatalmukkal. Már Gaddhafi is megtornáztatta őket, de ott nem volt elegendő összetartás az emberekben. Pszichikailag kell egybe kapni magát mindenkinek, aki egy nagyobb ellenféllel húz ujjat. Ki lehet használni bizony a nagyobb test hátrányait is. Mert van. Mindennek van előnye és hátránya is.
De jó is lenne, ha az emberek ezeket a célokat gy határoznák meg világszerte - ilyen gondolkodás mellett - hogy mindenki épülésére szolgálna. Értem ez alatt a természetet is és a többi embert.
Néha elengedem magamat és álmodozok. Mi lenne, ha...
Mi lenne, ha az eddig háborúzásra és egy két rejtőzködő társaság anyagi előnyeinek növelése helyett egy közös cél alá rendelve használná fel? Már rég eljuthattunk volna akár a Marsra is kiránduló űrbuszokkal... de hát sajnos most már elég messze járunk ettől.
Ugye-ugye kisgömböc az egy jó kis mese. Bogár úr hívta fel rá a figyelmemet, már majdnem elfelejtettem. Bizony úgy ám. Tolja mindenki azt a szekeret, ami egyre közelebb visz bennünket a végzethez vagy a megújuláshoz. Ne lenne ennyire fárasztó ez a végtelen sötét a fejekben...
De megint csak nyavajgok. Tudom idő... Senkit nem lehet siettetni a spirituális ébredésben? Vagy lehet? Hát mondjuk a halálfélelem segít sokat. Aki szembe tud nézni vele az felnőtté válik.
Olvasgattam megint egy kicsit. Már régóta nem volt könyv a kezemben csak úgy. De ez jó.
Nehéz csak úgy önmagamért tenni valamit. Pedig kéne már. Kifutottam magamat, már korábban sem gondoltam, hogy idáig életben tudok maradni - és azt hogy lefordítottam az ACA közösség "nagykönyvét" már csak bónusznak tekintettem. Most annak is vége és nem találom a helyemet. Úgy gondoltam kiszállok ebből a kínlódásból végleg, de tán mégse? Végül is volna még mit tenni jócskán, csak a lelkierő hiányzik, meg a fizikai támogatottság. Megértő jelenlét hús-vér társakkal. Sajna a megértés egyenlőre még messze van azoktól, akiknek a lenagyobb szüksége volna erre. De az értelmesebbje kezdi felfogni a felfoghatatlant.
A tisztánlátás nem egy misztikus, csak kiválasztottaknak megadatott dolog. A tisztán látást meg lehet szerezni kemény kitartó erőfeszítéssel, bátorsággal és az önmagaddal szenbeni őszinteséggel. A tagadás mechanizmusainak megismerésével és felismerésével és likvidálásával. A tagadást az igazság vagy a vélhető igazság kimondásával és ellenőrzésével, megvitatásával lehet megszüntetni. A tisztán látás e folyamat rendszeres gyakorlása következményeképpen jelentkezik egy bizonyos idő múlva. Kinek mikor.
Van akinek még életében eljön ez a pillanat.
Fontos a nyitottság és az őszinte bátor szembenézés. Fontos megtanulni kimondani, hogy: "ez érdekes gondolat, de nem tudom eldönteni a valódiságát" vagy "nem tudom, hogy ez igaz-e, de megvizsgálom, amint lesz rá lehetőségem" vagy "ezt a gondolatot most nehéz elfogadnom" vagy "jelen tudásommal összeegyeztethetetlen amit állítasz..." Fontos nyitva hagyni a döntés és a felülbírálat jogát minden eddigi nézetem, tudásom felett. Viszont ragaszkodni is fontos a jelenleg legjobbnak tartott tudásom, tapasztalataim útmutatásához - de csak amíg jobbat nem találok. Lehet kísérletezni. Ki lehet próbálni mást is. Azután hatásaiban, következményeiben meg kell vizsgálni merre mutat és mit generál. Ha nem egyezik a céljaimmal ki kell dobni - akármilyen szépen hangzik. Hiszen minden jó ideát ki lehet forgatni a logika módszereivel. A világ nem racionális.
Erre ott a teknősbékás vagy az íjas-nyilas hasonlat. Amikor a nyíl soha nem érheti el a célját, mert hiszen ha mindig felezzük a megtett távolságot, akkor ezt a végtelenségig lehet felezni és e miatt soha nem éri el a célját. A logika szabályai szerint. De a valóságban eléri. Miért van ez így? Mi a hiba? Hát a valóság teljességét nem lehet a logika szabályai szerint leírni.
Az ember sem logikus lény.
Ki irányít?
Láttál már seregélyeket repülni? Mi irányítja őket? Melyik seregély dönti el, hogy a raj most balra vagy jobbra megy? hogy kettéválik vagy összetart? Mégis együtt repülnek és nem ütköznek össze, sőt ha ragadozó jön összesűrűsödnek egyetlen nagy felhővé.
There must be somwhere a central intelligence.
No nem a CIA. Az nem. Az csak egy szervezet a sok közül nagy részben ördögi és kisebb részben nemes (volt valaha tisztelet a ritka kivételeknek benne). Maffia. Bár még ott is van egyfajta  becsület. A jól működő rendszerekben kell valamilyen rendnek lennie - és ezt minden jó vezető tudja. Ez egy univerzális törvény.
Egy természeti törvény. Olyan mint az energiamegmaradás törvénye. Csavarhatja a rejtőzködő Istent játszó emberi őrültek csapata az írott jogok felforgató nyaktekeréseit - ez a törvény kívül esik az ő hatalmuk területén. Olyan mint a gravitáció, vagy a hatás ellenhatás. Egy egysezrű természeti törvény.
Lehet vele szórakozni, feszegetni a határait, de hosszú távon kivájja az utat magának. Minnél tovább mennek ellene annál nagyobb erővel csap vissza.
Az emberi létnek spirituális célja van.