Thursday, 3 March 2011

Egy újabb megvadult katonai vezető - Az amerikai hadsereg PsyOps kommandó saját szenátorait manipulálja

Michael Holmes
source: Rolling Stones,
Photograph by Guy A. Volb
Another Runaway General: Army Deploys Psy-Ops on U.S. Senator
By Michael Hastings
February 23, 2011 11:55 PM ET
Rolling Stones - Politics

Az amerikai hadsereg illegálisan rendelt egy "pszichológiai  akciókra" specializálódott katonai alakulatot, hogy manipulálja az Afganisztánba látogató szenátorokat arra, hogy küldjenek több katonát és több anyagi támogatást. Amikor az egyik tiszt (Michael Holmes ezredes) le akarta állítani az akciót, félreállították és katonai ügyészségi nyomozás indult ellene.
A parancsok William Caldwell altábornagytól érkeztek egy háromcsillagos tiszttől, aki az Afgán katonák kiképzéséért felel - mely az amerikai háborús stratégia biztosítéka. A tavalyi évben egy négy hónapos perióduson keresztül egy katonai egységet az úgynevezett "információs akciók" (information operations) kivitelezésére szenteltek Kabulban (Camp Eggers). Ez a csoport többször nyomás alá került, hogy a Caldwell-el találkozó szenátorok és más VIP személyeket vegyenek célba.
Amikor az egység ellenállt a parancsnak, mert az amerikai jog tiltja enek az manipulációs technikának amerikai állampolgárokon való alkalmazását - bosszúhadjárat idnult ellenük.

Hallgatás - elektronikus zaklatás és kínzás ügyeiben

Behúzza mindenki a fülét farkát. Még a magukat radikálisnak meg hazafiknak tartók is. Pedig Amerikában kiharcoltak egy vizsgálatot - ugyan sok sikert nem jósolok ennek - ahol az áldozatok között több volt DOD, CIA, NSA alkalmazott és szerződéses szakértő is szerepel:

The Presidential Commission for the Study of Bioethical Issues The St. Regis Washington, DC
923 16th and K Streets, N.W.
Washington, DC 20006
February 28 - March 1, 2011


Nem is vártam mást ettől a beszari néptől. Néhány ember még maradt, a többiek meg sütögetik a pecsenyéjüket. Amíg lehet. Anglia sem kerüli el a sorsát. Az emberek ott is homokba dugták a fejüket, de nemsokára - mert a pénztárcájukon fogják érezni saját vezetőik kapzsiságát - kénytelenek lesznek az utcára vonulni.
És itthon sem lesz ez másképp. Rohadt egy világ ez, nem látom, hogy a magukat valamire tartók is lépnének valamit előre. Csak jobbra balra táncolgatnak egzisztenciájukat féltve. Nem baj. Megpróbálom másképpen.