Friday 26 October 2012

A Kreml ügynöke II.

Colin Forbes azaz Raymund Harold Sawkins regényéből kiindulva tovább haladok a polgári titkosszolgálatok működésével kapcsolatos problémák mentén.
A következő komoly probléma ami megjelenik ugyan a könyvben, de nem olyan világosan kifejezett módon: a kettős tudat megjelenése. A regény egyik negatív főhőse a SIS egyik "áruló" területvezetője. Ő egyszerre a Balkán fedőnevű ügynök, Dr. Berlin és Hugh Gray. A regényben a szerepjátszás feszültsége miatt megpróbál valami megoldást keresni ennek levezetésére. Ezzel a feszültséggel arányosan kegyetlenül brutális gyilkolásba kezd, ráadásul szőke nőket (mert az alibije egy szőke nőn múlik, amivel fedezni tudja magát). A skizoid állapot őrületbe kergeti és egyre többször kell ölnie.
A probléma ábrázolása ugyanakkor korántsem naprakész és lényeglátó. A kettős-hármas stb szerepek feloldására a szolgálatok elkezdék a tudathasadásos ügynökök használatát. Ez sem új módszer - gondoljunk csak a magyar történelemben szentként tisztelt István királyra, aki egy ilyen félrenevelt vezető volt. Azért alkalmazták őt, mert a magyarok túlságosan erősek voltak a harcban. Ezért kellett a felforgatás módszereivel legyőzni őket. Kitérő: Egyébiránt oké - elismerem, hogy magyar kérdésben elfogult vagyok - és lehetséges, hogy azok a "kalandozások" nem voltak egy jól megválasztott módszer a tudás terjesztésére. És itt bújtatott állítás rejlik ebben a mondatban, mert szerintem az ősi tudást próbálták terjeszteni, rossz módszerekkel.
Szóval a trauma alapú osztott tudat kifejlesztése egészen gyermekkortól kezdve - szintén nem újszer tudás - de sokkal komolyabb szintre emelkedett a tudományok fejlődése miatt és az Operation Paperclip akció következtében. Ez a kérdés nem került kifejtésre. Az elme manipulációja azóta nagyon sokat fejlődött. A mesterséges szóbeli és képbeli telepátia lehetősége adott, sőt érzések is reprodukálhatóak és illatok is.
Robert Duncen részletesen leírt az ilyen technológiákra és tudásra alapuló metodikáról egy egész részletes összefoglalót Project: Soul Chatcher című könyvében.
A pénzkérdéshez is egy kis adalék: nyilvánvalóan, ha a kormányzat túlságosan központosított, akkor nagyon könnyvé válik az elmemanipulációs technológiákkal, hipnózissal átvenni az irányítást a lényeges döntéshozó pozíciók felett - úgy, hogy közben lefizetni sem kell a tudattalan (technológiát nem ismerő, kiegyensúlyozatlan, önismeret hiányában) tisztviselőt. Azután pedig mindenki vakarhatja a fejét, hogy akkor most mi van. Ezért a pénzforrást decentralizálni kell. Sok magáncég, magánvállalkozás formájában, akik megbízható helyi polgárok azaz ügynökök. Olyanokat kell gondosan kiválasztani, akik a környezetük védelmét (honvédelem) komolyan veszik és nem magánvagyonnak tekintik a rájuk bízott pénzt. Persze itt megint megjelenik a bizalom kérdése. Ezért utálom az egész tetves bagázst mint a szart.
Németország megszívelte az elemzésemet, és decentralizálta a szolgálatok anyagi forrásait. Így nem kell belefolyniuk az illegális mocsokfürdőbe és tisztán tuják magukat tartani azok, akiknek erre igényük van és megértették miért fontos ezt tenniük. Nyilván lesznek olyanok is, akik nem ezt az utat választják, különféle okok miatt (emberi hiányosságok, torzulások, sértődés, elégedetlenség, generációs torzulás, idegen érdek, ideológia befolyása alá kerülés stb). A másik probléma ami ebből fakad, hogy a nemzetek így is egymásnak esnek. Ez megint a bizalmatlanság és ugyanazok a problémák, mint az előbbieknél csak nemzetközi szinten.
Nos éppen az ilyen problémák kiküszöbölésére jutott a legtöbbek eszébe az egész világot átívelő világkormány ötlete. Elvileg jó ötlet egyébként, csak a megvalósítás módja katasztrofális, melyen elindult az egész projekt. annyira katasztrófális, hogy az egész emberiség pusztulását fogja okozni, ha továbbmegyünk errefelé.
A világkormány megvalósítható és lehet, hogy szükséges is (itt világ alatt a földet értem), de csak akkor, ha a fő irányító hatalom nem a kényszerre és az elnyomásra alapul. Itt tévedtek óriásit a jelenlegi magukat isteneknek képzelő emberi korcsok. Szerencsére akadt még egészséges, jó képességű "Old School" ügynök, akik beleadtak anyait apait és megordították a helyzet állását. melesleg kellett néhány elkötelezett, nyitott gondolkodású és következetes ember a másik oldalról is. Itt alakítottam én nagyot. Sikerült Byrd szenátorban felébreszteni az ott szunnyadó embert és meggyőzni arról, hogy ha hatalmat akar, akkor a szeretetre kell alapoznia, mert ez adja a legnagyobb alapot és a leghatalamasabb hatalmat a világon.
Nos mielőtt valami érzelgős csöpögős szar jutna az eszetekbe - nos nem erről volt szó. Szigorúan tudományos alapokon bizonyítottam az állításomat, önként vállalkozók segítségével az életemet téve kockára. A korábbi bejegyzésekből kiderül miféle iszonyatokat kellett végigélnem és túlélnem. De segített egy csapat - a világ legeslegjobbjai. Elpusztítottuk a legtöbb katonagyárat és gyártót. Alkottunk egy modern képzési programot, mely olyan katonákat bocsát ki az életbe, akik képesek spirituális alapokon az univerzum törvényei szerint viselkedni és ők a legjobbak a világon. A program olyan egyszerű, hogy a legtöbb ember képes megérteni és egy másik fajta intelligenciára alapul, mint a lexikális tudás, a logika és a könyörtelenség - melyet életbölcsességnek lehetne legtalálóbban nevezni.
Egyébként az enyagi források decentralizációja sem új - hiszen régen is erről volt szó: a nemzet tagjainak kellett megvédeniük önmagukat és családjaikat. A kérdés még ma is ugyanaz, csak a technikai újdonságok felgyorsítják és kényszerpályára állítják az egész bolygó emberi közösségét.
"Ezek nem mondanak semmit, Péter ébredj fel! Segítség kell..."
---
A bizalmatlanságnak is meglesz az ára. Mindennek a maga idejében be lesz nyújtva a számlája. Ezért tanítottam mindenkinek és Jézus mellesleg ugyanezt tette (egész pontosan én is tőle tanultam és sok más igazi böls embertől, akik megosztották velem a bölcsességüket) azt, hogy osszák meg amit tudnak a többi "ügynökséggel". Sok támadás ért e miatt, sokat szenvedtem is és sokan meg is haltak. De ma is ugyanúgy gondolom a besületes célokkal élő ember számára nincs szükség a titkolózásra senki előtt. Ha ilyen emberekből alakul közösség, és közösen cselekszenek - legyőzhetetlenné válnak, mert ez az univerzum törvénye.