Tuesday, 22 March 2011

A transzparencián is túl

JR - street art
...a változás. Alulról kellene elindulnia, nem felülről. Jó, ha azok, akik elkezdik tudnak használni valami fajta intelligenciát. Főképpen a sajátjukat. Vannak már értékek, amik megjelentek. Példának megemlíteném Morvai Krisztinát, aki elsőként próbál valamilyen fokú átláthatóságot (transzparancia) biztosítani az elvégzett Európa Parlamenti munkájával kapcsolatban. Honlapján közzéteszi a felszólalásáról készült felvételeket - így pontosan lehet tudni, mit is mondott és hogyan is mondta el a minket képviselő szolgálattevő. Ez érték bár egyébként a legfontosabb kérdésekben ő sem jeleskedik - bár úgy tűnik, mintha próbálkozna. Meggyőződésem, hogy az államnak teljesen átlátszónak kellene lennie. Minden téren. Nincs szükség titkolózásra.
Világszerte lezajlott folyamat, hogy az államok titkos szervezetei beépültek az aktív politikai életbe - és ami még rosszabb - a törvényhozás folyamatába is.

Kémiai felhő-farok Butapest felett

Az időjárás manipuláció folyamatosan módosítja Magyarország felett az eget. Mesterséges felhőgyártó repülőgépek járnak Magyarország fölött. A repülőgépek után a sugárhajtóműből a hő hatásár kicsapódik a pára egy fehér "felhő" csíkot húzva maga után. Ez a felhőcsík a repülőgép haladási sebességével azonos tempóban tűnik el. A kémiai anyagot a levegőbe engedő repülőgépek után hosszú ideig megmaradó műfelhő (cloud seeding) szétterül lassan és ottmarad. Ben Livingstone amerikai katonatiszt felfedte, hogy már a vietnámi háború idején használták ezt a módszert, mint katonai fegyvert, lelassítva az "ellenséges" erők mozgását. Hónapokkal meg tudták hosszabbítani a monszun idejét. A Magyarországon tapasztalható szélsőséges időjárás is az időjárást manipuláló eszközöknek köszönhető és része a Magyar termelés, így a gazdaság tönkretételének. A használt anyagok: sulfur-dioxid, aluminium dioxid, ezüst jodid, barium só és ki tudja még mi. A repülőgépek üzemanyagáb keverve vagy speciális - erre a célra felkészített - repülőgépekről szórják. Ébresztő!