Thursday 25 May 2017

"Ezek a fák magasabbak lesznek mint a ház, mire végzünk..."

Van itt még szemét bőven. A csavarboltos, a mogyis két csávó még mindig, a sétálós méregetős hülye, a vargaG, a zsilip főnöke és dolgozói, és sorolhatnám tovább de már minek...
---
A történet a franciaországi kisfiúról fontos volt és kutattam hogy mi történt ott. Beszéltem vele vagy valakivel aki ismerte. Pár hónapra egyedül maradt egy erdőben és ott élt. Utána nem akart beszélni senkivel sem. "A természet mindent megmutat ha figyelsz arra mit akar mondani."
---
A házban minden fontos. Minden. A szekrénysort tervező fazon is rájött hogy az öreg szarházi. Ki akartam cserélni egyszer a műanyag fogantyúkat fára, apu tiltotta. "Miért? Ez is emlékeztető?" "Ne mondj ki mindent hangosan. Lebuktatsz mindenkit."
---
"Hogyhogy nem emlékszel arra hogyan kell fúrót élezni?"
"Biztos valami keményet fúrtam."
"Ja a titánium." "Jól van megmutatom."
...
"Apu ki lehet fúrni csak sokat kell élezni. Össze tudtok szedni abból a keményebb acél fúrókból egy nagy kosárral? Van még aki gyárt olyat?" "Van milyen méretekben kell?" "Hát mindegyikből." "Ahhh fiam olyan nincs, mondd meg milyen méretek kellenek és abból hozok." "Hát kell a hármastól felfelé tizenkettesig és kell egy nagy is ha jól emlékszem huszonkettes de lehet hogy eggyel nagyobb. És jó sok kell amennyit csak tudsz. Egy fúró elkopik teljesen 2 cm-en."
...
Csináltunk egy fúró élező gépet is hozzá.
---
Apu ezek az én műszereim, mi gyártottuk kézzel, majd rájöttünk hogy így egy év alatt se végzünk úgyhogy építettünk egy gyártósort hozzá. Legyártottunk egy mllió darabot. És azért csináltuk a zegészet hogy ne tudják mi van benne és ne tudják manipulálni. Azt ami kint van a forgalomban azt azért tettem oda hogy azzal szórakozzanak és ne keressék a többit. A többit meg nem tudják hogy hol vannak. Csak elrepülök felette és megpingelem majd leadja az adatokat és ennyi."
"Ja tényleg."
---
Kicseréltem azoknál az öreg imájában egy szót, akiket már mi helyettesítettünk be. Az öreg imája eredetileg úgy volt hogy: "Add hogy olyan kegyetlen legyek..." ezt cseréltem le arra hogy: "Add hogy olyan kegyetlennek tűnjek..." igen ÉN cseréltem le. De azok között is válogatni kell. Mert szarházikat kerestünk a feladatra, csak nem volt olyan minőségű és tehetséges szarházi úgyhogy néhányukat a mieinkkel vagy kevésbé szarházikkal kellett pótolni. De ezeket is szűrni és válogatni kell itt a végén, mert van közöttük aki elrohadt a folyamatban és ne mfog soha felépülni és folytatni akarja majd. Felkészült rá. Azok búcsúznak a játéktértől. Ha megcsinálják egy szemernyi kétség nem marad senkiben felőlük és le lettek tesztelve többször is még akkor se kerülhetnek a bizalmi körbe. Nekik a maradék élethoszz a felépülésről fog szólni. Segíthetnek és védjük őket ha jönnek velünk de ők már nem játszanak nem játszhatnak semmi komoly szerepet. Sehol. Lehet családjuk lehet értelmes emberhez méltó feladatuk és életük éés ennyi.
---
"Te ki akartad cserélni az öreget." nézett körül a gyerek hogy hol lehet a rejtekhely. Meglátta az ablak alatti ülőkét ami elég nagy volt ahhoz hogy beleférjen a hózentróglis kis vékony alacsony szarházi. Te mindig hordasz egy pisztolyt a bokádon. Add ide nekem."
"Nincs az a pénz amiért én azt odaadom bárkinek."
"Akkor elveszem." és a gyerek abszolút kemény határozotsággal indult el a térdére támaszkodó ember felé. Az azonnal a bokája felé nyúlt és előkapta a kis méretű hatlövetűt és elsütötte. De a kakas csak csattant a gyutacson a töltény nem sült el. Pechére, mert a következő pillanatban a falhoz vágódott és össze is csuklott holtan. A gyerek felvette a földről a pisztolyt. Az apja mindezt szomorúan nézte egy széken ülve.
"Hol van?" kérdezte az apját a gyerek.
"Nem tudom." mondta amaz.
"Jó akkor elkezdek lövöldözni és az ülőkével kezdem az ablaknál." Nem is kellett tovább várnia. Az ülőke ülőrésze felpattant és az öreg kezdett kiáltozni hogy: "Ne ne ne várj! Megmagyarázom."
"A gyerek várt amíg az öreg kikászálódott az ülőkéből. Majd kemény ütésekkel megbénította és a hulla helyére lökte a székbe, majd odaszíjazta."
Az ez után következő részt nem írom le. Kiszendett belőle egy pár triggert amivel a többiek irányítani tudják.
...
"De ezt hogy gondoltad?" kérdezte az apját kérdőn.
"De fiam megcsinálta ő is."
"Megcsinálta? Ez?" üvöltött a gyerek, és felkapta a hatlövetűt az asztalról és az öregre fogta a szívére. "Ha megcsinálta akkor most ki fog derülni hogy tényleg így van e." Azzal meghúzta a ravaszt háromszor egymás után. Az öreg holtan ernyedt el a székbe szíjazva. Az apja a köpadlót nézte lemondóan. De felkapta a fejét amikor a gyerek a saját fejéhez a halántékához emelte a hatlövetűt.
"És apám nézd csak meg ezt!" azzal meghúzta a ravaszt hatszor egymás után. A fegyver nem sült el egyszer sem. Az apja kétségbeesett pillanatok után megint hol a földet nézte hol a fiát. A gyerek teljesen higgadtan cselekedett. kivette az összes töltényt a három üres köpenyt és a csütörtököt mondott töltényeket is. Az üreseket a földre szórta. A jókat felvette.
"Nézd apu! Látod a kakas nyomát a gyutacson?"
"Látom."
A gyerek visszatöltötte a három töltényt a piszolyba. Lassan megfontoltan dolgozott. De a homlokát ellepte a hideg veríték. Amikor készen lett akkor az apjára fogta a homloka közepére célozva a fegyvert.
"És most te jössz."
Azzal meghúzta a ravaszt. Az apja az első katatnásnál elfordította a fejét önkéntelenül, de mivel nem sült el a fegyver visszanézett a fiára. A kakas második kattanására már a szemébe nézett szomorúan. A harmadik már nyugodtan érte.
A fiú leengedte a fegyvert.
"Látod apu? Én megcsináltam és te is megcsináltad. Mi megcsináltuk. Ez a szarházi nem csinálta meg. Ő egy rohadék volt." Azzal megint az öregre célzott a fejére hogy szétlője és beleeresztette a maradék három golyót. Amikor kész lett kivette az üres hüvelyeket a padlóra szórva azokat. Majd a fegyvert a szoba sarkába dobta. Idegesen tett néhány lépést majd a halott kínzómesterhez ment és kivette a doboz cigit a zsebéből.
"Na én most rágyújtok odakint." Azzal ment is kifelé.
"Hát most én is rágyújtok." fordult utána az apja.
Kint leültek és nézték a gyönyörű tájat. Hallgattak. És hallgattak és szívták és fújták a füstöt. RAgyogó napsütés és szép zöld erdő zöldellt a hegyek oldalán a völgyben. Az apja törte meg a csendet.
"Nem hittem el hogy ez működhet."
"Először én sem. De leteszteltem apu. Én magam teszteltem le. És tudhatod hogy semmit se adok ki a kezeim közül amiben nem vagyok 100%-ig biztos."
Hallgattak megint.
"De most már elhiszem." nézett rá az apja.
"Van odabent kávé. Kérsz egyet csinálok neked is."
"Kérek."
Amíg a gyerek csinálta a kávét felszedte a földről az üres hüvelyeket. Három hüvelyen egy ütésnyom volt a gyutacson hkettőn három kicsi horpadás az egyiken meg négy. Gondolt egyet és a kávéval együtt ezeket is kivitte az apjához.
"Ezeket tedd el. Legalább egyet azok közül amelyiken három horpadás van."
"Ugyan. Minek? Nem kell."
"De kell - ellenkezett a gyerek határozottan - ez fontos apu. Emlékezned kell erre. Nézd csak meg a gyutacsokat. Ez valóság. Működik. Nézd meg és tapogasd meg. Alaposan jegyezd meg. És egyiket tedd el. Amelyien egy horpadás van azzal öltem meg az öreget. Utána magamra lőttem hatszor húzva meg a ravaszt, majd rád lőtem hatszor húzva meg a ravaszt. És nem sült e legyik töltény sem! Erre mindig emlékezned kell."
Az apja nézte a töltényhüvelyeket. Alaposan megvizsgálta mindet. Nagyon jó minőségű gyártmány volt ritkán mondott csütörtököt ez a fajta ismerte. A legjobb minőség volt.
"Az egyiken négy horpadás van." jegyezte meg kicsit később.
"Azért mert a másik rohadék is elsütötte egyszer mielőtt kiütöttem a kezéből. Szóval rám négy alkalommal lett elsütve a fegyver."
"Igazad van fiam, ez tényleg fontos. Elteszem mindegyiket emlékeztetőnek."
---
Az Andi is bálkirálynős szarházi. Egyszer elszólta magát. A terike ne mmond semmi vérimát ők bálkirályt meg bálkirálynőt választanak. Rendeznek egy házibulit és ott levágják a jelöltet. Anno amikor egyszer kérdeztem az andit hogy mi az a bálkirálynő választás, mert a csajok mind olyan izgatottnak tűntek akárhányszor szóba esett... azt mondta. "Htá a bálkirálynő a lefőbb látványosság a bálban."
...
"Ki volt a bálkirálynő?" - kérdi egy csaj a szandrát (ez ugyanaz a csaj volt akinek az öreg szólt hogy az egész testemet manipulálniuk kell mert a testnek is van saját emlékezete és a mozgásomat is befolyásulni kell... akkor is nevetett, hogy tudjuk, már mondtad... asszem lehet hogy ez is az andika volt talán... bár nem biztos)
"A dani lánya..." nevetett a szandra "úgy üvöltött mint egy állat..."
"Ő is ott volt?" kérdi a kislányra nézve
"Igen."
"És élvezted?"
"Nagyon." mondja a kislány.
...
"Hát az a jó benne ha üvölt mint az állat annál jobban átmegy amit kérünk." mondja a terike amikor kikérdeztem.
---
Gergő is lebukott. Ő volt beöltözve magának. És ő akarta eladni a dobozos rendszerem. Később össze is gyűlt a bizonyíték. Szépen megvezettük őt is.
"Ne egnedjétek akcióba. Mert még életben hagy valakit akit nem szabad."
"Jó de mit mondjunk neki?"
"Mondjátok neki azt hogy véditek az érzékeny pszichéjét hogy ne sérüljön mert a gyilkolás is trauma."
---
"Amikor a nap a legmagasabban jár az égen a házunk felett, de legkésőbb mielőtt lebukik a látóhatár alatt."
---
Ez a francia koreai beingás csávó is egy jól kidolgozott zombi... egy filozófus zombi...
---
A szép sanyi is szemét. Már akkor is az volt amior a stelle da nprojektet csináltuk. Ő szólt a többieknek hogy hol lesz a találkozó. Abból a bandából mindegyik szarházi. Mind. Kivéve aput és engem.
---
Az air combat contolerek egyi kmotorját én loptam el. És üzentem nekik hogy a "kék vitorlás a ...ban horgonyoz."
---
A matyi amikor végzett és kiderült hogy valaki szivárogtatott vagy volt valami gyanú fogott egy vegyvert és körbe lötte a társaságot. Kettőnél nem mondott csütörtököt a fegyver. Ez után a saját fejéhez emelte a fegyvert és a halántékára lőtt. Kivette a töltényt majd újra, majd megint, és megint.
"Matyi! Állj már le, megőrültél?" kiabált r ászinte mindenki egyszerre, de ő csak folytatta komótosan. Magára ürítette az egész tárat. Mindegyik töltény csütörtököt mondott.
Amikor végzett felvette őket és megvizsgálta. Ott volt a kis horpadás a gyutacsokon. Fogta és elkezdte újra tölteni a fegyvert.
"Remélem nem akarod folytatni?... " néztek rá a többiek.
"Nem." - csóválta a fejét. - csak ellenőrzöm hogy elsülnek e ha máshova célzok."
Amjd amikor befejezte a földbe eresztette az egész tárat. Amikor lőtt úgy tartotta a fegyvert hogy az automata ürítésnél egy pohár vízbe potyogjanak az üres hüvelyek. Hihetetlen pontossággal mind a műanyag pohárban végezték. Azután kiöntötte a vizet és az asztalra borította a hüvelyeket.
"De ezt most miért csináltad úgy mégis?" kérdezte valaki.
"Én nem fogok senkivel se úgy dolgozni hogy nem tudom megcsinálta e vagy sem. Nem fogok állandóan a hátam mögé pislogni többé. Velem csak az fog dolgozni aki megcsinálta és elkötelezte magát. És gyertek és nézzétek meg ezeket a hüvelyeket és tegyetek el egyet egyet emlékeztetőnek."
A többiek mind felálltak és kíváncsian odamentek az asztalhoz majd eltűnődve vizsgálgatták az üres köpenyeket. Az egyikük a janira nézett.
"Hát őszinte legyek Jani én magam nem hittem el hogy ilyesmi lehetséges."
"Én magam sem hittem el." mondta apám mosolyogva.
"De a janira nem lőttél Matyi. Miért nem?"
"Mert őt letesztelte a gyerek. És nem kísértjük a sorsot fölöslegesen."
"De ebben biztos vagy?"
"Biztos. Ő tanított meg mindent amit most tudok és ő dolgozta ki ezt is a végére. Ő az egyetlen akiben még soha nem csalódtam. Se a Janiban. Másokban rengetegszer."
---
Egyszer hozzáfértem a mocsári által valódi dokumentumokhoz arról hogy hogyan alakul a magyar állami költségvetés. Nos a tételes nagyolt és a részletes kimutatást böngészve kiderült hogy 50%-a a bevételeknek soha ne mérkezik be semmilyen magyar állami bankszámlára. ÖTVEN százalék. És a maradékból kerülnek finanszírozásra az egészségügy, az oktatás, a rendőrség, katonság, önkormányzatok és még ott is tűnik el vastagon. Körülbelül 60-70% közötti bevétel kerül magánzsebekbe (1998-ban kb néztünk át korábbi adatokat a pozsgai időszakából, mert amocsári akkor volt gazdasági tanácsadó alatta).
Ez a pénz egyszerűen kilopódik a kasszából a nagy közös kasszából. És máshol is ez a helyzet csak a százalékos arányok jobbak kicsivel.
---
A csavarboltosnak adtam akkor egy generátor tervet amiben nincs semmi forgórész csak antenna azt hiszem a föld és az ég közötti feszültségkülönbségből generál áramot ingyen. Amennyit csak akarsz. Ki kell verni belőlük. Ők már tudatosak és kínzással ki lehet szedni. Le kell vágn ikezüket lábukat és megfúrni az agyukat, akkor beszélni fognak. Utána meg is lehet őket ölni, nem kell az ilyen szemét. AZ egyébként még jobb megoldás mint a dunai sodrásra alapuló erőműlánc.
---
Nagytakarítás elkezdődik. Nincs más út. Csak halálos erővel lehet ezeket rákényszeríteni a változtatásra - úgyhogy ezt kell tennem.