Sunday 11 December 2011

...hát most már elég messze.

A székely vicc vége.
Posta Imre oldalán megjelent egy érdekes - bizonyára sokaknak új - kiszivárogtatott anyag. Talán ezért osztották a sok milliós bónuszokat a kormányközeli köröknek?
A kommunikációs trükkök, mellyel megvezetik az egyenes beszédben hívő, azt gyakorló egyszerű embert, a tipikus duplagondolkodás, mely állandó stratégiájává vált a világon az összes kormányzatnak (szinte, tisztelet a kivételeknek, ami csak néhány mohikánban nyilvánul meg pl amerikában Ron Paulban).

A magyar kormány menetel tovább a pusztulás felé és a rosszabb, hogy viszi az ország mit sem sejtő népességét is magával.
Nem tudnak, nem akarnak kilépni a hatalom bűvöletéből. Persze hiszen nekik meg van mindenük. Egyenlőre.
Csend van. Vihar előtti csend.
A tökéletesnek gondolt technikájuk becsődölni látszik. Valami komoly gond van vele. Nem bírják leállítani és módosítani is csak nehezen. Pedig most már többen látják a szakadékot ami felé rohan a szekér.
Van globális felmelegedés. Más kérdés, hogy fedőtörténet legyártásához elkezdék a napot babrálni - így most már éghajlatváltozássá változott a történet. De a valós helyzet nem megkerülhető: az olajipar a fő felelős. És az energiaipar. És a katonai-ipari komlexum. A környezetünket (is) kizsákmányoló végtelen növekedés politikája (a végtelen rablásé). A kapzsiság. Jön a mindenféle propaganda csak ne kelljen a valóságról beszélni.
Tipikus függő viselkedés. Nehogy kiderüljön a valóság, mert akkor tenni kell valamit.
Csendesedik a háttérzaj is. Kezdik ők is felfogni, hogy baj van - hogy az ígéretek ellenére nem fog nagytezsvér segíteni, mert nem tud. Saját hatalmi függősége nem engedi. Minden tizedik marad életben, s ők majd később falják fel egymást... Mint a Római Birodalom a végnapjaiban: cirkusz volt - és a végén a leölt emberek és állatok húsát kérte a korgó gyomrú nép. Elterjedt a kannibalizmus. A városok teli voltak kincsekkel, de ennivaló nem volt. Most még borzalmasabb lesz. Illúziókat kergető hatalomfüggők. Hazug információkra támaszkodnak, hazug életet élnek, csúnya lesz a ráébredés. Minden tizedik borzalmas véget lel.
Van igazság.