Sunday 14 December 2014

Fekete Lyuk

kb 1988-1999
- "Ezek a padsorok régen nem voltak itt."
- "Te hoztad őket. Már nem emlékszel?"
- "Ja. ... Mindegy."

 Bement. Leült. Csak merengett - látszólag. Közben figyelt. A másik is azért jött. Hogy felmérje a terepet. Ki, mit és kitől kell tartani félni.
"Ez a csávó veszélyes." - mondta. "A büfés csaj a mosszadhoz tartozik", de voltak ott mások is a mosszadtól. Meg a kgb is ott volt. Meg amúgy mindenki. Mint az összes klubban a közönségben, a színpadon, a büfében, a padláson...
"Te a szíjájésekkel jöttél le...ugye?
Látszólag ártatlan kis hely. És végül is az is volt. Mindenki arra vágyott hogy ellazulhasson, önmaga lehessen korlátok nélkül. Itt bizonyos korlátokat át lehetett lépni. A hely hangulata, a közösség felbátorított mindenkit. Voltak nagyon fiatalok is.
- "Nos? Mi a véleményed?"
- "Fel fogja önmagát őrölni ez a hely."
- "Miért?"
- "Azok akik ide járnak. A személyiségük. A rendeltetésük. Összegészében oda fog vezetni, hogy összetörik a klubot. És a balhék felőrlik."
- "Nyúljunk bele?"
- "Fölösleges. Jó a kezdeményezés, de már most rátelepedett a szarrágó horda. A vezető nem látja át a helyzetet. A büfé bevétele elég volna ahhoz hogy fennmaradhasson hosszú távon, de nem tudja megtartani, mert azt a mosszad-kgb nem fogja hagyni. Ez a sakálhorda meg"... s legyintett. "Akkor kellene belenyúlni ha fenn akarnánk tartani, és az is iszonyú erőfeszítéseket igényelne."
---
Pillangó:
- "Én tudom ám te ki vagy."
- "Te a szíjájésekkel jöttél. Te olyan nem akárki vagy ... nem?"
- "Miből gondolod ezt?"
- "Hát csak úgy. Meg sokat dumálnak rólad itt."
---
Sajnáltam ezt a Pillangót.
- "Mindenki azt hiszi hogy én csak egy hülye drogos vagyok. Te vagy az egyetlen aki tudja ki vagyok." - mondta.
- "Meg akarom változtatni az egészet. Ezek mindenkit tönkretesznek és kinyírnak."
Keserűen nézett maga elé s legyintett.
- "Én is meg akartam változtatni. Nézz rám."
- "De én meg is tudom változtatni."
Lassan felnyitotta a szemét teljes nagyságában ami mélyen és világosan kéklett, mint valami tó csillogó tükre. Nem szólt semmit. De az a tekintet többet mondott bárminél. Tiszta volt.
P: - "Te hallod? Most beszélik meg hogyan fogják
kisiklatni ezt a kezdeményezést."
- "Ja. Hallom." - "Hogy van ez, hogy mi halljuk őket, ők meg
nem hallanak minket?"
- "Hát. Szerintem ilyenkor ők egy alacsonyabb szinten
kapcsolódnak önmagukhoz, meg ehhez a közös valamihez.
Mi magasabb szinten működünk, mert a szándékaink és a
célünk helyes. Őket meg önző célok hajtják. Szerintem a
természet rendezte ezt így."
- "Figyeljek rájuk érdekes amit csinálnak?"
- "Hát azt hogy te mire figyelsz és mi a fontos neked azt neked
kell tudni eldöntened. Ha az életed egy nálad magasabb szintű
ügy alá rendeled, akkor az elég sok tekintetben jelzi, mi
fontos és mi nem. Én az érzéseimet figyelem, sokat
gondolkodok azon mi helyes s mi nem, tanulok abból amit én
vagy mások szerintem rosszul tettek. Stb."
- "Akkor figyeljek rájuk?"
- "Ezt neked kell eldöntened. Engem nem érdekel mit csinálnak.
Nekem k nem fontosak. Tudom hogy rongálnak és önzők.
Nincs dolgom velük. Próbálok azokra
figyelni akik velem egy irányba tartanak."


Én kértem Gyulát hogy segítsen neki. Miután lopott a klubból kérdőre vontam, finoman.
-"Szeretek ide járni, szeretem magyarországot, mert itt mindig adnak enni, hagynak megmelegedni, ruhát is szoktam kapni néha... S tudom, hogy te szóltál nekik. Nem?"
- "Én kértem meg a Gyulát hogy segítsen, de ők segítenek. Én nem kényszerítem őket és ők az életüket kockáztatják. Te meg kiraboltad őket."
- "Kellett cuccra a lé. Te tudod hogy van ez. Tudom, hogy megérted." Értettem.
- "Értem, de nekik is megvannak a maguk határai. Adnak neked ruhát, te meg eladod és visszajössz fél óra múlva mezítelenül, mert kell az anyagra a lé. És követelőzöl. Ők sem fogják ezt a végtelenségig csinálni. Megunják és ki fognak baszni innen. És én azt is megértem ugyanúgy, mint ahogyan azt is hogy neked meg kell a pénz anyagra, mert függő vagy."
Nem szólt semmit. Megértette. Ezután eltűnt, legalábbis én nem hallottam felőle többet. Bár én sem mentem többet arra. Néha eszembe jutott amikor emlékeztem ezekre a dolgokra és iszonyú lelkiismeretfurdalásom volt. Meghalt? Él? Nem tudom. Kértem hogy próbáljon meg leállni, mert később szükségem lesz rájuk. Rá is. Mondtam neki a 12 lépést.
Hány és hány értékes embert használt el ez a mocskos rendszer... Nehéz lenne számokban kifejezni.
De Pillangó is hozzátette a magáét titokban, úgy hogy még nekem sem szólt. Kicsit később jöttem rá hogy nyugaton sokan adtak a szavára. Úgy segített, hogy egy szót se szólt róla. Senkinek itthon. Tudta, pontosan felmérte mi a helyzet. Még dél-amerikában is utolért az üzenete, felismertem a "barátait". Segítettek úgy ahogy ő csinálta. Szó nélkül. Titokban.
---
Fontos volt ez a klub a hatalom számára minden oldalról. A KGB akkoriban már túl volt a mosszaddal való házasságán, a cia szintén. Szóval a kgb-mossad-cia konglomerátum vált az egyik legerőssebb titkos hálózattá a maga belső feszültségeivel és kompromisszumaival. A legfelső szinten egyezség volt, de az alsóbb részek még semmit sem tudtak erről és gyilkolták egymást bagóért, vagy csak úgy sportból.
Belül a különböző sejtek és ágak attól függően hogy melyik zászló alatt futottak hordoztak némi karakterbeli sajátosságot, de a vezetés, irányítás szintjén már egység volt.
A kasszára többnyire a mosszad startolt rá, ők nagyon kapzsik voltak. A kgb nem volt olyan kapkodó - ők sokkal nagyobb távlatokban terveztek. A cia felhígult addigra, sokféle embertípus megtalálható volt közöttük. A klub reprezentálta szinte az összes hárombetűs céget. A helyi mossad innen vette a nagy ötletet, hogy ipari méretekben indítsa el a drogüzletet - így jött létre a sziget feszt müller irányításával (drflash). A kgb általában az ideológiai részre figyelt jobban ezért is voltak ebben ők a legjobbak. Ezért is sikerült a mosszaddal összeházasodva meghódítaniuk és bevenniük az USA főbb stratégiai pozícióit. Persze ehhez kellett egy olyan kaliberű ember mint az Öreg.
Tulajdonképpen nincs is sok értelme az abc betűit ragasztani ezekre, akik a titkolózás rendszereiben részt vettek. Mind ugyanazt csinnálták. Pozícióharc, kegyetlenkedés a többivel szemben, manipuláció, gyilkolás, egymás taposása, pénzlenyúlás.
---
- "Miért nem kötöszködsz velük?" - kérdezte Gy-t. A poharas srác a kockásinges csaj mellett (kgb kutya).
- "Köss beléjük te, ha akkora nagy a pofád, majd megtudod." válaszolt Gy némi habozás után...mintha valaki sugalmazta volna neki...
---
Kifelé mentünk. A srác előkészítette a terepet. Négy kemény csávó a folyosón látszólag ártatlanul beszélgetett cigiztek, mint aki véletlen van ott. A csávó valamit beszólt és azonnal beszaladt amikor megfordultam. A négy fogdmeg azonnal lépett, de nem tudtak megállítani. Szétpakoltam őket pillanatok alatt. Miközben utolértem az irányító kötözködőt a többi már tudatát veszítve ki volt terítve. "Nem értettem, mit mondtál?" hajoltam közel a vérző sráchoz és folytattam a kipreparálását. Miután elkészültem vele, megfordultam és távozni készültem. Gy ott állt az ajtóban balra. "Félre." Ugrott mint a bolha. Tényleg megijedt. Erre ő se számított. Amikor felmentem a lépcsőn utánamkiáltott: "Soha többé ne gyertek ide!" Ezt is sugallta valaki neki.
Beültünk az autóba.
- "Feltétlenül szükség volt erre?" - kérdezte a szemüveges.
- "Igen." - válaszoltam. "Feltűnt nekik, hogy Gy mindenkibe belerúg ha kell, de minket kerül. Velünk nem kötözködik. Gyanút fogtak és ezeknek elég olcsó akárkinek az élete. Itt különösen. Most azt fogják hinni hogy GY fél tőlünk. És így személyes tapasztalatuk is van ahhoz, hogy ők is ezt tegyék." "És megmutatom nektek is mire számítsatok, ha az én utamat keresztezitek." - gondoltam magamban.
- "Értem. Így véded meg Gy-t" ... "De ebből botrány lesz, kórházi látleletek, meg rendőrségi nyomozás és azzal is támadhatják a kulbot."
- "Neki miért hagyják hogy fényképezzen?
Tőlünk még a gépet is elvették."
- "Mert félnek tőle."
---
- "P. Mi is szeretnénk segíteni és kiszállni, de ha
nem csináljuk meg amit mondanak megölnek."

- "Egyenlőre tartsuk fenn a látszatot, kitalálok valamit."

(Pillangó - Robert Capa)
- "Mégis mit akart tőled, szimatolt mi?"
- "Igen. De nem tudott meg tőlem semmit."
- "Mégis mit csináltatok?"
- "Csináltunk egy homoszexuális pornófilmet, adott enni,
fürödtem, adott érte pénzt is..."
- "Mégis mennyit?"
- "60ezerFt-ot."
- "hahaha, az neked megérte?"
- "Igen. Abból sokáig be tudom lőni magam."
- "Na ne viccelj, három napig se fog tartani a pénz."


- "Nem lesz. A kgb is mint az összes ilyen típusú szarházi banda, elrejti a saját kudarcait. Ezek az ő verőlegényeik, gyilkosaik voltak. Méghozzá a legjobbak. Erről nemhogy újságcikk nem lesz, még kórházi karton se fog születni hivatalosan. Persze ki fogják elemezni töviről hegyire hogy mi történt, de kussolni fognak, mert ha ez kiderül, akkor veszítenek a presztízsükből és az azzal jár hogy veszítenek a hatalmukból, mert a többi felbátorodik. És akkor fejek hullanak. Ezért hagytam nekik ezt az üzenetet. És azért nem öltem meg őket, mert ha ezt tettem volna, akkor küldenek másikakat és akkor megint ide kell jönni rendet csinálni. Így ezek hallgatni fognak, mert a saját rendszerüktől is félnek, és ezért ők is hazudnak a saját kudarcaikról, viszont tudni fogják hol vannak a határaik, amit én jelöltem ki nekik."


---
Pillangó volt az aki a kiképzésem során, még kisfiú koromban odacsempészte azt a pillangót a bringás gyakorlatnál az utamba. Félrerántottam a kormányt. A Tréner rámüvöltött: "Mit csinálsz? Hova rángatod azt a kurva kormányt?" - "Ott volt egy pillangó, kikerültem." - "Basszál arra a kurva pillangóra, legközelebb átmész rajta és kész! Maradj a vonalon! Ez a feladat, ha pillangó, ha ember van a vonalon: átmész rajta és kész! Világos?"
Ő így próbálta megváltoztatni a rendszert. Apró kis homokszemekkel a gépezetben. És micsoda csodát művelt ezzel, szerintem ő se tudja...