Tuesday, 10 July 2012

próféta

Próféta, jós, jövőbelátó. Jóslat. Nem. Nem vagyok jós. Elemzek. Látom a hulló falevelet s tudom le fog érni a földre. Hol s mikor - túl nagy területet, időt nem kell számításba vennem. A valóság s az arra alapuló elemzés mutatja a cselekvési ívek irányát. Ez könnyen kiszámítható. Ha megváltozik az ív akkor lehet más a végeredmény. Egyébként nem, akkor sem ha sok millióan hazudják ugyanazt az ál-valóságot.
Ez van.
Egyébként óriási tévedés azt hinni, hogy majd az Oroszok vagy majd a Kínaiak... Segítenek vagy tesznek valamit az ügy rossz alakulása ellen. Sem Kína sem Oroszország nem egységes és jelen van ugyanaz a dupla hazug gondolkodásmód és megtévesztés, mellyel kifosztják és manipulálják saját népüket. Ugyanaz és ugyanaz, mint ami amerikában európában jelen van. Egyetlen különbséget lehet talán az oroszok javára írni, hogy talán többet gondolnak a békés megoldásokra és Putyin nem akar háborút kirobbantani. De jelzem, hogy éppen az oroszok indították el a felforgatás olyan hihetetlen szervezettséggel lebonyolított hosszútávú terveit, melyek mára még nagyobb lavinaként az egész világot temetik maguk alá az oroszokkal és a kínaiakkal együtt. Elsőrendű felelősei a jelenlegi helyzetnek, aktív szervezői és finanszírozói, meg profitálói is.
Óriási tévedés azt is gondolni, hogy őket nem fogja utolérni a sorsuk. És óriási tévedés rájuk várni, bennük megbízni. Bízni csak azokban lehet, akik nem generálnak háborút semmilyen formában maguk körül, igyekeznek fenntartani a békességet és az egyensúlyt a természettel és önmagukkal (ahol az ember a természet része). Akinek a beszéde és az élete között nincs egyezés az a pusztulást szolgálja.