Wednesday 26 January 2011

Yael Naim - New Soul


Miért is?

Mit miért? A környezetemben élők nem hajlandók utánajárni és látni a valós történelmi folyamatok közötti összefüggéseket, akár ezek a napi történelmünk összefüggései.
Az alaphelyzet az az, hogy amit mondani tudok arról, amit látok az szomorú. Szomorú a kép, de ugyanakkor van némi remény bennem. Olyasmikben reménykedem, hogy meg fogjuk tudni oldani a szennyezőanyagmentes autók gyártását, használni fogjuk Nicola Tesla felfedezéseit, mert vannak olyanok, akik kutatják a scalar waves technológiát, az ingyen energiát. Álmodozok arról, hogy ingyen fogjuk az energiát használni, és közben nem rombolunk szét semmit magunk körül. Álmodok arról, hogy még életemben leülök egyszer a Duna partján és csak úgy belekortyolok itt Pesten vagy akár Baján - olya tiszta lesz a vize. Álmodok arról, hogy újra minőségi BIO élelmiszereket fogunk enni mindnyájan, úgy ahogyan ez volt kb 100 évvel ezelőtt. "A kenyér az élet!" Mondja sokszor nagyapám. Sajnos ma inkább a módszeres népirtás egyik eszköze.
Miért van népirtás? Mert vannak, akik úgy gondolják túl sokan élünk már ezen a bolygón és ritkítani kéne. Ugyanazok gondolják ezt, akik a végtelen gazdasági növekedés elméletét hajszolják. Megvan a hatalmuk, megvannak az eszközeik, hogy végrehajtság a tömeg-mészárlást. Van ugyanakkor egy hatalom, mely ultimátumot intézett nekik. Ha megteszik, repül az egész bolygó. Hiába a föld alatti bunkerváros, mely atomtámadás esetén is élőhelyet biztosítana a kis számú elit számára. Nincs ami megvédhetné őket. Mindnyájan elpusztulunk, vagy mindnyájan túlélünk és találunk egy formát - melyben nem rákbetegség módjára fosztogatunk és roncsolunk magunk körül, mi emberek.
A New World Order más tartalommal kezd megtelni, mert az elit is teliszarta a nadrágját. Bizony ők is félnek.
Ha egy lépcsőházban összeszervezkedne pár lakó, hogy megöljék a szomszédot, a legtöbben visszahúzódnának a vackaiba és felhangosítanák JSBach valamelyik darabját - hiszen az olyan gyönyörű. Azután másnap szörnyülködnének a hiradón, hogy "itt a mi házunkban, gyilkossság" "micsoda szörnyűség". Képmutató gyáva, viselkedés ez. És közben szelektíven gyűjtik a hulladékot és bringával járnak a munkahelyre, mert "rendes emberek ők".
A halállal való szembenézés nélkül a társadalom nem tud felnőni. Egyetlen közös ügyünk a harmónikus együttélés a természettel és önmagunkkal - nem valósítható meg az egyéni érdekek előtérbe helyezésével. Ezt tudta minden hősünk, akik tették a dolgukat. John Lenonn, Ghandi, Jézus (ekik már nem élnek), és sok szürke és szines személyiség, akik közöttünk élnek.
Nehéz nekem. Néha a depresszió hullámai átcsapnak a fejem fölött. Ilyenkor jó lenne értelmes emberekkel beszélni, akik látnak a saját szemükkel.
Alapvető dolgokat nem tanulunk meg a felnőttkorba lépésig sem. Nem tudjuk mi az a megosztás. Mit jelent a hypnózis. A megosztásban el lehet mondani mindent a másik embernek - úgy, hogy a másik meghallgatja (nem osztja az észt, nem ad tanácsot, nem kritizál, nem aláz meg, nem nevet ki, csak meghallgat). A hipnózisban a másik hallgatja az egyiket és a felvázolt kép olyan erősen magával ragadja, hogy nem tud kilépni belőle. Meg kell tanulnunk felébredni a hipnózisból! R.D.Lang azt csinálta a tanítványaival, hogy meghipnotizálta őket. Például "ha bárki a nevedet mondja a bal füled viszketni kezd és megvakarod a jobb kezeddel" - ezután a posthipnotikus törléssel kitörölte a memóriából a hipnózist. A tanítvány kapott időt arra, hogy felébredjen (észrevegye mi az, amit nem saját akaratábó tesz). A tanítvány csak úgy tudott felébredni, ha figyel önmagára és naponta többször megkérdezte magától: "Ezt, amit most teszek, vajon saját szabad akaratomból tezsem?" "Beleillik a tettem a céljaimba?" "Vajon természetes-e amit teszek?" "Vajon egyetértek-e azzal ami a hipnózisban van?" Van-e olyan érzésem, gondolatom, tettem - mely ellentmond valódi önmagamnak, ütközik az életem céljaival, rossz érzéseket okoz, furcsa?
Tudatosság.
Személyes szinten helyi szinten és univerzális szinten. Ma nem hagyhatjuk ki az univerzális gondolkodás szintjét sem. Különben elpsztítjuk a bolygónkat és önmagunkat.