Wednesday 29 June 2011

Energia és ellenállás

Az csúnya, ha teliépítjük az országot szélerőművekkel? Az csúnya, ha telirakjuk a panelek és a házak tetejét napelemekkel? Mégis kit zavar ez akkor, ha így az ország lakossága energia függetlenné válhat? Megmondom én: azokat, akik ma a legnagyobb hasznot húzzák, az energiaszolgáltatók tulajdonosai. Az ő érdekük, hogy ez ne valósuljon meg. Az emberek - a mi - érdeke pedig az, hogy leváljunk ezekről a pióca élősködő haszonlesőkről.
Megölnek mindenkit, aki tesz azért, hogy legyen napelem és geotermikus fűtés, meg szélerőmű? Mindenkit megölnek? Tényleg? Meg tudnak ölni mindenkit? És ki fog akkor dolgozni? Kin fognak élősködni?
Mekkora költségmegtakarítást jelentene, ha a panelek tetejét megszórnánk napelemekkel és egy magyar tulajdonú, magyar dolgozókkal (közösség) egy cég led-lámpákat kezdene gyártani? A világítás teljesen ki lehetne váltani, sőt...
Nem az a megoldás, hogy hagyjuk a nemzetidegen hatalmaknak, hogy itt építsenek erőműveket. Tolvajra nem lehet bízni semmit, mert természetéből adódóan lopni fog - minket fog meglopni.
Miért fizetünk a bankoknak, számlavezetési díjat? Vegyük ki a pénzt a bankokból!
Ők ötvenszer annyi pénzt adnak ki hitelbe (hitel =kamat=a pénzforgalom az adósség növekedése, a mi kirablásunk), mint amennyi pénz a rendelkezésükre áll. Fosszuk meg őket ettől. Be tudjuk dönteni őket. Hangoljuk össze a szomszédos sanyargató népekkel és bedől az egész európai bankoligarchia! Tanítsuk őket tiszteletre! A hatalmuk nagy, de véges. És nesokára véget ér!
Ők késleltetik a gazdák kifizetését? Nem fizetik ki az állami támogatást? Nekünk, ha nem fizetünk jön a behajtó és foglal, rájuk ez a törvény nem vonatkozik? Dehogynem!
A gazdáknak össze kellene fogniuk és egy bírósági végzéssel elmenni a bankokba foglalni. Az államhoz. Vinni mindent, kézpénzt, számítógépet, épületet, ami van. Ahogyan ők csinálják. Ehhez csak egy a hatályos törvényeket alkalmazó, tiszteletben tartó bíró kell és néhány markos bátor ember.
Az államra vár a nép? Valakir, aki majd csinál valamit?
 Meg kell szeveznünk a saját intelligenciánkat, a saját embereinket, akik bizonyították, hogy itt vannak és itt élnek és tesznek is, és nem lehet őket megvenni. Miért? Mert nem a pénz vezérli az életüket és nem a hatalom birtoklása. A vezetést szolgálatnak tekintik. Szolgálat! Értitek? Nem uralkodás és hatalmaskodás. Szolgálat. Kinek? Az itt élő - most már - legszegényebb családoknak, akik dolgoznak, dolgoztak és építették a közösségünket. Vannak ilyenek. Most már egyre többen.
A manipulátorok szép lassan magukra maradnak. Ki törődik velük? Engem csak azok érdekelnek, akik valami a közösséget építő ügyet szolgálnak, a tetteikkel. Nem azokra gondolok, akik ilyesmiről beszélnek (politikusok, mindegyik), hanem akik tesznek érte.