Wednesday 30 March 2016

csere kugli: carpe diem, mert holnap már nem te játszod ezt a szerepet... :-d

Imre (gumis)
"Hát te hogy maradtál életben?"
"Elmondtam nekik mindent és elengedtek."
"Szóval daloltál... akkor megint mindent újra kell szervezni bazmeg."
"Na jó de a ..it a szemem előtt nyírták ki, meg a .it is."
"Ezt honnan tudod?"
"Onnan hogy mi öltöztettük be az újat."
"Ja."
---
"De miért csináljátok ezt? Miért csináltok újat mindenkiből? Miért kell ezeket a lényegtelen kisstílű figurákat is pótolni?"
"Nem mindenkiből, de azért mert így erősnek és elpusztíthatatlannak látszik a hálózatunk. A pénzt meg elosszuk. Jut mindenkinek épp elég."
"De hát te tudod hogy ő nem a régi hanem egy új valaki a régi karakterben hogyan tudsz vele együtt szórakozni és inni meg nevetni, lehet hogy holnap te leszel levágva és kicserélve. Meg régi emlékeken röhögni."
"Hát épp ez az. Ma te holnap én... addig kell mulatni amíg lehet. Amíg élsz az utolsó pillanatig élvezni kell amit és amíg lehet. Ezért én megbaszok mindenkit akit tudok és elveszem amit tudok meg ami kell nekem. A többi meg le van szarva. Úgyse biztos a holnap minek aggódni miatta... Az emlkeken meg azért szoktam jókat röhögni mert néha csak én tudom hogy ezt vagy azt az emléket én ültettem bele a karakterbe és egy szó sem igaz belőle... annyira vicces hogy olyan beleéléssel mondják mintha tényelg megtörtént volna..."
...
Nos ezzel a mindset-el végül is mit lehet kezdeni? Az ilyen ember mit törődik azzal hogy beleszarik a vízbe, a levegőbe, hogy a gyerekei életét és pszichéjét tönkreteszi azzal hogy tövig nyomja a torkába a faszát, hogy holnap már nem lesz környezet ami biztosítaná az élhető élet lehetőségét. Aki így gondolkodik azt mindenestül kell elpusztítani mindenkivel együtt aki ugyanígy gondolkodik. Nos ők azok akik működtetik a régi rendszert. Igaz mára megtanulták magukat szépnek és jónak álcázni...
---
A napokban ment egy film a mir- űrállomásról valami finn csávót alakítottam én anno. A Gáborral mentünk fel, mert kérte hogy segítsek a szkafandereket megcsinálni meg hosszabb távon élhetővé tenni az állomást ők nem tudják valamiért. Igent mondtam. Szeretek ott fent lenni.
---
"De ezt akkor te csináltad nem? Egy haverom meghalt ebben az űrruhában, csináltunk másikat belőle de ő nagyon a szivemhez nőtt." (Na ja Gáborom a farkadat szopta te meg az övét...)
"Hát nem nem én csináltam. Ha meg akarnék ölni valakit sokkal egyszerűbb módja is van annak mint hogy az űrruháját babráljam meg beszerezzek olyan eszközöket mint amivel ide lehet távvezérelni.. stb. A módszer mármint az áramkör az áramköri elemen belül az én fejlesztésem, de a gyilkossághoz nincs közöm. Ha ki a karnám végezni ez egyik ilyen szarházit akkor megkeresem és eltöröm a szaros nyakát."
"Az egyik barátomról beszélsz. Akkor engem is sértegetsz."
"Gábor te is szarházi vagy." Néztem rá kihívóan és sandán. Várva a felháborodást és vagy támadást. De elmaradt. Tudomásul vette és továbblépett. Végül is tudta hogy az.
"Akkor miért segítesz?"
"Mert szeretek ott fent lenni, mert csak ketten leszünk jórészt, mert jók a feladatok amiket meg kell oldani van kedvem hozzájuk, és mert megegyeztünk hogy addig lekapcsoltok minden remote szart amivel baszkuráljátok a testemet folyamatosan." (Meg felmérem hogy mitek van odafent...és mit tudtok az űrről...) Gondoltam még hozzá.
---
A szkafanderre amikor aláírtam: "Gábor mit írjak ide, nincs kedvem álnévvel aláírni." "Írd rá hogy FP. Ide úgyse jön fel senki akit nem engedek fel az meg tudhatja hogy kik jártak itt..." Úgyhogy aláírtam hogy FP.
---
Nem tudom ez adott e okot arra hogy egy új Gábor alteregóval rukkoljanak elő mintha én az ő barátja lennék... Hát mondhatnám hogy sértő, de ma már fenn sem akadok ekkor balfogáson amit az utcaszínházas fossal lőttek.
---
Nemrég megint azt hitték hogy nyeregben vannak és most majd megmutatják. Hirtelen meg is mutatkozott hogy hányan allelujjáztak itt önfeledten - hát elég sokan. Mondhatnám rengetegen. Akikre haragszom valamelyest az ősz hajú tanár bácsi, aki anno szabadkozott hogy ő nem gyilkol nem szól bele semmibe ő csak egy tanár és a vízüggyel foglalkozik... Közben persze ő is egyike a mocskos szarháziknak... Az Imre... a gumis... egyszer kinyírtam amikor megelégeltem az üvöltözős beugatását átmentem hozzá és a nadrágszíjával kikötöttem egy oszlophoz a verandán kicsit megtúráztattam, majd kivégeztem. Azután az utódja sokáig kussolt nem mert ugatni - mostanában megint ugat hangosan nem értem miért, de gyanítom hogy megint valaki elintézte és beraktak a helyére egy ostoba faszt aki rettenet magabiztos a dolgában és ugat tovább...
Persze ő sem fog sokáig ugatni. Mint ahogy a többi sem.
De akinek van szeme az látja hogy ez a rendszer halálra van ítélve és a környezett is maga alá temeti. Egy módja van annak hogy megszabaduljunk tőle: teljes mértékben el kell távolítani. Nem csere-emberekkel hanem mindet le kell takarítani. Ami nem kis feladat. De az egyetlen megoldást, a kis vágás itt meg ott csak ideiglenes eredményeket hoz. Megint látom a kovácsékat visszakerültek megint a városba... a loncsos merci elkopott alahol ugyan, és a kovács is egy számmal kisebb mint volt de majd újrakezdik... Végül is ebben a városban lehet mindent hiszen a világ mocska itt él. Lehetsz pedofil, baszhatsz lóval, gyilkolhatsz kedvedre, kínozhatsz embereket a pincédben, attól csak nő a megbecsültséged sőt, kitüntetést kapsz a várostól, díszpolgár lehetsz...
---
Jaja. Megint mintha Chipet láttam volna - legalábbis az egyik verziót. Mintha a régi sztorit hozta volna elő amikor felmentünk egymásra vadászni két géppel. "Mert meguntam hogy akkora volt mindig a pofája a kölyöknek elvesztettem a türelmemet és azt mondtam ott az egyik gép ott a másik és most megmutatod ha tényleg olyan jó vagy-e..." "És felmentünk és elájultam. Ennyi. Tényleg ő a jobb. Úgy van ahogy mondja. Eddig még mindenről beigazolódott hogy tényleg úgy van ahogy mondja." "Ha ti meg nem hiszitek el hogy olyan jó közelharcban akkor nem tudom mit ugattok meg kérdezősködtök másoktól? Menjetek neki és megtudjátok azonnal. Minek ez a gyáva szócsata meg kételkedés. Győződjetek meg róla s ennyi. Ha meg nincs köztettek olyan bátor akkor kussoljatok, de engem hangyjatok ezzel."
"És te mirt segítesz neki?"
"Azért mert ő az egyetlen aki mindig segített nekem. Mindig lehetett rá számítani és mindig úgy ahogy mondta. Megmondta hogy miben segít és miben nem és ahhoz tartotta is magát. Megbízható. És ha csinálunk valamit akkor nem kell állandóan a hátam mögé lesni hogy mikor fog belémvágni egy kést, mert nem fog."
"És ha megőrül mint ez az erőműves cigó gyerek?"
"Akkor még segíteni is fogok neki. Mert ha megőrül akkor azért fog megőrülni mert ti megőrjítitek. Végtelenül békés természetű és szereti a földet az élővilágot, a nőket, a szerető békés alkotást. Ha megőrül abban it lesztek a hibásak nem ő. Ezért segíteni fogok neki nem nektek. És ezzel nem leszek egyedül."
---
"Mit csinált az erőműves cigógyerekkel?"
"Megkereste leült vele beszélgetni. Adott neki pénzt repjegyre és visszaküldte az erőműbe. Elintézte neki hogy visszamehessen oda dolgozni."
"Micsoda? Kifizettünk neki előre egy iszonyat komoly összeget hogy megoldja a problémánkat vele."
"Azt mondja megoldotta. Nem tombol itt tovább hanem visszament dolgozni."
"De az akartuk hogy ölje meg."
"Nem ebben egyeztünk meg hanem azt mondtuk neki hogy oldja meg a problémát. Nem azt kértük tőle hogy ölje meg."
...
No ja. Meg össze akartátok ugrasztani velem. Volt azért annyi maradék esze hogy nekem nem ugrott nekem.
---
Persze a kis cigó gyereket is kicsinálták ezzel az őrületbe kergető zaklatáshadjárattal. Az meg elindult világgá és ahol megállt ott elvette ami kellett neki. Senki nem meri megállítani, mert onnyira jól képzett és erős. Hiába én képztem ki. Kicsit hülye szegény de annyit megértett hogy ha megcsinálja pontosan azt amit mondok neki akkor lesz biztos munkahelye, mert segítek ebben neki. Ez volt az ár egyik része amit az erőmű és a csatlakozó megtervezéséért és építéséért kértem. Hogy ő ott élete végéig dolgozhasson. Segített nekem akkor amikor az összes többi nyaralni volt és a seggét áztatta a saját vagy bérelt szaunájában, a kurvákat meg a gyerekeket kúrta... ő jött és keményen dolgozott. Velem. Megérdemli. Akár milyen suttyó kis szarházi. Végül is a kurvákkal is úgy van hogy amelyik kiszolgálja rendesen azt ő rendesen meg is fizeti. Amelyik nem csinálja meg normálisan a dolgát azt megbassza erővel. Amelyik meg nem bírja ha megbasszák az ne menjen kurvának és ne kekeckedjen férfival. És nem szadista leellenőriztem. Tud gyengéd is lenni ha a nő is kedves. Olyan amilyen. Ő segített én meg álltam a szavam. Aki el akarja itnázni annak fel kell kötni a gatyát, mert kiváló a srác.
---
Még mindig semmi változás. Az égadta világon semmi. Utcaszínház, változnak a díszletek de a régi rendszer csak nem akar elkopni. No sebaj közeledünk azért a végéhez. Előkerült az Al Bielekkel töltött idő emléke amikor megpróbáltuk összeszedni a philadelphia experiment dolgait. Nehéz volt vele. Megtanult olyan iszonyú zagyvalékokat beszélni hosszú órákon keresztül hogy elképesztő. A CIA egyik alapító tagja volt. De később megértettem mirt volt erre szükség. "Péter." kezdte nagyon komolyan a szokásos hosszú és monoton témák között ugrabugráló stílusától elütően - "Ez nagyon nagyon veszélyes." tudtam hogy a projektről beszél és arról amit ott találtak.
Elmondtam neki akkor hogy ha a világot úgy teremtette a teremtő hogy benne az ember a pusztulást szolgálja akkor én leszek az aki el fogja végezni az utolsó feladatokat ezzel kapcsolatban. Én fogom megnyoni a gombot és feltenni az i-re a pontot. Ehhez kell egy olyan fegyver amivel ezt meg tudm tenni. Adtam neki időt arra hogy végiggondolja. Beszéltem neki arról hogy bebizonyítottam az Öregéknek hogy a szeretet a legerősebb meghajtóerő pszichikailag és arra kell építeni minden féle hosszú távon működtetni kívánt rendszert mert másképpen nem marad fenn. Ez az egyetlen építőkő amin megáll végtelen ideig egy emberi rendszer. A többi mind összeomlik és magával rántja az egész bolygót. Elmondtam mire kért meg az öreg engem. Elmondtam hogy közben egyre nagyobb hatalomra tettem szert és végül ma már úgy néz ki hogy a rendszer legjava megértette mit csinálok és támogat ebben. Kevesen de a minőség magas.
Végül ennyit mondott: "Segítek." És segített. A hablatyolás közben mutatott és mondott mindent. A hablatyolás maradt, mert ezer fül figyelt minket. Később a lovassinak megtanítottam a módszert hogyan lehet ilyen hablatyolásnak látszó szöveget előállítani amiben mégis van néha néha egy egy értelmes állítás vagy értelem felsejlik benne.
---
Elefánt hallókészülék.
---
Fagen "És én mit csináljak?"
Gy "menj vissza és csináld tovább FAgent. Ki tudná jobban eljátszani mint te akivel megcsináltuk?" hahaha nevettünk.
F "De akkor felismernek."
Gy "Ugyan láttad hogy nekem kellett linkeket adnom neki hogy rájöjjön hogy mikor éppen kit játszom... és ki kicsoda. Maradjon csak ebben a hitben hogy ő felismeri mikor ki kit játszik. Te meg változtass néhány apróságot. Pl valami olyasmit amit csak ő tud meg te. Sok időt töltöttetek együtt biztos kajáltatok vagy van valami olyan mellékinfó amit csak ő tud rólad. Nem? Keress valamit és változtass rajta."
F "Hát nem reklámozom de ég a gyomrom a paradicsomtól. Nem bírom."
Gy "hahaha kiváló akkor ezentúl szeretni fogod a paradicsomot..."
F "Jajj ne már most bánom hogy elmondtam..."
Gy "Segítek megtaulni hogyan tudod átalakítani a hozzáállásodat."
F "De a zenéből is ki fog derülni hogy én vagyok az."
Gy "Hát azt is le kell butítanod egy kicsit. Csináldd azt hogy a régi témákat ismételgeted különböző verziókban. Egy jó darabig meg tudsz majd ebből élni, azután úgyis ki fog derülni hogy te te vagy... Addigra meg ő biztos hogy belefut majd valamelyikünkbe. VAgy megpróbál téged eltenni láb alól és akkor megölöd."
---