Wednesday 3 April 2024

Vérrendszer - A hajtás II.

 És minden alkalommal amikor az alsóbb rétegek megértették mit művel a felettük lévő szint - ami abban nyilvánult meg, hogy le tudták nyúlni a pénzeiket, ki tudták védeni többé kevésbé a támadásaikat, szóval kibújtak a hurokból - nos minden ilyen alkalommal a felsőbb szintek tovább bonyolították a rendszerüket, ráépítettek valami újabb absztrakciós szintet, hogy véletlenül se láthassa át az egészet a többi.

Ez a jelenség a "hivatalos" rendszerben is megjelenik szinte mindenhol. A tudományok területén és a szakmák terén lehet a legjobban fülön csípni és a szakmák terén a legérthetőbb. A "láthatatlan kéz" szakmai alap követelményekre hivatkozva vizsgákhoz köti hogy ki gyakorolhat valamely pénzkereső tevékenységet.

Erre valamilyen szinten szükség is van főleg az olyan területeken, ahol mások élete kerül veszélybe attól függően, hogy a "szagember" mennyire alaposan végzi el a dolgát. Pl autószerelőnek sok éven át kell tanulni, hogy a szerelő tudja mennyire kell és milyen körülmények között emghúzni a kereket tartó csavarokat, hogy ne essen ki az autó alól menet közben és ne pusztulj bele. És van több más ilyen információ, de nem olyan sok hogy ne lehetne megtanulni bárki által. Figyelni kell hogy a nyomatékadatok száraz (nem zsíros) tőcsavarra vonatkoznak és a nyomatékadatok szerint kell meghúzni a kerékanyát. A többi a tervező mérnökökön múlik, és az épító kivitelezőkön, hogy azt az anyagot használták-e olyan méretben és a tervező úgy tervezte-e hogy tényleg elbírja azokat az erőhatásokat amiket ki kell bírnia plusz tartalék.

Ez így rendben is volna de amikor ötévente megváltoztatják a szakmai tolvajnyelvet és arra hivatkoznak, hogy nem is tudod miről beszélünk... holott csak bevezettek pár új szót a tetőfedésben a derékszelement, széknek hívják a dongazsalut, romonádnak, a kátránypapírra ragasztott homoklemezt meg zsindelynek a régi fazsindely meg már kit is érdekel az nem is szagember aki nem az új zsargon szerint beszél.

Pontosan ezt csinálják az illegális üzletek esetén is ott pontosan azért, hogy a rendőrök meg a konkurencia ne tudja mikor mit beszélnek meg és ne legyen bizonyíték. És ugyanez megy a könyvelésnél is, ahol kiskapuk és trükkök százai biztosítják a sógor, koma, jóbarátok számára a terhek be nem fizetésének lehetőségét - míg a becsületes vállalkozó megfullad a csekkek özönében. A láthatatlan kéz államilag dotálja bizonyos körök vállalkozásait ilyen módon, behozhatatlan előnyöket biztosítva nekik a többivel szemben. Szabad verseny... nesze neked.

Természetesen még az ilyen ügyleteket is lehet bizonyítani. Az igazi uralkodók azonban teljesen el akarnak tűnni a szem elől, hiszen ha valaki hát ők tudják hogy ez a fajta szemfényvesztés soha sem folytatható a nélkül, hogy háború ne legyen belőle. És a történelem már bizonyította hogy minden esetben háború lett belőle. És a háborúban mindig van olyan még a kifosztottak között is, aki rájön a turpisságra, meglátja a trükk gazdáját és elvágja atorkát - mivel nekik nincs semmi más lehetőségük, mint vagy harcolnak és meghalnak, vagy csak simán meghalnak éhen. Ilyenkor mindig kapnak is segítséget a közepétől hiszen a közepének érdeke az, hogy a tetején levőket levágják fölőlük.

Ez egy reális veszély a tetejére nézve még akkor is ha minden erejüket latba vetik, hogy ezt elhazudják, hiszen tökéletesen tisztában vannak a vadásztörvénnyel: ha egy vadállat emberre támad egyszer, másodszor is megteszi. Ezért amelyik emberre támad, azt megkeresik és megölik.

A teteje ugyanezt teszi az aljával. Még amikor sikerül is az aljának megölni valakit a tetején... gyorsan keresnek valami helyettesítőt és bemutatják a tv-ben hogy itt van hahaha mellé lőttetek, vagy nyilatkoztatják az újságban stb. És valaki átveszi a karakterét. Mindez pontosan azért, hogy az alját félelemben tartsák és abban a hitben, hogy a teteje általuk elpusztíthatatlan, vagy érinthetetlen.

Régen a királyokat és helyi uralkodókat nagyon könnyű volt újracsinálni, hiszen kevesen érintkeztek velük, soha nem dolgoztak velük nem volt közös tevékenység az alja és a teteje között csak kiválogatott kevesek szolgáltak közvetlenül. Így még ha az egyik urat véletlen vadkanbaleset is érte, már másnapra valaki beugrott a helyére és nyomozni kezdte kik voltak a vadkanok, előkészítve a retorziókat is.

Ma még messzebb vannak az emberektől a közpénzeket eltüntető, allopó szarházik - egy kettő, de legalábbis jól megszámolható azon karakterek száma akiknek lehetőségük van az államkasszából - ami az állam területén élők közös kasszája, a kalap amibe "mindenki" bedobál de csak a kiválasztottak vehetnek ki és amiben a pénz elvileg a közös feladataink megvalósítására van bedobálva.

Szóval még egy absztrakciós szint... de az már legyen olyan bonyolult, hogy a szarházik se értsék és lássák át... Még egy lufi a pppénzrendszer tetejére, ahol nem létező pénzeket és értékeke adnak és vesznek az általunk a közös kalapba bedobált pénzekből.

És hazudnak folyamatosan. Az infláció a pénz felfújása. A pénzt nem arany alapra kellene helyezni hanem az egy cslád által egy évebn elfogyasztott élelmiszer és a létükhöz szükséges árucikkek árához kellene kötni. Ugyanígy a minimálbért is a fogyasztói kosárhoz kellene kötni - és a Kádár rendszerben pontosan ez is történt, amit a rendszerváltó reformkörös szarházi kommunisták siettek is elválasztani, hogy az inflációt véletlenül se kövesse a minimálbér és ezzel a fegyverrel gyakorlatilag kivégezhessék (megtörjék és maguk alá törjék, kiszolgáltatott helyzetbe hozzák) a bérből és fizetésből élő legszegényebb rétegeket - észrevétlenül, hogy nel egyen teljes társadalmi felháborodás. A reformkörös komcsi banda - a lakitelki szarházik akik oly büszkék arra, hoy beindították a szabad rablás rendszerét.

De azért nem sikerült vértelenre a rendszerváltás és ennek a folyamatnak nincs is vége még ma sem.

Újabb és újabb szemfényvesztők látnak napvilágot egyre finomabb taktikával. A milliárdos Schmidt a kommunista Donáth félék mérhetetlen bűneiről beszél, meg hogy volt 400 halott, de nem négyszáz volt hanem sokkal több és még többet terveznek, hiszen ő az egyike azoknak (a reformkörös 20. kongresszus lakitelek és reformkörös társaik Ledvai stb) akik támogatták és aktívan közreműködtek a minimálbér a fogyasztói kosártól való elszakításának: magyarul a legszegényebbek nyomorba és éhhalálba taszításának, mert ennek kizárólag ez volt a célja semmi más. Ha ugyanis az árakat rugalmasan - havonta, negyedévente - követi a bérek emelkedése, akkor inflálhatják a forintot ahogy akarják az élelem ára ugyanaz marad, nem pusztulsz bele. De ha az árak nem követik az inflációt, akkor a pénz amit keresel már következő hónapban nem lesz elég a felemelt árak kifizetésére. De schmidt milliárdos neki nincs miért aggódnia. (Ez úgy kezdődött, ohgy a kosár tartalmát változtatták meg először, majd a felülvizsgálatok időpontját tolták messzire az infláció megjelenésétől, mert végül is azt a hajtókört nem merték megbontani - vagy tudták megbontani amivel zet beállítottuk.)

Természetesen az igazi hajtókat nehéz fülön csípni, mert jól elbújnak. Persze nem a legaljára  kifosztottak közé - no azért azt neeem (bár amelyik nagyon szemét dolgot talált ki az még ezt is megjáttsza, hogy a kés ne kerüljön a nyakára). A középosztály területén bújnak el vállalkozóként és főleg értelmiségiként vlami jogi, egyetemi, tanári, szakemberi terepen. És véletlenül se telefonálgatnak a tisztjeiknek, nem jelölik őket a fészbúkon hanem csak tudaton kívüli módszerekkel adják le az utasításokat, jelölik ki a követendő irányt és stratégiát. Régebben voltak olyan találkozóik, ahol nyíltan is beszélgettek (zsinat) arról hogy mit fognak csinálni, legalábbis részben ezt ma már nem merik megtenni. Ennek ellenére mégis vannak találkozóik ma is, csak virágnyelven vagy valami más témáról beszélgetve - a felett vagy alatt illesztik be a valódi témát. Így meg tudnak erősíteni egy két dolgot pl hogy a másik hallja-e amit kérdez "bólints, pislogja kettőt ha igen hármat ha nem, akkor vágunk? naná, de kit?" A modern rádió. Van egyébként olyan mikrós rádió amit lehet is hallani mert a csontokat meg tudja áttételesen rezegtetni a fejedben, ami áttételesen hallható hangot eredményez. Gyakorlatilag a csontjaid a hangszórók. Ráadásul ezt csak te hallod senki más sem - kivéve ha a csontjaidra szerel egy érzékelőt. De nincs erre szükség, hiszen kellő odafigyeléssel kialakítható a tudaton kívüli kommunikáció gyakorlatilag bárkinél.

Ezek azok a területek, amit teljes erejükből tagadnak, bagatellizálnak, és lejáratnak mindenkit és bárkit aki komoly mérhető és tudományos eredményeket próbál közzétenni. Bizonyítékokat pedig megsemmisítik. Naná - ez az utolsó lehetőségük és eszközük arra hogy el tudjanak bújni.

És hát mi elől bújnak el ezek tulajdonképpen? Hát a felelősségvállalás elől. Hiszen az öszes birodalom, királyság és uralkodóház amelyik kudarcot vallott és kivégezték őket mind azért járt úgy, mert az előnyöket és az élvezetet akarta, a hatalmat de az ezzel járó felelősséget és munkát nem volt hajlandó vagy képes elvégezni. Ugyanis csak azok maradhattak hosszabb ideig uralkodók akik felelősséget vállaltak az alattuk élők felé. És itt valós felelősségvállalásról beszélek nem hazug igéretekről. A hazugsággal is a rendszer tehetetlenségi nyomatéka miatt elég sokáig tudnak a tetején állni, de végül beborul a dolog mindig. És ez általában véres szokott lenni. Addigra a bűneik olyan mértékűre duzzadnak, hogy onnan már nincs is más megoldás mint a halálos erő alkalmazása. A takarítás.

Sajnos ilyenkor mindig az alattuk lévők kerülnek a helyükre vagy valamelyik szomszédos egyenrengú uralkodó cslád csoportja, s egyáltalán nem biztos hogy levonják-e a következtetéseket, tanulnak-e a hibákból, vagy folytatják ugyanazt más színben. Általában folytatják sajnos.

Kicsit elkalandoztam vissza a legfejlettebb pszichológiai tudáshoz. Szóval mint ahogy a computer felépült újabb és újabb absztrakciós szintek bevezetésével (tranzisztor - logiai kapuk; logikai kapuk - ALU és regiszter és memória; binary code - égetett fetch-decode-execute - program nyelvek: assembly, és a többi... Ezek a jelenségek a tudaton kívüli kommunikációs és irányító rendszeren is végbementek.

Nem alkalmas mindenki arra, hogy pontosan elemezzen, hogy stratégiákat alkosson, hogy felelős döntéseket hozzon kellő körültekintéssel (felderítés) és tapasztalattal (évszázados tudás). Viszont mindenki tud emlékezni - tehát midnenki lehet memória. mindenki tud figyelni - tehát lehet figyelő. Mindenki tud valamelyen nyelvet használni annak a leghétköznapibb szintjén ahol nincs kódolás és hazugság - tehát lehet információ továbbító, azaz postás, távközlő. Ehhez ismételni kellett jól tudni és megbízhatóan észlelni és továbbadni, megismételni a kapott információt. Ez már egyébként egy bizalmi funkció, hiszen erősen lehet torzítani bármit és ez akár halálos következményekkel is járhat másokra is.

TEhát kialakultak történetileg a rendszer irányítóinak bizalmát élvezők pozíciói. Ezek általában olyan feladatot végeztek ahol komolyan bele lehetett nyúlni a rendszer működésébe. De a vérrendszerben nincs semmilyen bizalom és a vérrendszer tagjaiban nem is szabad megbízni - hiszen mindenki arra van benne szocializálva, hogy levágja a felette lévőket. Ennek a vetélkedő hatalmi családok voltak az okai. A saját hálózatukat azzal védték meg a többitől, hogy a hálózatuk midnen tagját uszították hogy vágják le és szabotálják az utasításokat. Csak azokat hajtothatták végre, amiket ők kódoltak le nekik. Megjelent tehát a rejtett jelzések köre az egyébként is rejtve a tudaton kívül, alatt, fölött működő rendszserben. Egy újabb absztrakciós szint került beépítésre.

- "Kop kop! - kopogtak.

- "Ki az?" - kérdezte gyanakodva a szobában lévő.

- "Mi vagyunk azok, a barátaid! - válaszolta valaki kintről...

Ezek a kódolási rendszerek egyre fejlődtek és bonyolódtak az idő előrehaladtával. A hálózatok pedig egyre nagyobbra nőttek. Elsősorban a háborúk túlélői lettek az új besorozottak, vagyis főképpen azok akiket a háborúkban meg tudtak törni, pszichikailag fizikailag. Ezeket eleve egy idő után már úgy törték meg, hogy bármelyik születendő gyermeküket saját maguk is törjék be a rendszer és saját maguk alá. Ennek több előnye is volt: a szülő irányítani tudta a gyermekét tudat alatt, ami elég addiktívnak bizonyult, hamar rászoktak tekintve az előmnyeit. Ráadásul a háborúban betörtek gyermekeinek gyermeki már csak a nagyszülőktől hallhattak a háborúról és hogy ott mi történt, ezek gyermekei - a negyedik nemzedék - pedig már alig valahonnan. A rendszer alá betörést meg folytatták tudat alatt.

A valódi szeretet törvénye miatt azonban a betörés módszereihez, a vérrendszerhez nem tudatosan hű réteg másként kezdett viszonyulni. Az ilyen emberek többsége érezte hogy nem jó amit csinál. Empatikus, együttérző ember érzékeli hogy a másiknak fáj amit csinál. Ezért a kegyetlenség a vérrendszerhez nem tudatosan hű rétegekben csökkent, elfordultak tőle. Minden természetes létező szereti a harmóniát az egyensúlyt önmagán belül és kívül. Ez a valódi szeretet törvénye. Ha megakadályozod egy fának, hogy felfelé nőjön akkor egy darabig oldalirányban növekszik, de amint lehetősége lesz rá folytatja a növekedést felfelé. Ezért a vérrendszer tagjai rendszeresen 40-50 évente újabb háborúkat robbantottak ki, vagy éhínséget, járványokat eresztettek nagy területekre, hogy ismét betörhessék a rendszerük alá az emberek tömegeit.

A háborúikhoz sok ember kellett. Ezért túl kellett szaporítani az emberi fajt. Hajtani kezdték hogy basszanak minnél több gyereket. Nagyon sokáig és tulajdonképpen ma is - az emberi létszám jelentette a hadseregek győzelmét. A harc ugyanis a kézitusában dőlt el. Kéz, láb és bot - ezek a fegyverek amik bármikor a rendelkezésünkre állnak, a kardhoz már bányászni kellett és érteni kellett a fémekhez, kovácsoláshoz. Ez a nemi hajtás az idők kezdetei előttre visszanyúlnak. Amióta háború van, azóta nemi hajtás is létezik. Kiemelt jelentősége van a vérrendszer számára. Ezért nagyon fontos a rádiós alapon működő pöcs és picsabuzerátor (minden testrész reagál valamilyen rádiós jelszintre a megfelelő energiával és koncentráltságban); a pornó, a nemi szabadosság. De ezért vesznek részt - kiemelt jelentőséggel - a gyermekvédelmi rendszerben is sajnos nem pozitív - csak pozitívnak látszó - szándékkal, és ezért lehet pedofil vezetése gyermekotthonoknak (szüleiktől elszakított gyermekek - védtelenek, betörhetőek, felhasználhatóak bármire).

A vérrendszerben az ember csak egy fegyver, egy golyó, egy mozgatható eszköz. Eldobható, feláldozható. Ez alól csak az képez kivételt és csak addig, akinek van valamilyen nehezebben kialakítható képessége, nehezen elsajátítható tudása, ami miatt nehéz pótolni valaki mással. Ezért került lassan a vér szerinti hatalmi családok, uralmi körébe egyre több családon kívüli, akik az intelligenciájuk miatt nélkülözhetetlenekké tudtak válni a vérrendszer számára, a hatalmi családi körök számára.

Ha ma jól körülnézünk egyik állam közszereplői között sem találunk olyat, amelyik ne lett volna tagja kiképzettje valamelyik ABC-s ügynökségnek, vagy szabadkőműves páholynak, vagy ne lenne valaki ilyen leszármazottja. A nagy nevű vércsaládok pedig kihalófélben vannak, kizárólag azok maradtak meg lábon, akik rendelkeztek a megfelelő intelligenciával és önreflexióval, hogy tanultak a hibáikból és tudtak-e újabb és újabb szinteket emelni a régiek fölé amit az alattuk lévők nem voltak képesek átlátni.

A verseny tulajdonképpen arról szólt, hogy ki tudja felderíteni a másik csoport tisztjeit akik meghatározó húzó emberek, irányítók és elég intelligensek a pontos vágáshoz, tisztán látják  ahelyzetet a közösségükön belül és kívül. Mert amikor egymás okos embereit meg tudták ölni, akkor a másik csoport egyszerűen nem látta meg a helyes utat, elpusztult a maradék pedig kénytelen volt betörni a másik csoport alá.

Ez a folyamat majdnem teljesen nyíltan napvilágott látott az 50-es 60-as években az úgynevezett hidegháború idején. A legtettején lévő irányítók hozták léter ugyan a különböző ügynökségek között folyó halálos harcot az atomháború lehetőségének terhe alatt - de velük is pontosan ugyanez történt a legtetején. És történik ma is, legalábbis újra fog indulni minden ilyen kör.

A CIA-t és a GRU-t ugyanaz a hatalmi kör hozta létre pontosan a technikai fejlődés kordában tartásának igénye miatt. Ez a kör már 1911-re egy globális minden társadalom felett álló hatalmi kör volt. Első formájában az első szövetségben kezdődött később az aranykörben már nemzetközi szintű hajtókörré vált, ami a tagjaitól és a nem tagoktól is megkövetelte, kikényszerítette fegyverrel és vérrel, hogy az aranyat mindenki elfogadja mint csereértéket. Még később az aranykör felismerte, hogy az emberiség elfordult és már tusztán látja és látni fogja háborúk idején főleg, hogy az arany egy értéktelen dolog. Mert az. Nem lehet megenni és nem sokmindenre jó. (amellett hogy kiváló elektromos vezető, kis energiájú jeltovábbítás esetén bizonyos frekvenciahatárig....) Ezért jött létre a fekete arany-köre - ami már energia hordozó lévén kívánatosabb lett a 20-21 századra. Persze a vérrendszer kizárólag olyan dolgokra épít amik a földi életet és annak feltételeit pusztítják, mert nekik a teljes és totális uralomhoz ez kellett: az erőforrásokat uralni, amit meg nem tudsz uralni azt pusztítani - felégetni. A sok csoport együttes hatása pedig a földi élet és annak feltételeinek elpusztításához vezet.

És itt eljutottunk a vérrendszer egyik legalapvetőbb problémájához: hogy képtelenek az egység megteremtésére. Az alja a tetejét folyamatosan le akarja vágni maga felől, a különböző csoportok is pusztítani uralni akarják egymást és összefogás csak egy magasabb szintű erősebb csoport uralmával lehetséges vagy valamelyik harmadik csoport elleni összefogással képesek egymással alkut kötni, de azt is csak vér alapon. Én tartom az én késemet a te nyakadon, te a tiédet az enyémen és így megbízunk egymásban hogy amásik tartani fogja a megállapodás feltételeit, mert ha nem akkor nyissz. Ezért kell mindenkit bemocskolniuk és lerángatni a mocsokba és ezt felvenni rögzíteni, hogy nehogy kiderüljön róluk bármi. Így mindenki hallgat, mert midnenki mocskos, és ha valaki beszélni kezdene, akkor közös erővel kezdik támadni és megölik vagy ellehetetlenítik,  perifériára szorítják, kinevetik, bagatellizálják stb... ha megölni nem tudják. Ezért nincs semmi változás az országban.

És ebben a rendszerben mára már mindneki benne van. Nincs olyan társadalom, és nincs olyan egyén akinek ne lett volna valami köze a vérrendszerhez. A titkosszolgálatok minden tagja benne van és a társadalmak minden tagja benne van a titkosszolgálatokban. A kígyó önmaga farkába harap. A kör bezárult. Természetesen midnenki hazudik erről, hiszen a vérrendszer tagjai azt is körbehajtották, hogy aki beszél a rendszerről, vagy arról hogy ki mit csinál benne, vagy a véráldozatokról - ami szerintük egy szent dolog - azt az egész rendszer egy emberként fogja támadni és megölni. Ezért ők nem beszélnek. Nem beszélhetnek. Aki beszél azt bárki megölheti. Mindenki benne van.

Én beszélhetek, mert én nem tartozok a vérrendszerhez. Én a valódi szeretet törvényét szolgálom és sok nemzedékre visszamenőleg az őseim is ezt tették. Velünk kötötték a zsidók az első szövetséget. Abban állapodtunk meg hogy a vérhitet együtt felszámoljuk mindenhol a világban. Ők azért mentek ebbe bele, mert akárhová mentek mindenhol egymásnak estek és a vér fröcskölt minden felé, a pusztulás marta a családjaikat és csalárd módon ettől remélték az általuk vágyott világuralmat. Tudták, hogy a szeretet nélkül nem lesznek képesek semmit se uralni, de a hódításhoz és mások betöréséhez a kegyetlenség kellett, aki viszont kegyetlenné vált elveszítette a képességét a valódi szeretetre - tisztán látásra alapozott döntést pedig nem tudott a vérrendszer legjobbja se hozni, hiszen nem volt rá képes képtelenné vált. A kegyetlenség megfoszt az ehhez szükséges képzelőerőtől. A hamis hazug szeretet meg nem volt elég.

Mi azért mentünk ebbe bele, mert láttuk hogy mindenhol felütötte a fejét a vérhit. Kellett egy csoport akik elég vérszomjasak és éhesek az uralomra. Ők azok voltak és ma is azok. Saját vezetőik elől menekültek ki egyiptomból. Szétoszlottak minden égtáj felé és elkezdték a munkát. A feladatuk az volt  hogy az összes vérhitű közösséget uralják le maguk alá és végül szüntessék meg a vérhitet. Persze az már akkor látszott, hogy ők csak a hatalmat akarták, lemondani nem akartak erről és ma még inkább láthatóvá vált a szarházi szándék. Újabb és újabb ebsztrakciós szintekre emelik az emberi psziché megtörésének művészetét - miközben egyre mesteribb módon rejtik el azt. És mindeközben a fegyvereik is sokkal kifinomultabbá váltak: pénz mint fegyver - kiéheztetés; pszichikai fegyverek pl pletyka; rádió - pöcs és picsabuzerátor; a kémia - adalékanyagok alkohol, étel, ital, víz; stb.

Viszont mára már nem képesek újabb szintet emelni. Elérkeztünk a hosszú futás végéhez. Most őseim biztosítékaié lesz a fő szerep. Ha jól dolgoztak akkor lesz valós változás, de egy biztos: a vérrendszer belátható időn belül véget ér (max 2 emberöltő távlatában) vagy így vagy úgy. Ez persze a szarháziknak nagyon nem tetszik és mindent meg fognak próbálni.

Az eredeti egyszerű rendszer pontosan úgy épült fel mint a "hivatalos" látható parancsuralmi rendszerek. Piramis alakú hatalmi szerkezetben. Legfelül a rejtett - rejtőző Istenek - magukat istennek beállító azt elhitetni szándékozó szarházik - alattuk a főtisztek, alattuk az altisztek, közkatonák és a kifosztottak legalul a legszélesebb réteg.

Ezt az egyszerű rendszert bonyolítja tovább, hogy a legteteje sem egységes több személyből , sőt több csoportból álló "elit" alkotja. És ugyanígy lefefelé területi alapon is és családi, kláni és mindenféle törésvonalak mentén is megosztott a rendszer. De az alapvető megosztottság a legtettejéről indul és ők azok akik lefelé tovább bonyolítják a megosztottságot - hiszen ha egymásnak tudják ugrasztani az alattuk lévőket akkor könnyebb uralni őket. A rendszerről való tudást a felsőbb szintek mind titkolják az alattuk lévő szintek elől, hiszen a tudás hatalom. És ők azt nem akarják kiadni a kezükből.

Viszont a legteteje nem függ és nem elfogult semmilyen nemzeti, kláni, törzsi köteléktől - teljesen szabadon átlépnek bármilyen kötelezettségen, kötelességen - nincsenek el és lekötelezve senkik és semmi által. Magyarul könyörtelen számító érzékeiket átlépő ki- és bekapcsolni képes eszközök, a hatalom megszerzéséhez megtartásáhot és még több hatalom megszerzéséhez és persze annak élvezetéhez.

A legfőbb jellemzői tehát a kizárás. Mindenkit ki akarnak zárni a hatalom köréből, hiszen az egészet akarják ellenfelek és partnerek nélkül. Ugyanakkor mégsem tudják ezt megoldani partnerség nélkül. Lehetetlen az eész bolygó élőközösségét nagy csoportok nélkül irányítani és uralni. Az egész rendszer roskadozik saját súlya alatt.

Az alsóbb rétegek pedig egyre többet tudnak az egész rendszerről annak működéséről és egyre többször vágnak le fejeket maguk felett.