Tuesday 5 July 2011

Hipnózis 02


A teljesíthetetlen feladat tudatállapota. Mire használható az a tudatállapot, amikor olyan feladattal, jelenséggel, dologgal találkozunk, amley meghaladja a felfogóképességünket és az általunk ismert világ kereteit - az arról való tudásunkat?
Ilyenkor a tudatunk egy olyan állapotba kerül, melyben nincs szó szerint semmi a fejünkbe. Sokszor elfelejtjük azt is pár pillanatra, hogy mi is történik tulajdonképpen.
Ehhez a pillanathoz (helyzethez) rendeli L.R. Hubbard a "clear" szót. A clear szó angolul van és tiszta, üres jelentéssel bír.
Tabula Rasa. Az üres lap. Ilyenkor az elménk üres lapként funkcionál - melyre írhatunk új tudást (újraprogramozhatjuk). Ron Hubbard ügyesen ezt saját céljaira fordítja. Sajnos ezek a célok teljesen materiálisak így a bukása elkerülhetetlen volt.
A tabula rasa állapot az Isteni parancsolat befogadására lett megalkotva. Az a helyzet ugyanis, amikor erőnket, tudásunkat jelentősen meghaladó dologgal, eseménnyel találkozunk - az emberi hatalomnál nagyobb hatalommal való találkozás pillanata. Az a pillanat, amikor Isten megfricskázta az orrunkat - "Hééé, Vannak ám határaid!"
Tesco kutyakaja - Már a kutyának sem kell!
Az állapotot úgy fordíthatjuk saját spirituális épülésünkre, hogy benne maradva elgondolkodunk. Ilyenkor megállva és megtartva az eddigi tudásunkból a helyeset, megtarthatót, kidobva a helytelent - fejlődhetünk Isteni lényegünk felé.
Más hétköznapi helyzetekben is előidézhető ez az állapot. Többször találkozhatunk vele és gyakorolhatjuk is az előidézését. Valahányszor sikerül ki és belépni egy ilyen állapotba, a tudásunk tisztul - és ellenállóbbá válunk a hipnotizálhatóság terén. Magyarul kevésbé leszünk befolyásolhatóak a meditáció vagy kontempláció, ima, gyakorlása után.
Ezért fontos a titkolózó hatalmak számára a totális felforgatás sikerességéhez a vallás és a spiritualitás gyakorlásának kiirtása. A kevésbé befolyásolható embertömegek nem jó biorobotok, akik parancsszóra mennek a nagyáruházakba a legújabb bevásárlódivathulám meghirdetése után...