Wednesday 25 July 2012

megoldások keresésére figyeltünk

Sebrenica.
EMP.
Csak figyelmeztetés az amerikai haderő számára. Potyognak a gépek, kerülnek ki a fejlesztések a világ különböző pontjain. Szép a Japánoktól, hogy nem álltak komolyabb bosszút. Megtehették volna. A világ legerősebbnek képzelt hadseregének gépei potyognak az égről. Középiskola. Láttam egyszer egy új típusú mérőműszert, mely erősáramú vezetékek mérésére volt alkalmas az áramkör megszakítása nélkül. "Hogyan lehetne ebből fegyvert csinálni?" "Ha lehet mérni az áramkört gyakorlatilag vezeték nélkül - hiszen a műszer nem is érintkezik az áramkörrel - akkor visszafelé is működnie kell ennek az ügynek. A többit már kikövetkeztethetitek."
Videó.
"Hagyd abba!" "Ugyan már, mit szarakodsz?" "Mi itt feladatot hajtunk végre." "Ja. Tudod én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a munkám egyben a szórakozásom is"... - röhögött. Jól van. - Ő feküdt a földön azon a videón, saját módszerével ért véget az élete. Úgy ahogyan ő bánt másokkal. tipikus CIA."
Megemelkedett a tudatosság szintje ez érezhető. Mi lesz ebből? Nem látom. Sokminden lehet. Szíriai-török határ lezárva. 
Igen. Ott voltam. Ez is. Itthon nő a feszültség. A legtöbb értelmesebb ember elmenekül ha tud. Úgy látom, hogy ez az ország csúfos véget fog érni. Vagy akár ezt múltidőben is mondhatnám. A fekete levest nem itt fogom átélni, nem vagyok kíváncsi ezekre. Ti hagytatok magamra, és ti dobtatok be ebbe a rendszerbe. Ti nem értitek és nem is akarjátok megérteni a legtöbben amit mondani akarok. Azért nem, mert akkor nektek is változtatni kell. És kell. Mert bizony nagyon sok alapvető dolgot rosszul csináltok. Hagyomány és élet ellenesen. Olyan alkut kötöttetek, mely ugyanolyan működésképtelen, mint a másik oldalé csak ti legalább próbáltok néhány értéket beletenni. De látok változtatásokat is. Ez jó. Ha erre képes egy közösség az nagyon jó. Akkor már csak az őszinteséget kell megtanulni, de ehhez el kell tudni fogadni, bármilyen gondolat kimondását. Miután ki lett mondva az után szét lehet válogatni a hasznosat és kidobni a hasznotalant.
Igen. Részt vettem az Izlandi eseménysor tervezésében. Az első think tankokban. Social designers. Profilers. Ő is rendellenesen működő család gyermeke. Érzékeny. Az ellenőrző lista. A főbb irányvonalak és az alapelvek. Erre büszke vagyok. Egy megoldás, mely működik. Vigyáztak a hatalom kérdéseire. Kidolgozták a valódi részvételi demokráCIA döntéshozási folyamatát. Meg kell őket kérdezni hogyan csinálták. Részletesen kielemezni.
Atya isten mennyi dologban vettem részt... Tényleg elég nehéz felfogni is. Nem vagyok jól. Az életkedvem a padlón. Valami itthon is elindult, felszín alatt megy vagy csak én nem látom? Csak érzem. Elég gyengén, de elindult. Remélem jó irányba.