Tuesday 26 April 2011

Mocsári Ilona közgazdász

A férjével autóbalesetben meghalt Mocsári Ilona közgazdász, megpróbált üzenetet átadni nekem. Annak idején Pozsgay Imre tanácsadójaként rákérdezett bizonyos tételekre az állami költségvetésben, hogy mi is az, mi is ez. Nagyon sokszor beszélt Adam Smiths "láthatatlan kéz" elméletéről. Sokszor nyomatékosította ezt a kifejezést.
Ron Paul hisz a szabad piac önszabályozó törvényeiben, ami tulajdonképpen ezt a láthatatlan kezet jelentené - egészséges helyzetben. De a manipuláció korában ez a kifejezés egészen mást takar. Nem létezik olyan, hogy szabad piac. A "láthatatlan kéz" a manipulátorok keze - a mani-, manu-, szavak is jelzik ezt a kézzel végzett beavatkozást jelentő hátteret.
Nos amiért Mocsári Ilonának meg kellett halnia, az a "láthatatlan kéz", amely ezeket a láthatatlan és jól elrejtett tételeket az állami költségvetésben igyekszik láthatatlanként tartani. Mocsári Ilona tudta, hogy mi folyik itt. Tudta, hogy ipari méretekben zajlik a lopás. Ráadásul az egyetemen, ahol tanított - még beszélt is erről. Igaz burkoltan és utalásokkal célozgatott csak.
Varga Imre, Drábik János, Bogár László: Válság és valóság cím könyvükben nagyon jól elemzik a kialakult helyzetet. Nagyon ajánlatos olvasmány és egyetemi, iskolai tananyag (kellene, hogy legyen). Kapcsolódik ahhoz a történethez, ami jelzi a háttérben meghúzódó hatalom álságos és kapzsi természetét tárja fel. A manipuláció és a nyerészkedés története ez. A hatalomtól való függőség, mely tönkretesz mindenkit (mindent) a környezetében és végül önmagát is. Ez egy betegség. Olyan, mint a heroinfüggőség (vagy bármely más függőség). A heroinfüggőt sem érdekli semmi, csak az, hogy meglegyen a következő adag. Az sem érdekli, hogyha el kell lopnia a családja összes pénzét, el kell adnia a házát, a szomszéd házát - és az sem érdekli, hogy a saját teste is elpusztul a folyamat eszkalálódása közben. Egy mélypont megélése segíthet csak - aminek a végén a pusztulás (halál) vagy a spirituális ébredés következik be. Jelenleg a hatalom-függőségben szenvedők milliók életét teszik tönkre, emberekét és a földi élővilágét. Kontrollálják az időjárást is és ezzel már olyn rendszerekbe nyúúltak bele, amelynek végzetes következményei lesznek az egész emberiségre, az egész bolygóra nézve. A függőség egyik fő jellemzője a tagadás. Ez a tagadás a médiákban leközölt hamis és hazug információk tömegében jelenik meg. Megfizetett, megfélemlített tudósok félrevezetik az embereket. Talán maguk is elhiszik amit hazudnak. És a média-agymosáshoz szokott emberek pedig megnyugszanak. Minden rendben. Nekem nem kell tennem semmit. Majd ők megoldják...
Nem tudják megoldani. Tűzoltás megy és egyre látványosabb. Egyre durvább lesz. Sokan akkor fognak észhez térni, amikor már nem lesz mit tenni. Ébresztő emberek. Mindenkinek tennie kell. Segíteni kell ezeket az embereket, hogy felébredhessenek. Fel kell lépni ellenük, és most már muszály. Harcolni kell ellenük, ki ahogyan tud. Aki tud fegyverrel, aki tud kutatással, aki tud felépülési tapasztalatokkal, aki tud szeretettel.

No comments: