Tuesday 9 February 2016

falujjah - hát én csak azt csináltam a mit parancsoltak...

A gyereknek kezdett elege lenni abból hogy mindenki arra hivatkozik hogy ő csak parancsot teljesít. Afganisztánban akkoriban a tálibok kezdték feladni a harcot ezért az usa és brit hadsereg irányítói, üzletemeberek akiknek a portékája a halál, úgy gondolták kell egy kicsit fejleszteni a tálibokon hogy ne menjen el a kedvük a harctól. Nosza kérjük meg a gyereket úgyis mindenkinek fejleszt akimegkéri nem? Majd utána meg rá tudjuk uszítani a mieinket hogy elárult mindket...
Nosza ledobták a gyereket afganisztánban...
---
A két szarházi igen unatkozott.
"Te gyerek taníts meg mindket jól lőni."
A gyerek megmutatta nekik hogyan tudnak jól célozni hogyan állítsák fel a fészekben a fedezéküket. "Mindennek van előnye és hátránya. Az ilyen pozíciónak az az előnye hogy csak szemből tudnak visszalőni a lyukon keresztül, oldalról nem. Viszont hátránya az hogy ti sem láttok ki oldalt ha onnan jön valaki.
"Te ez kurva jó. De most meg elkezdtek ugrálni. Azt hogyan tudjuk lelőni amelyik így ugrálva megy át az utcán?" A gyerek megtanította azt is.
Közben átküldték a másik oldalra is fejleszteni. A tálibok ugyanúgy nem figyeltek oda pontosan arra amit mondott mint emezek. Először egyáltalán nem akarták követni a tanácsait. Lassan ahogy fejlődtek, megtanultak ugrálni, futni, mászni - úgy kezdtek belemenni stratégiai kérdésekbe és a valódi célok tisztázásába. Pl miért akartok eljutni A-ból B-be? Mi a célja a dolognak? Miért fontos ez? stb.
Madj megtanította nekik hogyan kell a bebiztosított fészket a falakon és a tetőkön keresztül megközelíteni és kitakarítani. Meg is oldották.
Másnap az usa táborban kérdik a gyereket: "Te segítettél a táliboknak? Te tanítod őket?" "Igen." "De miért?" "A feljebbvalóitok ezt kérték tőlem. Ezért dobtak le ide, mert a tálibok fel akarták adni a harcot és akkor véget érne a háború."
A sok marha meg csak nézett mint birka az újkapura. De megtanulták tiszteli a békét leglaábbis azok akik életben maradtak ott... Hamar kikoptak ezután azok akik ilyen ficsúri szórakozásnak tartották a katonáskodást és szórakozásnak az afgánokra való lövöldözést. Ez ilyenek azok után amit tanítottam a táliboknak hamar otthagyták a fogukat.
Viszont a tálibok meg rájöttek lassan ahogy a stratégiai kérdéseket egyre többen emgértették hogy a saját igen tisztelt vezetőik küldik őket a halálba miközben az emerikaiaktól veszik fel a lóvét a heroinért amit nekik adnak el közben. S hogy a legtöbb tálib vezető mint cia elkötelezett... elég nehéz falat volt nekik.
---
Nos az angliai területen élők allelujjáztak az afgán háborúért, jó sok pénzt jelentett nekik, de azért maikor megjöttek a kicsi fiaikkal a koporsók és a hullazsákokban a maradékok - mindjárt elindult a tiltakozási hullám a háború ellen és felerősödtek a tiltakozó hangok... no ja... amikor a ti seggetekről van szó és ott ég a tűz alatta akkor már nem olyan jó dolog a háború mi? csak amíg a másik bőre kerül a vásárra mi?
Hát ez a megoldás... az összes féreg amelyik mások nyomorgatásán, kifosztásán, és gyilkolásán nyeri a pénzét és élvezetét - meg kell nekik mutatni milyen az amikor ők kerülnek a böllérkés alá... mindjárt pacifistává válnak pillanatok alatt... mindjárt lesz minimálbér élhető szinten... mindjárt lesz élet lehetőség másoknak is...
---

No comments: