Thursday 9 January 2014

MF - oda vissza emékeztető

- "Szeretnék adni neki valami ajándékot ami boldoggá teszi, biztosítja a megélhetését, és leköti, hogy ne kezdjen visszakanyarodni a régi körök felé." - mondta az Öreg.
- "Rendben van. A képességeire és azokra a tevékenységekre kellene építeni amit a civil életében is megtartott, gyakorolt. Valamikor pl fuvolázott. A zene segít, meg kellene mozgatni a testét is, mert az a fizikai terhelés amiben élt hiányozni fog neki. Ezért kell valamilyen mozgás is. Továbbá rá kell bírni, hogy a múltjával is kezdjen valamit. A kilépőknél ez rendszeres probléma, ahogy láttuk. Hiába az emlékezet elvesztése a múlt tudat alatt is kísért - tehát valamit kezdenie kell vele. Amíg nem lesznek emlékezet betörései addig a civil életének gyökereivel kell lefoglalni. Szülőkkel kapcsolatos emlékek, nemzeti hovatartozás szeretett múltbéli figurák, akik segítettek neki megmaradni embernek."
---
Első találkozás után, négyszemközt az Öreggel.
- "Na? Mit gondolsz?"
- "Pffúúú. Hát nem lesz könnyű. Először is nagyon konok. Nem érti még, hogy mi van - csak robot módjára csinálja amit mondasz neki. Azt hiszi ez is valami feladat. Kellene néhány ember aki majd folyamatosan tud visszajelzést adni róla. És később vissza kell majd mennem hozzá."
- "Van ott pár emberem. Megoldható."
- "Hagyni kell amíg elér abba az állapotba amikor rájön, hogy nem megy neki egyedül. El kell jutnia abba az állapotba amikor segítséget kell kérnie. Amíg nem jut el ide addig hiába magyarázok neki, nem fogja megérteni."
- "Ő soha nem fog segítséget kérni."
- "Akkor azoknak akik figyelik, azoknak kell segítséget kérniük. Hagyni kell, hogy elmérgesedjen a helyzet, de még nem annyyira, hogy ne lehessen visszafordítani. Ehhez olyan kell aki képes érzékelni a helyzet súlyát és hogy mikor szakad el valakiben végleg a dolog."
- "Van ilyen emberem ott."
---
---
- "Kell valamelyik lány? Megkaphatod bármelyiket."
- "Nem akarom, hogy bárkit kényszeríts vagy manipulálj azért hogy felkínálkozzon."
- "Jajj maradj már, látom hogy bámulod őket... Ezek bármire képesek a karrierjük érdekében. Csak egy szavamba kerül."
- "Hagyd őket békén."
---
Hirtelen az ejtófélfára támasztotta a lábfejét pont a srác szeme elé spárgában. A többiek is odafordultak kíváncsian miközben a terem zsibongott a táncoslányok csivitelésétől.
- "Láttam, hogy megbámultad a bokámat tegnap az ebédlőben." - mosolygott kihívóan.
- "Más lányok lábát is megnéztem." - válaszolta mosolyogva a srác.
A többiek nevettek.
- "Igen, de az enyémet 5 perccel tovább bámultad mint a többiekét." - vágta ki magát.
---
---
Reggel későn kelt. A többiek már próbáltak, ő még csak a reggeli kávéját szürcsöégette a hotel kávézójában. M jött be a főbejáraton s hamisásan elégedett mosollyal huppant le a mellette lévő fotelbe.
- "Na milyen volt az éjszakád?" - kérdezte sokat sejtetően, mint aki mindet tud. A srác gyanakodni kezdett, hogy az előző éjszaka történtek talán nem is voltak annyira véletlenek.
- "Te intézted ezt? Mit mondtál nekik?" - "Jaajj M miért kell mindenbe belenyúlnod?"
- "Ugyan már - legyintett - csak felajánlottam az elsőnek egy szólót a műsorban. Jó lesz emlékeztetőnek neked. Meg fogod ismerni szerintem."
---
---
Emlékeztető az emlékeztetőben.
European Mantra, Hobo, Tátrai, MF, linkek és elfeledett emlékek.
---
- "Az kerül kivülre belőlem, ami a külvilágból a bennem keltett visszhangból kifejezésre jut. egy üres tartó talán. Vagyis hardware, az oprendszer mindig változik, de a hardware meghatározza bármelyik oprendszer működését. Rá lehet tölteni sokmindent. Tudat alatt meg működik bennem az a közös meghatározó erő, vagy rendezőelv, ami megtart engem abban az irányban, ami mindannyiunk számára létszükséglet. A tervezettség ilyen foka lehetséges tudatos állapotban is, de egy tudat ennyire tökéletesen nem képes ilyen fokú előrelátó tervezésre."
 
 

No comments: