Saturday 26 January 2013

Izland

Körülnézek. Látom, hogy mozgolódás támadt. Arra mindenképp jó ez, hogy meglássátok, amit kell és megértsétek: nincs más kiút, mint az az ajtó - amin be kell lépni. Amit meg kell tenni. Ez a rendszer az állandó népesséknövekedés szükségességének szajkózásával - amire azért van szükség, mert enélkül nem "növekszik a gazdaság" ami egyszerűű magyar nyelvre lefordítva azt jelenti, hogy az a néhány ezer fő országonként akik a legnagyobbat kaszálják mások sárba tiprásával, nem tud akkora jövedelemre szert tenni amekkorára szeretne - a vadkapitalista könyörtelenségével, nem tartható fenn tovább. Még elég sok idő kell ahhoz, hogy ezt mindenki megértse és sokan fognak belehalni - ahogy elnézem. De lassan egyre többen megértik hogy nincs tovább.
Végjáték zajlik, ami csak a nevében végjáték - a sakkból köcsönözve ezt a kifejezést, mely a sakkjátszma végső időszakaszát jelenti, a nagy csaták után, amikor már csak néhány figura maradt a táblán. Minden hasonlat sántít - de a hasonlat segít megérteni bonyolult helyzeteket, egysezrű nyelven. Persze azért mert sántít rendkívüli módon félreértelmezhető. Ha valaki félre akarja érteni - hát tegye azt. Ára van ennek is.
Nem akartok érteni, nem akartok lépni, mert beleszoktatok a kényelembe, a hatalomba. Most fordult a kocka. És úgy nézem csúnya vége lesz.
Megírtam, hogy kell a nemzetközi segítség - ti akkor is mentek a magatok feje után. Végülis nem baj. Így biztosan tudjátok, hogy mi a helyzet és ki kicsoda ebben a hazug cirkuszban.
Most jönnek majd azo a rétegek, akiknek eddig még volt valamilyük.
Szar ám úgy élni, hogy nem tudhatod melyik haverod fog fejbelőni hátulról és mikor.
Nem akartok háborút? Akkor miért tesztek meg mindent azért, hogy az legyen? A rendszer szolgálóiként a háború felé toljátok a szekeret. Ti csináljátok. Miközben azokat tapossátok a földbe, akik kiszállnak és tesznek ellene. Megfizetitek az árát.
Igen. Hát csak krumpliból nem lehet birkapörköltet főzni. Szar az anyag. Ez van. Még kell nekik.
Én már lehet, hogy nem fogm ezt végignézni.
Rohadtul elegem van.

1 comment:

Anonymous said...

Sok ember érez hasonlóan, nagyon sok, és kiszállnak, mert annyira ördögi, ember és lélekgyilkos a jelenlegi rendszer. De ki kell tartani! Általában nem is magunkért, másokért! Hagyni kell, hogy Isten döntsön abban, meddig játsszuk földi szerepünket. Ő jobban tudja. Ki kell tartani és szeretteinkkel, az Emberekkel össze kell még jobban tartani. Ha szeretet vesz körül és jó emberek, az egész világ problémája eltörpül, megszűnik...egymásnak erőt adunk! :)Nem szabad hagyni, hogy elvegyék az eredendő boldogságot, létünk alapját.