Saturday, 7 May 2011

Bajai halászléhez készül a tészta

A nagymamám:


Egy falu, egy letűnt világ üzenete rejtekezik a mozdulataiban. Öreg foltos kéz, mely túlélt már háborút, diktatúrát. A deszka és a kés, melyek enyhén ívben megkoptak az idők során - a ragaszkodás, a szeretet, kitartás és a hűség szibólumai. Nincsenek szavak arra, amit üzennek nekünk, nekem.
Halászléhez készül a tészta. Baja, 2010. 12. 27. Karácsony után.

2 comments:

kata blanka said...

Mifelénk mácsik, és én is tudok csinálni :)

Sound said...

Micsik? Az a tészta neve? Nálunk nincs külön neve ennek a tésztának, de ezt a fajtát csak a halászléhez esszük. Először a levet tésztával, majd mikor az elfogyott a halat magában.
Merre van az a mifelénk?