Monday, 24 January 2011

Gazdasági bérgyilkosok itthon - Csányi Sándor és a Bácsbokodi sajt

A Bácsbokodi tejüzem is bezárja kapuit. Tulajdonosa Csányi Sándor alapos előkészítés után juttatta a hosszú ideje már csak sajtot termelő gyárat az enyészet útjára.

Először is megszüntette a napi fogyasztásra szánt tejtermékek (tejföl, tej) termelését - ezeket átvette a szegedi üzem. Bácsbokodon csak a sajtgyártás maradt meg. A sajtgyártás önmagában nem egy túl nyereséges vállalkozás. A sok mű-sajt (olcsó Tesco szarok) csökkentik a sajtvásárlási kedvet, az emberek nem igényeskednek már a tekintetben, hogy amit esznek az igezi sajt-e vagy valami szemét. A második lépcsőt egy új igazgató gazdasági bérgyilkosként tudatosan tönkretette (veszteségessé tette) a Bokodi tejüzemet.
A módszer változatos és a petter jól felismerhető: titkosszolgálati trükközés, hipnózis és manipuláció és szándékos károkozás. Néhány régen ott dolgozó vezető beosztású tapasztalt szakember munkáját különböző apró trükkökkel lehetetlenné tette, stílusával személyi konfliktusokat provokált. Erre mindenki különbözőképpen reagál. Volt, aki rövid idő után inkább felmondott, volt aki szembeszállt és ezért ő rúgta ki. Miután megszabadult pár régi kollégától, a többiek felé is kidolgozott stratégiával közelített.
Szerencsétlenségére egy alkalmazott látván mi készül bizonyítékokat kezdett gyűjteni. Új igazgatónk ugyanis a jól működő régi technológia helyett, kipróbálatlan és hibás technológiát próbált ráerőszakolni az üzemre. Ez hat hónapos intervallumban 10 milliós kárt okozott a kis vállalatnak. A sajtgyártás során keletkező iszapba dobáltatta a rosszul sikerült sajtokat mázsaszámra. Erről egy előrelátó munkatárs nyilvánartást vezetett 6 hónapon keresztül. Az új igazgató tehát kb 50 milliós kárt okozott összesen a vállalatnak az ottléte során. Amikor ez a kolléga került sorra perrel fenyegetőzött, a kirúgás fenyegetettségét kivédendő. Mi történt? Felajánlottak neki egy összeget és aláírattak vele egy papírt, hogy nem perel és nem hozza nyilvánosságra a bizonyítékokat.
Bácsbokodi viszonylatban egy ilyen üzem bezárása katasztrófális következményekkel jár. Az emberek eddig is 12 órás munkanapokat dolgoztak, amit csak 8 órai munkabérrel fizetett ki az ország egyik leggazdagabb embere, ezután a környék egyetlen nagyobb üzemét is tönkretette. Vajon mi lehet a szándéka Csányi Sándornak az ilyen akciókkal?
A magyar tejipar tönkretétele?

4 comments:

Anonymous said...

Én ismerek egy élő Arany embert. Amihez hozzáér, arannyá változik. Vagy hogy szebben mondjam, az érintésétől kivirágzik minden. Eddig egy iskolát futtatott a város utolsó helyéről a legjobbak közé, egy lerobbant művelődési központ borult tőle virágba, és most egy falusi kisiskola éled látványosan...

Bámulatos, hogy egy-egy ember körül a teremtésnek illetve a pusztításnak micsoda örvényei keletkeznek!

Sound said...

Nem osztod meg ki az? Titok?

Anonymous said...

[Ki van a képen?]

Nem. Megmondom, miért nem.
A második gyermekemet még kórházban hoztam a világra, minden nővér – a hivatásához méltatlanul – gyalázatosan viselkedett, egyet kivéve. Gondoltam, írásbeli panasszal élek a betegjogi képviselőnél, de aztán meggondoltam magam, és azt az egyetlen nővért emeltem ki, aki szerintem pontosan úgy viselkedett, ahogy az emberek között természetes kellene, hogy legyen – nemcsak a többihez képest, önmagában – ha ez így érthető.

Eltelt több év. Egyszer nyáron a kórház felé jártamban gondoltam egyet (már megint :)), és a közelben vettem egy nagyadag csokifagyit, mert tudtam, hogy az a nővér kedvence, közben imádkoztam, hogy műszakos legyen. Az volt. Beszélgettünk, nevetgéltünk, és akkor egyszer csak a homlokomra csaptam: én írtam egy levelet, nem lett semmi következménye? Te voltál az? nehéz leírni azt a színeváltozást és keserűséget; kiderült, kirekesztették, meghurcolták.
Írtam volna inkább panaszlevelet! (Hallgasson az ember az első megérzésére!)

Sound said...

(nem tudom) Igen ezt ismerem, engem megpróbáltak megölni több alkalommal. De nincs teljhatalmuk a gonoszoknak. Pont nemrég panaszkodott egy ismerősöm, hogy tl sok negatív dologról írok. Jó lett volna balansznak. De ha egyszer osztani kell a sötét szándékú tolvaj, gyilkosokat, mert más nem meri - akkor ezt teszem. Másrészről azok nem bírják az ilyen fajta szembesülést, akiknek nincs elég erős spirituális alapjuk és önismeretük, hogy elbírják a valóságról alkotott hamis képük elvesztését.