Tuesday 8 May 2012

Alexandra David-Néel: Mágusok közt Tibetben

Alexandra David-Néel 1868 október 24-én született franciaországban és 1969 Szeptember 8-án halt meg hazájában - miközben megjárta Indiát, Tibetet, Japánt. Lámanővé lett, álruhában titokban taposta a varázslatos kelet földjét és eljutott olyan helyekre is, ahol előtte kevés európai (csak Kőrösi CSoma Sándor és egy szerzetes testvérpár járt előtte ezeken a területeken.)

A Mágusok közt Tibetben című könyve egy remek őszinte és tudományos igényességgel megírt mű. Alexandra tökéletesen megértette a kelet nagy mágusainak bölcsességét és való emberfeletti képességeit. Írásai komoly hatással voltak és vannak a világra. A keleti világot miszticizáló babonásságukat szem előtt tartó felületes szemléletű írásokkal ellentétben ő látni akarta és hajlandó volt megtapasztalni is a nagyhírű lámák, aszkéták csodás képességeit és tudását. Sikerült is neki. A könyvében beszámolt csodás képességek mind valósak.

A Tumo légzőgyakorlatai, a transzállapotú hosszútávfutás, a távolbalátás, a telepátia - mind kutatott és igazolt természeti jelenségek. A modern elit-kommandós és katonai alakulatok képzési anyagát képezi különböző légzőgyakorlatok elsajátítása, mind a légierő, mind a felderítők, mesterlövészek, hírszerzők kiképzési anyagában. A hipnotikus képességek terén mutatott átllag feletti eredményeiket is lemodellezte a modern hadtudomány.

Könyveit jó szívvel ajánlom mindenkinek, akik a valóság kutatását tartják szem előtt és el tudják dobni a manipulált "hivatalos" akadémikus dogmatikát, mely gyakorlatilag akadályozza a tudományos fejlődést és a valós tények megismerését.

No comments: