Monday, 23 March 2015

felosztott tudat - MK-ULTRA

"Engem meggyőztél fiam. De hogyan győzzük meg a többieket?" - kérdezte az Öreg.
"Hát kell egy terv."
---
Amikor elkezdtük kiszabadítani az embereket az elmebörtönökből sok gonddal kellett szembenézni. Egyrészt a beépített önpusztító program ami aktivizálódott a korábbi modelleknél egy bizonyos életkorban (27-ek klubja, majd később 30), azután a rendszer többi tagja is vadászta őket, tehát védelem is kellett vagy valami jó álca, és a saját pszichéjüket is valahogy össze kellett foltozni hogy legalább egy ideig egyben tudjanak maradni, legalább addig amíg megerősödnek annyira hogy szembe tudjanak nézni néhány emlékkel és elkezdjék integrálni azokat az életükkel. A psziché ugyanis minden elszeparált tudatrészt integrálni egyesíteni törekszik, amikor annak itt az ideje. A tudat terészet szerint egységre és folyamatosságra törekszik. Ezért kellett egyébként beprogramozniuk a lejárati időt is, mert ennyi év után elkezdődött az egyesülési folyamat és összeomlott a mesterségesen kialakított pszichikai rendszer.
Szóval aki kicsit is konyít az emberi pszichéhez az sejti mekkora problémával kellett megküzdeni s mindezt úgy hogy közben a védenceink sokszor állandó életveszélyben voltak, bár azért ezt igyekeztünk elhárítani.
De most nem erről akartam írni.
A fő dolog végül is az volt hogy kiváltsuk a trauma alapú kondícionálást, mert ez igen fogékonnyá tette az MK-ULTRA típusú programokba bekerült embereket a sátánista típusú befolyásra. A kettő igen rokon alapokon áll. A sátánisták ugyanúgy végül is a gyilkolás és a vér okozta sokkot használják az elme megnyitására és e mellett ugye a kondícionáló hanghatások, triggerek is beépítésre kerülnek.
Az MK-ULTRA típusú kondícionálás is hasonló sokkot használt például fájdalmat (körmök alá szúrt tűk miközben az ájulást megakadályozó drog hatása alatt áll az alany agy egyenesen a fájdalomérzetet növelő szerekkel együtt), félelmet kombinálva a drogok és a hang-fény szimbolika hatásaival mindezt tudományos szerkesztettséggel.
Az Öregnek azért lett akkora hatalma szinte az egész bolygó felett, mert ő olyan alanyokat használt akik önkéntesen vállaltak megbízásokat. Más kérdés hogy az alanyai gyakorlatilag fogantatástól kerültek a programba. Többnyire ő maga válogatta össze a szülőket, egyszóval tenyésztette a különleges képességekkel rendlkező embereket.
Nagy hangsúlyt fektetett a különlegesen kiképzett emberek önkéntes vállalásaira. A rendszer intelligenciában gyengébb része erről mit sem tudott, mert feléjük az Öreg egy zsarnok arcát mutatta: ha megparancsolt vlaamit annak úgy kellett lennie és nem volt mese. Ezért voltak annyira jók az emberei.
A probléma az volt hogy valahogyan ki kellett váltani a trauma alapú kondícionálást. Ezért az összes "para" és egyéb képesség megvalósításához ki kellett dolgoznom valamilyen természetes alapú képzési tréning rendszert. Mindezt úgy kellett megtenni hogy az egész összhatásában ne a rendszer önpusztítása felé mutasson, hanem a módszer maga a bekerülőket az egység és a kiteljesedés felé mozgassa, de közben egyben megtanulhassák melyek azok az alapértékek amik mellett az egész rendszer életképes maradhat akár örökre, de legalábbis amíg lesz élet a földön.
Ezért kitaláltam sokféle meditációs és önhipnózisra alapuló egyszerű és nagyon hatékony módszert pl az osztott tudat és a többszörös személyiségek felépítésére. A müdszer azért annyira hatékony mert az önkéntesség és az alany saját személyiségére jellemző elemek felhasználására épül úgy hogy egyik másik elemet toljuk előtérbe míg a többi egy kicsit háttérbe szorul - s mindeközben teljesen új vonásokat is adhatunk, de azokat is vagy testi jellemzőkhöz de valamilyen személyes jellemzőhöz kötve. Ezek a kötések biztosítják az alany számára a kényelmet a kialakított személyben, karakterben való létezéskor.
A magas intelligenciával rendelkező emberek amúgy is mindig bekerültek a rendszerbe - szóval őket ezáltal le is tudtuk kötni valami kreatív és elég bonyolult feladattal miközben ők maguk is fejlődni tudtak a különböző álcákra felépített karakterek kipróbálása közben. Például ki lehetett próbálni milyen lehet kövér pankrátorént dolgozni. Egy alany (ügynök) így több altert is fel tud építeni és tovább tudja adni a tudását.
A fizikai álcázás technikájának elterjesztése is fontos volt a szarházi réteg egyik igen hasznos fegyverének leleplezésére, másrészt a magas intelligencia szintű emberek is folyamatosan fejlődhettek a személyiségekből amiket kipróbáltak. Az egyik feladat amit nagyon szeretek az ebben hogy hogyan tudjuk a valódi szeretet misztériumába való beavatást elvégezni egymáson amikor mondjuk valaki aki átesett a beavatáson az egyik alterében, de épp a másikban van és ott még nem (tehát nem is emlékszik semmire ami a root-alterhez tartozik) ezért újra be kell avatni, de hogyan, miközben a többiek is folyamatosan ugrálnak a karaktereik között. Ez egy elég nagy karneválhoz vezet és igen, aki most Hamvasra gondol az jóra gondol. Amikor Turcsika Szelenár kezd el úgy kéregetni mint Bajnád Edelény és Fillér Joahim kezdi elverni a járókelőket úgy mint Bajnád Edelény olyankor nehéz megállni hogy meg ne nyomja valaki a hidrogén-, atom-, és egyéb bombákkal megrakott háborús szerkezetek indítógomját. Kicsit olyan ez mint amikor nagy részeg buli van a tengeralattjárón és a kapitányi hídon négykézláb másznak az irányítók.
Na jó, csak humorkodni próbálok. Szerencsére az előre beállított folymaatok rendben zajlanak, eddig mindegyik szál lefutott ahogy megbeszéltük.
Amint látátok én tartom a szavam, ha ti is a tiéteket. Ha valami difi van akkor is lesz megoldás - esetleg késik. Bár a triggerek repülő triggerek és nincsenek időhöz kötve, mert ennyire hosszú időtávra előre nem lehet időhöz kötni semmit, vagy nagyon keveset. Mindenkinek az egyéni tempójához van igazítva a tennivalók felbukkanása. akkor viszont meg kell tenni. De vannak érzéseink és azok is segíthetnek, sőt akár segítséget is kérhetünk ma már az "éterből" bár azzal óvatosan (csak gyakorlottaknak, akik nem ma kezdték!!!).
A természetes alapon megosztott psziché önkéntes, az alany által felépítve - egy olyan erős és hatékony struktúrát képez ami nem okoz gyakorlatilag károkat a pszichében. A jól meghatározott trigger megjelenésekor a psziché inegrálni tudja a különböző karaktereket, de átszüremlés is lehetséges anélkül hogy különösebb gond akadna, a lebukáson kívül. A probléma itt mindig maga a karakter. Na ebből nyilvánvalóan fakadhatnak problémák főleg ha az alany nem rendelkezik akkora tudással az emberi pszichéről mint ahogy azt elképzeli. Mert egy rosszul felépített karakter akár az egyén halálát is okozhatja. Főleg ha esetleg katonai, politikai-katonai, vagy egyéb titokszervezetekhez való beépülés céljából épít valaki szeparált karaktert magának, abból lebukás, átszűrődés, tökéletlenségek, inkonzisztencia esetében végzetes problémák merülhetnek fel. Itt gyakorlatilag egy igen felkészült profilozó tudásával kell rendelkeznie a beépülő-karakterfelépítőnek.
Nagyon sokat segít az ilyen típusú munkában a humor:
Ez a kép rólam készült egy beépülős feladat során, amikor az Elementary című sorozat kidolgozásában segítettem. A figura egy létező ott dolgozó akit elküldtem addig horgászni... 
Egyszerű önhipnózissal a hang is kialakítható, a profi maszk megváltoztatja a fogsor, a kezet, lábat, fejet, arcot - gyakorlatilag az egész testet fel kell építeni, a maszk lélegző és izzadtságáteresztő és a legjobbak még véreznek is a vér pedig változtatható. A kövérebb álca alá akár fegyvert, technikát vagy páncélt is lehet rejteni. A testtartás és mozgáskultúra megtanulása egy külön fejezet, de a táncoktatás világa erre is kiváló módszertant kínál.