Thursday 25 April 2024

Valódi demokrácia - spirituális társadalom - Milyen lenne, lehetne a valódi demokrácia?

 Hogy ne mindig csak károgjak, hogy a jelenlegi rendszer milyen szar foglalkozom azzal is hogy milyen lehetne egy jól működő rendszer...

Egy jól működő csoport a céljait tudatosan követi, meghatározza a cél(ok) eléréséhez elvégzendő cselekvések sorát (mit kell megtenni), megkeresi a tevékenységek elvégzéséhez a legmegfelelőbb egyéneket, alcsoportokat önmagán belül és elvégzi azokat a teendőket amit el kell végezni.

Ez elég egyszerű. Viszont kell hozzá néhány alapállásbeli irányultság. Például nyílt és érthető beszéddel a lehető legegyszerűbben és legpontosabban kell megfogalmaznia a közös célt. És ugyanígy az egyéni, alcsoporti feladatokat a cél elérése érdekében. A közös célt mindenkinek követnie kell önként. Ehhez az kell hogy a cél tényleg közös legyen és a közösség minden egyéni tagjának életét védje, támogassa, és utódjaira is áthagyományozhassa, midnezt úgy hogy önmagán belül és kívül megtartsa a harmóniát, egyensúlyt. Amelyik közösség nem így működik az nem közösség, csak egy valamilyen kritérium alapján egy csoportba mondott, kényszerített csoport.

Nekem van célom: harmóniában szeretnék élni önmagammal és a környezetemmel, ahol az ember a környezet része. Ez egy kiváló egyéni életcél. És egyben kiváló csoportcél is.

De. És itt jön a kisördög... Mi az a harmónia? Melyik helyzetben mi a harmónia? Esik az eső, ázok és hideg is van: mit teszek? Hogyan adja meg az életcélom az adott helyzetre hogy mit is kell tennem? Száraz helyre kell mennem és melegítenem kell a testemet valahogy. Melyik a fontosabb? A vizes környezetet sokáig lehet bírni de a hideget nem. A testem hőháztartásának fenntartása a fontosabb. Meg kell próbálnom biztosítani. Hogyan? Magamon belül vagy kívül keresem a megoldást? Magamon belül pl lehet a szumó légzéssel sok gyakorlás után eljutni egy olyan tudáshoz, mivel ténylegesen fel tudod melegíteni a testedet pusztán egy légzőgyakorlat segítségével - persze ennek is megvannak a korlátai, mert ehhez szükség van élelemre amit el tudsz égetni a gyomrodban és a beleidben. Kívül odabújhatsz egy magasabb testhőmérsékletű élőlényhez, befekhetsz a birkák közé, összebújhatsz a többi emberrel, - vagy tüzet is rakhatsz ha van valami ami éghető, égése nem mérgez meg téged, nem öl meg és nem éget el, tehát kordában tudod tartani.

Mint közösség létrehozunk egy közös kasszát, bizonyos közös feladatok költségeinek fedezésére. Egy kalap ez, amibe dobáljuk a pénzt bizonyos időbeli rendszerességgel. Olyan feladatok költségeinek rendezésére gyűjtjük a pénzt, amik mindannyiunk számára fontos. Például a tiszta iható egészséges ivóvízhez való hozzáférés biztosítása mindenki számára fontos - még akkor is ha ennek nincs is tudatában.

Mit jelent ez? Ha nem iszol vizet pár nap elteltével meghalsz. Mindenkinek joga van ahhoz hogy vizet igyon, tiszta egészséges vizet. De mi van akkor ha valaki nem hagy téged inni? Küzdesz ellene, keresel más megoldást, elmész, odébbállsz. Várod az esőt, kiabálsz. Vagy beletörődsz és meghalsz.

Sok évezred alatt kialakult ez a jog, hogy az ivóvíztől nem foszthatod meg a másik élőlényt. Az élet törvénye áll e mögött. Az élet él és élni akar. Akit megtörtek annyira hogy elveszítette az élet szeretetét az meghal. Ők azok akik nem harcolnak és beletörődnek és meghalnak.

A többi meg összedob egy kalapba pénzt és a pénzt arra költi hogy a kutak amiket fúr tényleg iható egészséges vízzel legyenek megáldva. kiépíti az ellenőrzés és a védelem rendszereit. Ha kell halálos erő alkalmazásával megvédi a tiszta vizű kutakat. Nem zár ki senkit az ivóvízhez való hozzáférésből. Tanítja a gyermekeinek már egészen kis kortól az ivóvíz nyerésének és védelmének a feladatait. pontosan tudja hogyan lehet tönkretenni egy ivóvíz forrást és ezen tettek fényében, ahhoz mérten kidolgozza az összes védekezési módot. Ezt tanítja nem csak helyben hanem a föld minden területén, mert az ismeret terjesztésével és egymás kölcsönös, szomszédi segítésével minden nép hozzájut tiszta és egészséges ivóvízhez. Nyilvánvalóan midnen nép kitermeli azokat a szarházikat is akik majd monopóliumot akarnak létrehoszni, hogy nyerészkedjenek az ivóvízen... de kérdem én: hogy lehet az hogy több ezer éve ez nem sikerült nekik még egy rohadt kiterjedt globális szarházi rendszer segítségével sem, mint a zsidó cabal, meg az árpád házi hajtókörök? Úgy hogy volt aki ezt csinálta, megszervezte és továbbadta, aki a valódi szeretet törvényét szolgálta. Hogy mi lesz ennek a jövője az kérdéses. A vérhit és annak a hígított verziója: a liberalizmus, a demokrácia, a kereszténységgel és a jogállamisággal együtt, az agylúgozó propagandista médiákon keresztül kérdésessé teszi hogy lesz-e ilyen - de nyilvánvalóan ez az emberi faj végét is fogja jelenteni.

Szóval Egy jól megfogalmazott közös feladat: az egészséges ivóvíz forrása, fakasztása.

Teendő: kutak fúrása, vízminőség ellenőrzése, víz védelme (globális alapokon), víz védelmének oktatása (utánpótlás)

Kellékek, szerszámok: Értelmesen és felelősen gondolkodni képes elkötelezett Ember. Kútfúró eszközök, víz minőségét ellenőrző eszközök, tudás - hogy mit kell ellenőrizni és hogyan. (Volt olyan droghasználó függő, aki kitalálta hogy hol kell geológiailag lefúrni és lejuttatni polóniumot magyarország területén ahhoz hogy a teljes föld alatti vízkészlet radioaktív mérgező vízzé váljon - csak azért hogy az itt élőket mind megmérgezze és kipusztuljon a kérpát medence emlősállománya, de legalábbis az ember. Ez egy valós veszély mivel kapcsolatban tudni kell védekezni. Természetesen nem adok használható ötletet van elég szarházi aki ilyeneken gondolkodik.)

Ezeknek meg kell határozni az árát pénzben kifejezve és biztosítani kell a folyamatos utánpótlást bel és külföldön egyaránt lehetőleg globális szinten. A víz védelmét globális szinten kell megoldani a globális fenyegetettség jelenléte miatt. Ezért például ez a feladat, mind helyi szinten fontos - mind globális szinten, tehát a föld minden népe és országa számára. Ezzel kapcsolatban plusz feladat azoknak az embereknek a megkeresése, akik értelmesen és globális felelősséggel gondolkodni képesek és elkötelezték amgukat az egészséges ivóvíz védelme és az ehhez való hozzáférés alanyi jogának védelme mellett. Az egészséges ivóvízhez nem csak az embernek van joga hozzáférni ingyen, hanem minden élőlénynek aki a földön él. Ez egy nemzetközi alap mire lehet építeni. Ezt semmilyen kapitalista és üzleti érdekeltségű demokrata, zsidó és kersztény és muszlim nem fogja támogatni és megtenni. Kizárólag az értelmesen gondolkodni és felelősen cselekedni képes ember. No igen, mindezt a mai körülmények között úgy kell véghez vinni, hogy az elkötelezett és felelős embernek valamilyen formában meg is kell élnie közben, sőt a manipulációk és a szarházik támadásait kivédendő egy csoport nyíltan egy nagyobb csoport pedig titokban kell hogy dolgozzon fedőtörténet alatt.

Az értelmesen és felelősen gondolkodni és cselekedni képes ember.

No ez az amit egyik party se akar. Ha ilyen van, akkor vége a fékevesztett lopásnak és ingyenélésnek. Azt a globalista, kapitalista fosztogató elit sehogyan se akarja, hiszen ők felelősségvállalás nélkül a profitjukat akarják maximalizálni bármilyen áron.

Egyébként a duna menti konföderáció  vagy duna menti köztársaság egyik alapja volt a dunai vízmérgezések elleni védekezés. Már akkoriban is volt olyan méreg ami súlyos hatással volt a duna mentén élőkre. Akkoriban még iható volt a duna vize. Sajnos ez a cél és az elkötelezett felelős emberek alacsony száma a szarházikhoz képest mutatja a víz védelmének állapotát és előrevetíti az emberi faj sorsát is. Ma aki iszik a duna vizéből az kb 40 fokos lázra számítson éjjelre és ha paks alatt teszi ezt akkor elég nagy esélye van rá hogy bele is fog halni.

Kihalófélben lévő fajta. Magányos a feladatát végzi mindhalálig, majd meghal. Egyik szarházi uralmi szerkezet se segítette őket, kizárólag ellenségnek, pusztítandó akadálynak tekintették a szabad rablás és önkényeskedő fosztogató létük kiteljesedésében. A hatalmuk élvezetében.

A valódi demokráciában ők a legértékesebb emberek. Munkályukat akkor is elvégzik ha bombák hullanak az égből, vagy verekedni kell közben. Ezért a közösség megbecsüli őket, megkapják ami a munkához kell és a kiegyensúlyozott élethez. Nem tudok ilyenről itt magyarországon. Akik csinálnak valamit azok azon dolgoznak hogy hogyan tudnánk kiprivatizálni a vízkészletet és tömegpusztítást követően hogyan válhatnának a víz monopol birtokosaiként teljes hatalmú urakká, vérurakká.

Egy spirituális társadalomban ideálisan ha a közösség egy része balra akar menni a többi meg jobbra, akkor megbeszélik hogy majd itt meg ott találkoznak ekkor és akkor és megbeszélik ki járt jobban - már amelyik csoport túléli a döntését. És levonják a következtetéseket. A diktatórikus felülről vezérelt közösségben - a vérkultúrában - van egy vagy pár erős akik megszablyák az egész közösségnek hogy mi lesz és hogyan. Ehhez van egy nagy számú vérengzésre hajlamos de parancsra cselekvő hadseregük és ezzel kényszerítik vagy ennek bevetésével fenyegetőzve szoft azaz puha hivatali diktatúrára váltva folytatják a kényszerítősdit.

Az igazi demokráciában a közös kalapba mindenki dob pénzt, de azt hogy mennyi pénz van a kalapban mindenkinek joga van megnézni, és megszámolni - sőt számonkérni hogy a közös feladatokra ki mennyit költött. Ezt ma technikailag meg lehetne valósítani. Persze hatalmas botrány lenne belőle ha hirtelen midnen állampolgár megtudná mennyi pénz kerül a közös kalapba és hová kerül. Miközben a közös feladatok nincsenek elvégezve pénzhiányra hivatkozva.
Ha hárman összedobunk egy közös célra hosszabb időn keresztül nyilván könnyű ezt megoldani. A háromból egy vállalja hogy gyűjti és kezeli a pénzt. Ez a közfeladatot ellátó személy. amikor a másik kettő bármelyike megkérdezi hogy hol tartunk, mennyi van? akkor válaszol: hogy ennyi. Mindenki tudja hogy még mennyi idő kell hogy elérjék a közös célt, ismerik a nyeranyagok árát tudják ha módosítani kell valamit negatív vagy pozitív irányban. Nincsenek rossz érzések. A gond csak akkor van ha a pénzkezelő elissza  közös kalapból a pénzt. De az kiderül hamar. Az államkassza egy ugyanilyen közös kassza, de a betekintést és a számonkérést megakadályozzák a szarházi tolvajkörök, a fegyveres rendőreik és a hivatalnokaik, jogászaik háta mögé bújva.

Egy valódi demokráciában mindenki hozzáférhet a számokhoz és azokhoz az adatokhoz hogy ki költötte el a közös pénzt és mire. Ezt nemzetbiztonsági okokra hivatkozva nem teszik nyilvánossá... a legnagyobb tovajok a világon. Ez így megy minden országban, norvégiától, oroszországon keresztül az usáig. Az átláthatóság egy olyan eszköz ami a tolvajokat rákényszerítené hogy meg is dolgozzanak a pénzekért és elvégezzenek feladatokat érte.

A valódi demokráciában a köz szereplői feladatokat látnak el. Ezek a feladatok jól körül vannak írva és alapelvekre épülnek. Az alapelvek tiszták.
Például a közös kassza őrzői számon tartják hogy honnan melyik számlára mennyi pénz folyt be és ki.
A nemzet köztisztviselőinek feladatai is pontosan meg vannak fogalmazva. Például valakinek meg kell szerveznie a víz védelmét és az ehhez szükséges részfeladatokat le kell írni, ki kell számolni mibe kerül meg kell keresni azokat az embereket és eszközöket akikkel amikkel meg lehet a lehető legjobb minőségben oldani. meg kell szervezni az utánpótlást és az oktatást. A feladat érthető és tiszta. Persze a szarházi itt is lop csl és hazudik, mint mindenhol. Jajj az ennyire nehéz az annyira nehéz, ez drága, az nem ér semmit, ha ehhez a haveromhoz mész akkor nekem is leesik valami...stb... közben a feladatra már nem is marad pénz. aki meg tényleg megcsinálja nem kap egy fillért se, mert a szarházi pusztítani és privatizálni akar, mert be akarja bizonyítani hogy csak úgy lesz rendesen megcsinálva ha ő az ÚR.

Persze ez utópia hiszen demo-kracia nincs és soha nem is volt. Azért lett kitalálva a görögök által, hogy a nép az istenadta nép figyelmét eltereljék arról a tényről hogy nem ők döntenek, hanem egy náluk okosabb rejtőzködő réteg, csoport - akik pontosan felismerik a közösség tudatában zajló folyamatokat és képesek befolyásolni is azt az általuk kitűzött cél elérése érdekében.

De jól esik erről gondolkodni milyen lenne, ha...

Ha mindenki megértené miről is van szó. Ha mindenki eldöntené hogy olyan értékrend szerint akarja élni az életét, ami lehetővé teszi mindenki más számára is az életet.

De azzal kell dolgozni ami van és olyan stratégiát kell építeni ami avalós helyzetet veszi figyelembe - ami nem ilyen és nagyon messze van ettől.

A helyzet az hogy a vérrendszerek tömegei, a törzsi, kláni (családok és csoportok szövetsége egy Úr alatt), dinasztikus (öröklődő vérhatalomi családok nemzetek felett álló, de valamilyen közös értékrendet is magába foglaló szerveződés, több nemzedéken át átadott és gyakorolt szerkezete) - majd később a királyság, és az attól nagyobb nemzetek felett álló nemzetközi (több nemzetet magába olvasztó, azok védelmét és érdeképviseletét a többi rovására vállaló és azért általában cselekvő hatalmi forma az egyik legerősebb mind között - szóval ilyen szerkezetek uralják az emberei közösségeket.
Kivétel nélkül mindegyik ezek közül használja és gyakorolja más más szinten (értsd más szintű tudással és gyyakorlottsággal) ugyan de mind tudatosan mind pedig tudaton kívül - alatt-fölött - irányít és mozgatja az öntudatlan mit sem sejtő vagy valamicskét sejtő egyszerű embereket, tömegeket.

Időszámításunk szerint a 950-es évektől körülbelül elindult egy folyamat, amikor már a tudat alatti manipuláció legjobb mesterei, tudósai - a power, hatalmi családok - tudatosan elkezdtek egyre több birodalmi keretrendszert felépíteni szerte a világban, majd ezeket hagyták "kifutni" összedőlni, hogy megszűntük után is használhassák őket tovább miután már a felelősség rég teljesíthetetlenné vált - és innentől eredeti funkcióját nemtudta ellátni, de az emberek tömegeit tudták velük hajtani - tudaton kívül. Az ilyen birodalmi keretrendszerek a rendszer bukásával és az uralkodók kivégzésével nem szűntek meg. A maguk alá idomított, gyűrt, kínzott, és édesgetett tisztek és funkcionáriusok tovább dolgoztak és tovább adták a keretrendszer elemeit. Ugyanígy a tetejétől az aljáig mindenki aki élni akart.
Ez azért fontos, mert nagyon sok minden történt és történik ma is, amire látszólag nincs logikus magyarázat, érthetetlen. Például miért lettek a megyék Magyarországon átnevezve vármegyékké?
Pontosan ez áll mögötte: a jelenlegi hatalmi csoport elkezdte újra a magyar királyság keretrendszerét használni bizonyos céljai átvitelére és ez azzal járt hogy egy ilyen formalitást végre kellett hajtaniuk ehhez. De így robbantották ki az ukrán orosz háborút is - ott az ukrán birodalmi keretrendszert vették elő meg valamelyik másikat amivel az embereket úgy meg tudták hajtani, hogy azok elfogadták a háborút.

Egy dolgot azért leszögezek. Egyik ilyen birodalmi keretrendszer sem tudja azt megtenni hogy a saját lakosságát halálra ítélje. Ez ellent mond a keretrendszer erejének, hatályának a birodalom tagjai fellázadhatnak és a szándékosság megjelenésétől kötelességük fellázadni. Hogy miért tudják mégis felhasználni országok nyomorba döntésére az ilyen birodalmi keretrendszereket? Hát azért, mert az ukrán birodalom nem csak az ukránokat, hanem a tőlük akkoriban északra és tőlük délre élő más népeket is magába foglalta. Azokat pedig nem fenyegeti az orosz ukrán konfliktus. Az orosz oldalon hasonlóan működött a dolog.

A nagyobb szerkezetek is - mint például a római birodalom majd később a szent római birodalom - a titokban tovább működő római birodalmi keretrendszer is hasonlóan működik. Ahogy viszont a birodalom mérete nő úgy egyre több olyan értéknek kell megfelelnie amik egyetemes módon a bennük résztvevők érdekeit egyformán képviselik. Ilyen például az ivóvíz védelme. Ezért lett Lajos belefojtva a Csele patakba amin keresztül meg akarta mérgezni a török sereget és a Dunát olyan károkat okozva amik hosszú távon és nagy területen okoztak volna pusztítást. A királyt megölő személy kénytelen volt egy a királyi keretrendszernél erősebb nagyobb keretrendszerből dolgozni, másképpen nem tudta volna megtenni amit megtett.

Ugyanígy jött létre Sztálin birodalmi keretrendszere és ugyanígy bukott is el. A grúz birodalmi keretrendszer ítélte halálra végül és ők mérgezték meg, majd ők is fejezték be amit elkezdtek miután nem lett tökéletes a halála elsőre - volt helyettese. Beriját pedig egy másik keretrendszerből végezték ki, mert a halála nélkül nem ért volna véget a kísérlet. Egyébként az ami akkoriban történt egy kísérlet volt arra, hogy mi lesz akkor ha csak vörös kalapos nemzedéket nevel a rendszer - azaz nincs "fehér sapkás" a szeretet törvényeit legalább látszatra megtartó nemzedék felnevelve és mind meg van törve a vérrendszer alá. Elég szépen megmutatta azt is hol kezdődik és hol végződik a vérrendszer: 1953 március 5-ére kiadta a parancsot a zsidók deportálására. Ezért Március 3-án kivégezték. De ez már kicsit kalandozás.

De sajna ezeket az ügyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni és amíg a közbeszéd nincs vagy hamis a közös tudat és a vérhagyomány rendzseréről, addig megoldást az állandósult pusztításba, háborúba való rohanásban nem fog senki se találni. Hiszen meg kéne állni és szembenézni azzal hogy hol is tart az egész és pont annak kéne ezt megtennie, aki a legtöbbet profitál materiális téren a vérrendszer létezéséből... szóval a helyzet reménytelen. Sovány vigasz, hogy mióta megvan a potenciál a föld teljes elpusztítására, azóta az alja - akibe a jelek szerint azért több maradt az élet szeretetéből és az élet alapfeltételit igyekszenek valamennyire megvédeni - elvagdossan időnként (jó felderítéssel) a teteje nyakát még mielőtt azok ezt megtennék csak azért hogy a hatalmukról ne kelljen lemondaniuk. Erre a bizonyíték az hogy még van élet a földön és van föld.

Családállítás - Nemzetállítás - Family constellation

 Bogár László és kis csapata csináltak egy nemzetállítás szerű dolgot a family constellation módszer használatával.

Family constellation - magyarul családállítás-ként került be a pszichiátriai pszichológiai fogalomtárba, elég helytelen fordításként, de ennek is meg van az oka - mint minden félrefordításnak itt magyarországon. Az angol kifejezés egy csillagászati kifejezést idéz, a constellation amikor több csillag együtt áll és együtt mozog a földről nézve az égbolton. Ezeket az együttálló vagy mozgó csillagokat különböző csillagképekként a legtöbb nép meg is nevezte. Nagy Medve, Kos, Ikrek stb... A módszer pedig a tudat alatti vagy tudaton kívüli rétegekben tárolt, meglévő erők, gócpontok, események, akadályozó erők felderítését, láthatóvá tételét szolgálja. helyesebb lenne a családi közös tudaton kívüli rétegekben megjelenő erők modellezéséről beszélni.

A Zseni Annamáriának a vezényletével lefolytatott nemzetállítás, nem sikerült hitelesen. Már az indulásnál manipulált volt a célja és az eredménye - mégis elég sok érdekes dolgot mutatott meg így is.

Maga a módszer igen régi. Már a perzsa haditanács is alkalmazott hasonló taktikát. Az ellenséges hadsereg vezéreinek, tisztjeinek gondolkodását, érzelmeit, alapállását és befolyásolhatóságát felderíteni szándékozó haditanács hasonló módszerrel dolgozott. Kiosztották az ellentábor szerepeit úgy hogy a szerepet játszók nem tudták kit játszanak, majd pontosan e szerint a módszer szerint egy körön belül mozogni kezdtek, cselekedni kezdtek. Volt több verzió is a keretrendszer megteremtésére, de a teljes szabadság megteremtése adta a legpontosabb képet. Ez alapján a kívülről figyelő hadvezérek megpróbálták felmérni az ellenfél tiszti karának állapotát, félelmeit, egymás közötti feszültségeit, gyengeségeit, erősségeit, a rejtett irányítókat, a rejtett rendszer elemeket. És e szerint alakították a hadi stratégiáikat, sőt tudaton kívüli hajtást is "beletettek" a tudat alattiba a tudaton kívüli rétegekbe, hogy azzal is befolyásolják a csata kimenetelét. Ez a beletétel általában véráldozat keretében történt meg.

A módszer eredete tehát egyértelműen hadászati jellegű volt. Célja a felderítés. Célcsoportja-célterülete: egy meghatározott embercsoport, azok tagjai, egyénei és bennük és a közöttük lévő viszonyrendszer.

Ez a módszer viszont kiválóan alkalmazható az önismeret és a problémamegoldás terén is, főleg csoportokra vonatkoztatva.

A módszer sikerét a közös cél, a közös célkitűzés pontossága határozza meg. A módszert megvalósító csoport minden tagjának tudnia kell, hogy mi a csoport célja általánosságban és mit szeretne elérni az elemző modellezés során.

Gyakorlatilag bármilyen fogalmat fel lehet használni mit a résztvevők modelleznek majd a cslád vagy nemzet felállítása során - viszont ezek a fogalmak, ha nincsenek helyesen megválasztva akkor nagyon félrevezető eredményeket adhatnak.

Bármilyen a tudat alatti és tudaton kívüli erők felderítésére tett kísérletnek előre fel kell készülnie és el kell határoznia a tevékenység irányát. Ártani, rombolni akar vagy harmóniát és egységet szeretne teremteni a végeredmény hatásaként. Minden tettünknek van hatása. Még a nem cselekvésnek is. Amikor a tudaton kívüli erőket tesszük láthatóvá és hozzuk a tudatba, akkor a társadalmi élet legnagyobb erőit hozzuk működésbe és tesszük láthatóvá.

Még a gyermek fejlődésében is látható, hogy a legerősebb hatás mindig a tudaton kívüli, tudatalatti erőké. Hiába mondjuk a gyereknek hogy így csináljon úgy csináljon valamit - a meghatározó az lesz amit tudat alatt, azon kívül adunk át nekik. Ezért az egész csoport felelős és előre el kell döntenie, hogy milyen szándékkal vesz részt egy ilyen csoportban.

Az eredeti állapotban, a módszer használatát a hadvezér rendelte el és a cél is egyértelmű volt mindenki számára: a másik haderő legyőzése, a lehető legkisebb veszteség elszenvedésével. Ezért tudni kell a másik hadsereg irányítóinak tudati és tudatalatti állapotát, hogy hogyan lehet őket manipulálni, hol vannak a gyengeségeik, esetleg egymás ellen fordítani őket, késleltetni itt és ott, a belső ellentéteket kihasználni, olyan terepre kényszeríteni őket ahol nem magabiztosak... stb... mindezt a közös tudat alatt vagy feletti rétegeken keresztül.

Bogárék - ahogy Zseni Annamária fogalmaz - a magyar nemzet lelkiállapotát akarták felmérni...(?) Ami igen furcsa dolog a számomra. Ha ugyanis megpróbálom meghatározni hogy mi is az a magyar nemzet, akkor nagyon sok egyáltalán nem egyértelmű kérdésbe botlok. Azok akik magyarul beszélnek? És aki megtanult magyarul az már magyar? És aki elfelejtett magyarul az már nem magyar? Aki itt él magyarországon, és a szülei magyarok, nagyszülei magyarok? Aki itt született, de a szülei nem magyarok? Aki itt él de egyáltalán nem magyar és nem is tud magyarul? Aki egyáltalán nem itt él, de beleszól az itteni életbe? Aki az itt élők életének, életkörülményeinek befolyásolója, alakítója? Mi tartozik a magyar nemzet fogalmába, azaz ki, kik?

Szerencsétlen fogalomválasztás  szakralitás szó használata is. Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ki mit értett vajon ezen a fogalmon a csoporton résztvevők között, azaz volt e közös tudatos jelentése, azaz megegyezés arról, hogy mit jelent ez afogalom és mit vizsgálnak vele.

Egyetemes szeretet fogalma: mi az? Van-e olyan? Szeretsz e valakit aki baltával rohan feléd üvöltve hogy levágja afejedet? Mit teszel? Védekezel és harcolsz vagy elfutsz, vagy bénán megvárod hogy kivégezzen, vagy valami csoda történjen? Milyen praktikus megjelenési formája van egy ilyen fogalomnak? PErsze szóban lehet mindenkit és mindent szeretni, de ha heteken kersztül kínoz és elveszi a létezésedhez szükséges feltételeket valaki... akkor vajon hol lesz az egyetemes szeretet és ki marad életben, hogy azt gyakorolja? Hagyod magad birkaként levágni vagy varkasként küzdesz? Vagy ez egy alapállást jelent az élethez az élet problémáihoz való viszonyulás egy meghatározatlan általános módját?

A módszerben a csoport tagjai mozognak, helyzeteket alakítanak ki. Van egy vezénylő. Zs.A. egy mikrofonnal (kard) eldönti ki beszélhet, vagyis inkább kinek a hangja hallatszódhat, azok közül akik beszélnek. A csoport tagjai érzéseiket fogalmazzák meg, és a felmerülő képeket, gondolatokat mondják ki, a különböző helyzetek során. ZS.A. dönti el ki beszélhet és mikor. A csoport időbeli keretei tisztázatlannak tűnnek. Időhöz volt kötve meddig mozoghatnak a tagok vagy kérdéshez, vagy rejtett feltevéshez.

Ugyanaz a szeánsz felhasználható több személy többféle céljára is. A kereteket meg kell előre határozni és fogalmazni tudatosan, ha nincs több nemzedékre visszamenő már tudatalatti tudássá - és gyakorlattá vált - működő keretrendszere a módszernek.

Főleg egy ostromlott nemzet vagy elnyomás alatt álló nemzet milyen módon kerülheti el, hogy az ilyen vizsgálat eredménye valós képet adjon a számára? Kinek a számára adhat képet egy ilyen vizsgálat?
Eredetileg a hadvezérnek kellett az eredmény hogy győztes döntéseket tudjon hozni és az alá rendelt csoport tovább élhessen. Ha rossz döntéseket hozott, akkor a csoport elpusztult. Egy ilyen vizsgálatot egy megszálló, fosztogató gyilkos vérrendszer midnen erejével szeretne eltaposni - ha nem megy akkor manipulálni, hamissá tenni, hogy a tisztán látást ködbe, zavarba hozza.

Még ilyen félig nyilvános fomrában is meg lehet egyébként csinálni és pontos képet is lehet kapni, ha az eredeti kérdésfeltevés helyes. Pl a szakralitás fogalma mit jelent? Hogyan lehet érzése a szakralitás fogalmának? Hogyan lehet emberi érzése az egyetemes szeretet fogalmának? Mit jelent ha az egyetemes szeretet fogalma kimegy a körből? Mit jelent a körön belül lenni és mit kívül?

Működhet csak tisztában kell lenni azzal hogy melyik fogalom mit jelöl. Lehet féldául akármilyen fogalmat használni azért hogy a külső szemlélő számára ne derüljön ki hogy mit vizsgál a hadvezér - a módszert elemző egyén vagy csoport. Lehet pl bedobni egyetemes szeretet fogalmat, ami alatt a csoport egészen konkrétan a keresztény őrületet érti, azt az őrületet, amely megengedi és elfogadja a véráldozatot, mint a közösséget megmentő történést.

A "kiút" fogalma is valahol előkerült ebben a vizsgálatban. Honnan kell kikerülni? És kinek kell kikerülni?

Összefoglalva a kritikámat: nagyon sok tisztázatlan kérdés merült fel az egész vizsgálattal kapcsolatban, a csoport egyáltalán nem volt homogén már az eredeti ötlettől kezdve - és ez tisztán látszik is a kivitelezésen. Mégis nagyon erős így is bizonyos pontokon. Sajnos hatását tekintve nem nyújt valós segítséget a tisztánlátás terén pontosan a fogalomhasználat tisztázatlansága és félreérthetősége folytán, ami részben szándékos is a szervezők és a mögöttük állók szándékai miatt.
Ugyanakkor a vezér számára lehet hogy adott valami képet, h megtörtént az eredetileg választott fogalmak átértelmezése és az elemzés is e szerint lett elvégezve.

Az eredeti fogalomhasználat kialakítása azért fontos, mert a cselekvő résztvevők tettei, a helyszín és a cselekvő résztvevők által emgfogalmazott érzések, képek adják az alapot az irányító elemző személynek - csoportnak - az értelmezéshez. Rossz alap nem segíti a jó elemzői képet. Ha az eredeti funkcióját nézzük a módszernek akkor, tudhatjuk hogy a cél taktikai, stratégiai teendők meghatározása. Mi kell ahhoz, hogy az ellenfelet legyőzzük? Általános kérdés tisztázandó cél. Kifejtve például: részegységek, alcsoportok mozgásának késleltetése, vagy ellenkezőleg megugrasztása -időzítés megzavarása, mint taktikai eszköz. Ennek gyakorlati kivitelezése.

Ha egy nemzet embercsoport teendőit keressük egy jelenlegi helyzetben, akkor ugyanolyan stratégiát kell folytatnunk mint egy egyén esetében. Tisztázni kell mi az a helyzet, amiben az egyén van (külső körülmények), majd tisztázni kell milyen erőforrásai vannak, esetleg mi akadályozza (belső körülmények. Egy embercsoportra nézve pl magyarország lakosságára vetítve: meg kell tudni határozni, mik azok a minimális feltételek amik lehetővé teszik az élhető életet (ivóvíz, élelem, a szeretet közössége, értelmes emberi tevékenység, védelem). Meg kell határozni, hogy ezeknek a teljesüléséhez milyen jövedelem szükséges (mennyi pénz  - vagy annak megfelelő cserearányos érték). Ezt egy fogyasztói kosárral meg lehet oldani amibe beletesszük az összes dolgot ami egy egyén életéhez szükséges. Ezt lehet különböző szorzókkal szorozni a szerint, hogy ez az egyén gondoskodik-e kiskorú gyermekről. Ezt elég pontosan ki lehet számolni nem olyan nagy ördöngősség. Ennyi krumpli, répa, liszt, só, tej, víz stb... plusz a szállás költségei (tüzelő, fenntartás), a közlekedés költségei, a szeretet közösségének fenntartásához szükséges anyagiak költsége (adók, kommunikáció stb. plusz valamennyi tartalék. Ennek van egy minden egyén számára meghatározható minimum értéke, amit az ország határain belül a rendelkezésre álló föld területein meg lehet oldani minden külső beavatkozás nélkül. Ezeknek a feltételeknek a megteremtéséhez kell egyéni lelki erő, és csoportos erő, ami az egyéni erőn alapul és annál nagyobb minnél tudatosabb és egységesebb, a tudaton belül és kívül a csoportban. Egy ilyen képben már sok értelmes kérdést fel lehet tenni, hogy milyen teendők vannak és hol.

A rossz eredeti fogalomválasztáson is lehet javítani, rá lehet tenni egy másik szintet és a szerint elemezni a kialakult helyzetet. Például Zs.A-ék az egyetemes szeretet fogalma helyett lehetne például a keresztény őrület fogalmát használni (a véráldozat szükségességének a hitét, a vérhitet, vérhagyományt)... mindjárt érdekesebb az egész. És így tovább. Ezzel a módszerrel el lehet rejteni az idegen negatív szándékú, romboló erők kíváncsi tekintetét is. Nem fogják tudni hogy a fogalmak mit jelentenek valójában a csoporton belül. A számok helyett fogalmakat használva más fogalmak, fókuszpontok elemzéséhez. Jól összezavarva mindenkit. Úgy kívülről értelmezhetetlenné válik, vagyis a tudatalatti értelmet próbál keresni és talál is benne, de úgy értelmezi ahogy "akarja" és ahogy tudja.

A valós helyzetek elemzéséhez csak akkor ad igazán jó támpontot és hasznos információt az ilyen módszer, ha az egész csoport ugyanarra a kérdésre keresi a választ - például mit kell tennem nekem a rendszeren belül ahhoz hogy elérjem az egyéni célomat, vagy mit kell tennünk nekünk, hogy elérjük a közös célunkat. A közös tudat azaz a csoport köztudata úgy erősebben fókuszál a célra, pontosabb lesz a kép és részletesebb.

És igen... a rádióval manipulálható testi érzések korában a résztvevők testi érzései és az ahhoz köthető érzelmi állapotok is nagyon félrevezetőek lehetnek.